12. İstanbul Bienali 'Genç Sanatçılarla Eğitim Programı'

mimarizm.com / 25 Ekim 2011
12. İstanbul Bienali 'Genç Sanatçılarla Eğitim Programı' Başladı

12. İstanbul Bienali, Türkiye'den genç sanatçıları, Berliner Künstlerprogramm / DAAD işbirliğiyle 24 - 27 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek eğitim programında ağırlıyor.


12. İstanbul Bienali ana mekânlarından Antrepo 3 // Sergi tasarımı: Ryue Nishizawa. (Foto: Mahmut Ceylan) 


Dört günlük program boyunca 12. İstanbul Bienali sanatçılarından Florin Tudor, Nazım Hikmet Richard Dikbaş, Martha Rosler ve Cevdet Erek, İKSV'de yer alan Salon'da hem bienal yapıtlarının tartışılacağı hem de Türkiyeli genç sanatçılarla yeni projelerin geliştirileceği atölyeler gerçekleştirecek.

24 Ekim Pazartesi günü çalışmalarını Berlin'de sürdüren İsviçreli sanatçı Florin Tudor, 25 Ekim Salı günü Nazım Hikmet Richard Dikbaş, 26 Ekim Çarşamba günü Martha Rosler ve 27 Ekim Perşembe günü Cevdet Erek'in yapacağı atölye çalışmaları, 10.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Atölyelerin ardından, 27 Ekim Perşembe akşamı saat 18.30'da, İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampusu'nun BS-2 salonunda bir söyleşi düzenlenecek. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sanat Yönetimi Bölümü'nün katkılarıyla gerçekleştirilecek söyleşiye, 12. İstanbul Bienali Küratörü Jens Hoffmann, Berliner Künstlerprogramm/DAAD Görsel Sanatlar Departmanı Direktörü Ariane Beyn ve atölyeleri gerçekleştiren İstanbul Bienali sanatçıları Florin Tudor, Nazım Hikmet Richard Dikbaş, Martha Rosler ve Cevdet Erek katılacak.

Atölye çalışmaları ve söyleşi, 12. İstanbul Bienali gibi, hem biçimsel olarak yenilikçi hem de siyasal açıdan sözünü esirgemeyen yapıtlara odaklanarak sanat ile siyaset arasındaki ilişkiyi inceleyecek. Ücretsiz gerçekleştirilecek atölye çalışmalarına ve söyleşiye katılmak isteyenlerin, katılım nedenlerine dair kısa bir paragrafı ilgili e-posta adresine iletmeleri isteniyor.


 

 


İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :