Kütüphane Haftası dolayısıyla Yapı Kredi Araştırma Kütüphanesi tarafından düzenlenen söyleşilerin 1 Nisan Cuma günü gerçekleşecek ilk bölümünde yazma eserlerin dijitalleştirilmesi ele alınacak.
Ülkemizde her yıl Mart ayının son haftası, Kütüphane Haftası olarak kutlanıyor. Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, Nisan ayının ilk günlerini, Yapı Kredi Araştırma Kütüphanesi Konuşmaları başlıklı, Kütüphane Haftası etkinlikleri ile karşılıyor.
1 Nisan 2022 Cuma, 18:00
Yazmalardan Dijitallere
Konuşmacılar: Nil Baydar, Ramazan Sarı, Yaşar Kaya
Moderatör: Yaşar Kaya
Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık –Youtube – Canlı
Ülkemizde her yıl Mart ayının son haftasında kutlanan Kütüphane Haftası dolayısıyla Yapı Kredi Araştırma Kütüphanesi tarafından düzenlenen söyleşide yazma eserlerin dijitalleştirilmesi ele alınacak. Yazma eserlerin yazıldıkları dönemlerdeki kullanım amaçları ve kullanım biçimlerine değinilecek olan etkinlikte eserlerin konservasyonuyla ilgili bilgiler verilecek. Yazma eserlerin dijitalleştirme süreçleri ve bu süreçte nasıl makineler ve materyaller kullanıldığından bahsedilecek; süreç boyunca yaşanılabilecek problemler ve süreç sonundaki kazanımlar aktarılacak. Moderatörlüğünü Yapı Kredi Araştırma Kütüphanesi Yöneticisi Yaşar Kaya’nın yapacağı söyleşiye Yaşar Kaya’nın yanı sıra Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Kitap Şifahanesi ve Arşiv Dairesi Başkanı Nil Baydar ve Big Data Turkey’in kurucusu Ramazan Sarı konuşmacı olarak katılacak. Etkinlik 1 Nisan Cuma günü Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın Youtube kanalından canlı yayınlanacak.
2 Nisan 2022 Cumartesi, 18:00
Kütüphanede Müzik: Ezgisel Okumalar
Konuşmacı: Özlem Gürkan
Moderatör: Barış Işık
Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık –Youtube – Canlı
2 Nisan Cumartesi günü Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın Youtube kanalından canlı yayınlanacak Kütüphaneden Müzik: Ezgisel Okumalar söyleşisinde “müzik kütüphaneleri” ele alınacak. İTÜ Müzik İleri Araştırmalar Merkezi Dr. Erol Üçer Müzik Kütüphanesi’nden müzik kütüphanecisi Özlem Gürkan’ın katılacağı söyleşide müzik kütüphanesi nedir, kütüphanelerdeki müzik koleksiyonları nasıl bir araya getirilir, müzik kütüphanelerinin etkinlikleri ve etki alanları nelerdir gibi soruların yanıtları verilecek. Yapı Kredi Araştırma Kütüphanesi’nden Barış Işık’ın moderatörlüğünü üstleneceği söyleşide ülkemizdeki müzik kütüphanelerinden de örnekler verilerek kütüphanelerin müzik koleksiyonuna sahip olmalarının önemine değinilecek.