Mimarlarla Masallar #9: Enise Burcu Derinboğaz

mimarizm.com / 18 Temmuz 2022
Mimarlığın doğasında olan 'eleştirme içgüdüsünü' masallarla bir araya getirmeyi hedefleyen ‘Mimarlarla Masallar”ın 20 Temmuz Çarşamba günü Müze Gazhane'de gerçekleşecek yayın konuğu Enise Burcu Derinboğaz.

Oyun Mu ve Mimarizm iş birliğiyle hayata geçen ‘Mimarlarla Masallar’ canlı yayın serisi, mimarlarla birlikte masalların mimari öğretileri, mekansal algıları, karakter analizleri, olay kurgusu, iyi-kötü algısı, toplumsal eşitlik konuları, çocuklara kattıkları, çocuklardan aldıkları gibi çeşitli konular eleştiriye sunuyor.

Moderasyonunu Oyun Mu'dan Merih Bengisu Yiğit’in yaptığı canlı yayın serisi Temmuz ayında Müze Gazhane’de Çarşamba günleri saat 19:00'da T Atölye’de yapılacak. 20 Temmuz Çarşamba akşamı Peyzaj Mimarı Enise Burcu Derinboğaz'ın (Salon / Praxis) konuk olarak yer alacağı etkinlik Peter Pan masalı üzerinden gerçekleşecek.

Ücretsiz gerçekleşek etkinlikte kapasite sınırlıdır. Kayıt için tıklayın

Serinin ilk konuğu Fareli Köyün Kavalcısı masalı ile birçok üniversitede öğretim görevlisi olan Mimar Reha Benderlioğlu olmuştu. İkinci bölümde 2x1 Architects kurucularından Mimar Hakan Evkaya ile Çizmeli Kedi masalı üzerine sohbet edildi. Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler masalı ile üçüncü bölüm konuğu ise Banu Uçak oldu. Dördüncü bölümde Mimar / Restorasyon Uzmanı Aslı Özbay Hansel ve Gretel masalı ile beşinci bölümde ise Mekan Araştırmacısı Ece Duran Uyuyan Güzel masalı ile konuğumuz oldu. Son olarak altıncı bölüm konukları ise Oz Büyücüsü ile MeMALondon kurucusu Y. Mimar Mert Eyiler ve Psikolog / Sinema Yazarı Sezen Sayınalp yayına konuk oldular. YouTube üzerinden canlı olarak yayınlan sekizinci bölüm konuğu ise Parmak Çocuk masalı ile ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Abdi Güzer’di. Müze Gazhane'de yapılan söyleşinin ilk konuğu ise Nasreddin Hoca teması ile PDG Mimarlar Kurucu Ortağı Murat Şahin oldu. 

Mimarlarla Masallar; mekansal algılarımızı çocukluğumuzdan beri güçlendiren ve hayal gücümüzün olmazsa olmazı masallar toplumu nasıl şekillendirmiş? Dinlediğimiz ve okuduğumuz bu masallar sandığımız kadar masum mu? sorularının yanıtlarını arıyor. 

 

*

OyunMu Hakkında
Mimarlığın temeli olan 'ARAŞTIR, SORGULA, ÜRET, KAZAN' pratiğini topluma kazandırmayı hedefler. 'Çocuk ve Mimarlık'la da karşınıza çıkan OyunMu küçük dostlarımızın yaşadıkları çevreyi farkında olmalarını sağlar. Bunu her biri özel tasarlanmış oyunlar aracılığıyla gerçekleştirir. Çocuk ve Psikoloji atölyeleri, oyuncak tasarımları, basılı ve dijital yayınlar, enstalasyon çalışmaları gibi daha bir çok konuda multidisipliner çalısan bir ekibe sahiptir.

Enise Burcu Derinboğaz Hakkında 

Enise Burcu Derinboğaz ekolojik restorasyon ve altyapısı üzerine çalışan bir peyzaj mimarı. Lisansını İTÜ’de, yüksek lisansını ETH Zürih’te tamamladı. 2002-2003 yıllarında Tokyo’da, 2006-2007 yılları arasında Viyana’da eğitim gördü. Eğitimi sırasında mimarlık dergilerinde editörlük, yüksek lisans döneminde ETH Zürih’te asistanlık yaptı. 2005’ten itibaren bahçe tasarımından masterplana uzanan farklı ölçeklerde projelerde yer aldı, ulusal ve uluslararası mimarlık ve kentsel tasarım yarışmalarında ödüller kazandı. 

2014 yılında Venedik Mimarlık Bienali'nde yer alan ilk Türkiye Pavyonu'nda yer alan Gelişigüzel'in Metotları adlı çalışmanın topografya araştırmalarını ve editörlüğünü yürüttü. TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından 2013 yılında Ulusal Başarı Ödülü’ne, 2017 yılında ise Genç Peyzaj Mimarı Ödülü’ne layık görüldü. Yenilenebilir Enerji Sektöründeki Türk Kadınları TWRE platformunun üyesi olarak kamusal alanda yenilenebilir enerjinin yaygınlaşması ve kamu bilinci oluşturulması üzerine projeler geliştiriyor. Özel çevre koruma alanlarında kamusal alan tasarımı, ekolojik restorasyon, enerji parkları, peyzaj altyapısı, kent meydanları ve parkları başlıkları altında farklı ölçeklerde projeler yürütürken, kurumlara ekoloji danışmanlığı görevlerini sürdürüyor.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :