Deniz ve Kara Arasındaki 'Ekoton' Arayüzler için Yeni Tasarım Modelleri

mimarizm.com / 29 Ağustos 2013
Deniz ve Kara Arasındaki 'Ekoton' Arayüzler için Yeni Tasarım Modelleri

Şulan Kolatan yürütücülüğünde gerçekleştirilecek ve bir dizi seminer eşliğinde sürdürülecek OzU Sonbahar Çalıştayı'nda katılımcılar mimarlık ve kente ilişkin güncel eko-sistemik konuları irdeleyerek; dijital tasarım yöntemleri hakkında bilgilenme fırsatı bulacak.

Tüm mimarlık öğrencilerine açık olan ve katılım ücreti alınmayacak çalıştayda katılım 15 öğrenci ile sınırlı olduğundan ilgilenen öğrencilerin en kısa zamanda kayıt yaptırması gerekiyor.

Özyeğin Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, İstanbul gibi kentlerin tarihsel açıdan çok yeni sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekilerek, "Buna karşın, dijital araçların da  yeni repertuarı bu sorunlara zekice çözümler bulmamızda bize yeni olanaklar sunmaktadır. Bu bağlamda, öğrenciler yaratıcı yollardan somut konuları  soyut yöntemlerle  ilişkilendirebilmeyi, parametrik uyarlamayı ve topolojik mekan oluşturmayı öğreneceklerdir" denildi.

Çalıştayın konusu

Deniz ve kara arasındaki kentsel arayüz için yeni tasarım modelleri geliştirmek temalı çalıştayda somut bir kentsel alan verilmeyecek. Öğrenciler, serbestçe bir kıyı için alternatif biçimler üretmeye odaklanabilecekler. 'Ecotone' kavramı  ve ekolojik anlamda geçişli bir kıyının önemi, seminer ve tartışmalarla  incelenecek. Çalıştay, inşa edilen ve edilmeyen şeylerin ayırdına varma konusuna çok fazla saplanıp kalındığını öne süren Bruno Latour'un teorik görüşüne atfediliyor. Latour, bunun yerine, iyi inşa edilen ya da kötü inşa edilen şeyler arasındaki farkın görülmesi konsuna yoğunlaşılmasının daha verimli olacağını öne sürüyor.

Amaçlar

1. Karma takımlar halinde düzenlenecek farklı sınıf ve üniversitelerden öğrencilerin işbirliğini sağlamak,
2. Güncel  tasarım yöntemlerinin uygulaması,
3. Öğrenci gurupları tarafından geliştirlen projeleri gerçekçi biçimde ifade edebilecek 2 ve 3 boyutlu açıklayıcı işitsel-görsel malzemenin üretilmesi.
4. Çalıştayın  sonrasında  üretilen malzemenin sergilenmesi
5. Çalıştay süreci ve üretilen malzemeye ilişkin bilgilerin yer alacağı yayın yapılması

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.


İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :