II. Ulusal Lisansüstü Mekânsal Çalışmalar Sempozyumu Çalıştaylarına Davet

mimarizm.com / 02 Eylül 2021
25 ve 26 Eylül 2021 tarihlerinde gerçekleşecek MSGSÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü tarafından düzenlenen "II. Ulusal Lisansüstü Mekansal Çalışmalar Sempozyumu" çalıştaylarına başvuru için son tarih 15 Eylül 2021.

II. Ulusal Lisansüstü Mekânsal Çalışmalar Sempozyumu içinde bu sene katılımcıların da talepleri toplanarak araştırma sorusu-yöntem-saha ilişkisi, saha çalışması, yazma ve araştırma etiği üzerine çalıştaylar organize edilmiştir. Konusunda deneyimli akademisyenlerin davet edildiği bu çalıştaylarda, hem konuya ilişkin kısa seminerler, hem de birbirimizin deneyimlerinden öğrenebileceğimiz tartışma seansları öngörülmüştür. 

Hakan Yücel, Gizem Aksümer Kaynarca ve Sinem Seçer Sipahi tarafından yürütülen ‘Saha Deneyimleri ve Araştırma Pratikleri Çalıştayı’nda lisansüstü tez çalışmasını saha araştırması yaparak tamamlamış ya da saha yapmayı düşünen ama henüz alana çıkmamış araştırmacıların ortak bir tartışma platformunda buluşması amaçlanmıştır. Bir araştırmanın araştırma sorusu kurgulama, saha çalışması yapma, sahada kullanılan araştırma ve analiz yöntemlerine karar verme aşamaları yürütücüler tarafından ortaya konacak ‘sorular’ çerçevesinde hep birlikte tartışılacak, ayrıca bu konularda katılımcıların birbirleriyle saha deneyimleri, sahada çıkabilecek sorunlara pratik çözümler ve stratejileri paylaşabilecekleri daha küçük gruplarla çalışmalar gerçekleştirilecektir.

Murat Cemal Yalçıntan yürütücülüğünde düzenlenen ‘‘Nasıl Yazmalı?” Çalıştayı içinde Dikmen BezmezLiteratür Tarama Deneyimleri’; Duygu Paçalı ise ‘Uluslararası Akademik Dergilerde Yayın Yapmak’ üzerine sunumlar gerçekleştirecektir. Davetli konuşmacılar Fuat Ercan akademik metin, Fuat Sevimay ise edebi metin yazımına dair deneyimlerini paylaşacaktır. Atölye kapsamında araştırmaların okurları ile buluşmasını sağlayan ama araştırmacının en zorlandığı aşamalardan birisi olan ‘yazmak’ eylemine heyecanlı bir yaratma süreci olarak bakmanın yolları aranacak, deneyimler paylaşılacaktır. 

Hürriyet Gülsün Öğdül yürütücü, Karun Çekem ve Yıldırım Şentürk’ün davetli konuşmacı olduğu ‘Akademik Çalışmalarda ve Araştırma Pratiğinde Etik Çalıştayı’nda ise tez yazma ve araştırma pratiklerini bilimsel etik çerçevesinde katılımcılarla beraber düşünmek, tartışmak hedeflenmektedir. 

Çalıştaylar mimarlık, planlama, sosyoloji, psikoloji, siyaset bilimi gibi farklı disiplinden genç araştırmacıları bir araya getirerek birlikte düşünmeyi, araştırma yapmaya dair sorunlarımızı, çekincelerimizi, heyecanlarımızı paylaşabileceğimiz tartışma odaklı bir platform sunmak isteriz. Mekansal pratikleri odağına alan, lisansüstü düzeydeki bütün araştırmacıların katılımıyla zenginleşecek olan çalıştaylarda sizleri aramızda görmekten mutlu olacağız.

Başvuru için formu 15 Eylül 2021 Çarşamba gününe kadar doldurulması gerekmektedir. Birden fazla çalıştaya katılım sağlanabilir.  

Sempozyum programı için tıklayın


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :