"Boşluk Korkusu / Horror Vacui"

mimarizm.com / 23 Mayıs 2014
"Boşluk Korkusu / Horror Vacui"


Boşluk Korkusu / Horror Vacui - I
Oyulmuş Kitap İçerisine Kolaj (46 cm x 30 cm), 2014


Türkiye'de çağdaş sanatın özgün biçim ve içerikler yaratan genç sanatçıları Artnext Istanbul 'da sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Alper Bıçaklıoğlu, Artnext Istanbul'da ziyarete açılan 'Boşluk Korkusu / Horror Vacui' başlıklı altıncı kişisel sergisinde, sanat tarihi ve insan anatomisi temalı eski kitaplar ve ansiklopedilerden esinlenerek ürettiği işlerle karşımıza çıkıyor.

Seçtiği görselleri ve üç boyutlu malzemeleri çok katmanlı birer kompozisyon şeklinde yeniden kurgulayan sanatçı, geliştirdiği özel kolaj tekniği ile yeni bir yüzey ve yeni bir dünya yaratmayı amaçlıyor. 16. yüzyıl Hollanda ve Belçika'sında ortaya çıkan 'Vanitas' sanat akımından beslenen Bıçaklıoğlu, faniliği ve ölümsüzmüşçesine yaşanan hayatları sorguluyor.



Boşluk Korkusu / Horror Vacui - V
Oyulmuş Kitap İçerisine Kolaj (43 cm x 29 cm), 2014



Boşluk Korkusu / Horror Vacui - III
Oyulmuş Kitap İçerisine Kolaj (24 cm x 24 cm x 30 cm), 2014


Alper Bıçaklıoğlu, sergideki eserlere ilişkin şunları söyledi:

"Daha önce ‘Ademler ve Havvalar' isimli bir kitap seçkisi sergim olmuştu. O serginin sonrasında kitap serileri devam ettirmek istediğim çalışmalardı. ‘Ademler ve Havvalar' kafamda tam sonuçlanmamıştı ve geçen zaman zarfı içerisinde yarım kaldığını düşündüğüm yeni çalışmalarımı da ekleyerek yeni seriler oluşturmaya başladım. Bilindiği gibi bütün öğretileri kitaplardan edindik veya ediniyoruz. Ben de kurguladığım bu sergideki kitap kolaj çalışmalarını sanatseverlere yine kitapların içerisinde kurduğum kompozisyonlarla sunmak istedim."



                 Boşluk Korkusu / Horror Vacui - II
                      Oyulmuş Kitap İçerisine Kolaj (56 cm x 40 cm), 2014


Sergi, 7 Haziran 2014 tarihine kadar Artnext Istanbul Çağdaş Sanat Alanı'nda görülebilir.
 

Sanatçı hakkında:


1982 yılında Sakarya'da doğan Alper Bıçaklıoğlu'nun sanatla tanışması Yunus Tunca Resim Desen Atölyesi'nde oldu. Sakarya Atatürk Lisesi'ni bitirip 1999 yılında İzmir'e gelerek İdol Resim Atölyesi'nde asistanlık yapmaya başlayan sanatçı, 2000 yılında yine İzmir'de Pi Resim Heykel Atölyesi'nde sekiz yıl boyunca asistanlık görevinde bulundu. İzmir ve çevresinde "Sivas Madımak Olayı", "Gode Cengiz ve Erolbaş" gibi anıt heykel projelerinde yer aldı. 2008 yılında İstanbul'a gelerek Yasemin Aslan Bakiri önderliğinde Camhane Tasarım ve Cam Atölyesi'nde bir yıl boyunca asistanlık görevini sürdürdü. 2010 yılında İzmir Valiliği Resim Heykel Müzesi Sanat Eseri Belirleme Komisyonu tarafından verilen Güzel Sanatlar Enstitüsü sertifikasını almaya hak kazandı. Yine aynı yıl İzmir'de kendi atölyesini kuran Alper Bıçaklıoğlu, çalışmalarına 2013 yılından bu yana Bodrum'da kurduğu atölyesinde devam etmektedir.


İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :