Yapı Biyolojisi ve Ekolojisinin Temelleri Öğrenim Programı

mimarizm.com / 27 Eylül 2021
Yapı Biyolojisi Ekolojisi Enstitüsü tarafından düzenlenen "Yapı Biyolojisi ve Ekolojisinin Temelleri Öğrenim Programı" 9 -10 Ekim tarihlerinde Urla'da gerçekleşecek.

Neden Katılmalısınız?

Günümüzde yapılar, barınağın ötesine geçerek sadece yaşam konforumuzu değil ruhsal ve bedensel sağlımızı da önemli ölçüde etkileyen ortamlara dönüşmüştür. Bunun nedeni özellikle şehirlerde zamanımızın %90’ını yapıların içinde, yani kapalı yapay ortamlarda geçirmemizdir. Çağımızda beslenme kadar sağlığımıza direkt etki eden faktörlerden biri de iç ortam iklimidir. Bunun yanı sıra mevcut yapı stoğu ve yapım teknikleri dünyadaki karbon salımının %40’na sebep olmaktadır yani yapı sektörü çevre kirliliği ve iklim değişikliğinin önemli tetikleyicilerinden biri haline gelmiştir.

Bu nedenle Avrupa Birliği Kaynak Verimliliği ve Döngüsel Ekonomi Stratejilerinde ‘İnşaat’ değişimin gerekli olduğu ana sektör olarak belirlenmiştir. Sağlıklı ve sürdürülebilir yaşam alanlarını yaratabilmemiz için yapı biyolojisi ve ekolojisi öğretisi ve kapsamını anlayarak, kullanıcı veya uygulayıcı olarak bu doğrultuda bir tavır geliştirmek gereklidir.

Program İçeriği

Program, Enstitü kurucusu ve uzun süre yapı biyolojisi ve ekolojik mimarlık alanında akademik ve uygulamalı çalışmalarına devam eden And Akman tarafından veriliyor. 9-10 Ekim’de eğitime yapı biyoloğu Y. Mimar Damla Yağcı katkı verecek, kendisi IBN uzmanlık eğitim içeriğinden, kendi öğrenim tecrübesi ve birikimden aktarımlarda bulunacak.

Programın Faydaları

1. Yapı-insan-çevre ilişkilerine bütüncül yaklaşabilme

2. Yapım yöntemleri, malzeme içerikleri, ölçüm teknikleri hakkında uluslararası standartlarda bilimsel ve güncel araştırmalara dayalı bilgi edinme

3. Yapı mekaniği ve otomasyon etkilerini inceleme

4. Yapının tasarım-üretim-uygulama safhalarında insan ve çevre sağlığına uygun hale getirilmesine yönelik önlemler ve aksiyonlar hakkında bilgi edinme

5. Üretim-uygulama- kullanım aşamalarında mevcut binalar ile doğal yapılarda tüketilen enerjiler ve kaynakların karşılaştırılması

Kimler Katılmalı?

İlgili herkes eğitime kendini geliştirmek üzere katılabilir. Yapı sektörünün sürdürülebilir dönüşümü için bu sektörün mevcut ve olası aktörlerinin katılımını da önemsiyoruz, bunlar: Mimarlar, mühendisler, teknisyenler, yapı malzemesi imalatçıları, dağıtıcıları veya pazarlamacıları, yapı sektörü çalışanları, bina yönetim şirketleri, gayrimenkul ve emlak firmalarında çalışanlar, üniversite ve teknik okul öğrencileri.

Kayıt Koşulları

Program ücreti: 650.-TL + KDV (%18) (Öğrencilere %20 indirim, 5 kişi ve üstü katılacak gruplara %10 indirim uygulanacaktır)

İki Günlük Öğrenim Programı Enstitü Merkezi’nde verilmektedir, ilk gün sunumlarla temel kavramların işlenmesi, ikinci gün teknik gezi ve atölye çalışmasını içerir, program akışı için tıklayın


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :