Pera Müzesi’nden Fotoğrafın İncelikleri Üzerine İki Sanatçı Atölyesi

mimarizm.com / 26 Aralık 2019
Pera Öğrenme, “Bir Yol Öyküsü: Fotoğrafın Ardında 180 Yıl” sergisi kapsamında yetişkinlere yönelik fotoğraf atölyeleri düzenliyor.

Pera Müzesi Öğrenme Programları, farklı disiplinlerden sanatçıları, “Sanatçı Atölyeleri” kapsamında sanatseverlerle bir araya getirmeye devam ediyor. Pera Müzesi’nin “Bir Yol Öyküsü: Fotoğrafın Ardında 180 Yıl” adlı güncel sergisinden ilhamla, 18 yaş ve üzeri yetişkinlere yönelik hazırlanan fotoğraf atölyelerinde katılımcılar, atölye yürütücüleri eşliğinde sergiyi gezdikten sonra sanatçılarla birlikte üretim yapma fırsatı yakalıyor. “Örümcek: Fotoğrafta Üslup” başlıklı ilk atölye, Cemil Batur Gökçeer yürütücülüğünde 10 Ocak Cuma günü; “Fotoğrafı Boyutlandırmak” adlı ikinci atölye ise “Bir Yol Öyküsü” sergisi için Kahire, İskenderiye, Kahire, Luksor ve Süveyş’i fotoğraflayan Murat Germen eşliğinde 28 Şubat’ta gerçekleşiyor.  

Kendi fotoğraf üslubunuzu keşfedin!

Fotoğraf sanatçısı Cemil Batur Gökçeer’in yürütücülüğünde gerçekleşen “Örümcek: Fotoğrafta Üslup” atölyesi, “Bir Yol Öyküsü” sergisindeki 10 fotoğrafçının üretim yaptıkları yerler ile kurdukları ilişkiye ve konularını ele alış biçimlerine odaklanıyor. Atölye yürütücüsü eşliğinde yapılacak sergi turu ile katılımcılar, sergide yer alan fotoğraf sanatçılarının üslupları üzerine sohbet edecekler.

Sergi turunun ardından her katılımcı, kendi seyahat fotoğraflarından oluşan bir seçkiyi, üsluba dair yeni tartışmalar ışığında yeniden ele alarak kendi özgün anlatım dilini yaratmaya çalışacak. Katılımcılardan, geçmişten günümüze gezi, keşif ve seyahat fotoğraflarını yanlarında getirmeleri bekleniyor.

Fotoğraflarınızı üçüncü boyuta taşıyın!

Fotoğrafın iki boyutlu gösterimine alternatif ifade biçimlerinin araştırıldığı iki saatlik “Fotoğrafı Boyutlandırmak” başlıklı atölyede katılımcılar, fotoğraf sanatçısı Murat Germen’le birlikte farklı malzemeler aracılığıyla kendi fotoğraflarına boyut kazandırmayı öğreniyorlar. Fotoğraflar; maket kartonu, ahşap çıta, raptiye, ip gibi malzemeler kullanılarak boyutlandırılıyor. Atölye, katılımcıları, fotografik temsile katman ve boyut eklemenin, izleyicinin algısını nasıl çeşitlendirip geliştirebileceği üzerine düşündürüyor.

Detaylı bilgi için tıklayın


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :