SALON/ İstanbul Atölyesi Sergiye Dönüştü

mimarizm.com / 19 Ekim 2012
SALON/ İstanbul Atölyesi Sergiye Dönüştü

Cathal McKee, Gijs Stork ve Manon Schaap'ın sanat, tasarım ve moda alanında ilham verici diyaloglar ve deneyimler yaratma amacıyla kurduğu SALON/ tarafından, ROMAN Hazır Giyim sponsorluğunda gerçekleştirilen atölye çalışması, İstanbul Tasarım Bienali kapsamında 10 ayrı mekanda sergileniyor.

 

Hollanda Kraliyet Konsolosluğu ve DUTCH DFA (Dutch Design Fashion Architecture) işbirliğiyle Türkiye-Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen atölye çalışmasının katılımcıları ise SALON/Amsterdam bünyesindeki 10 Hollandalı tasarımcı.

Moda, tasarım ve sanatı farklı bir bağlamda sunmak, sonuç yerine süreç üzerine odaklanmak, cevap vermekten çok sorgulamak felsefesiyle hareket eden SALON/; yeni fikir ve teknikler üzerinde çalışan genç ve bağımsız tasarımcıları bir araya getiren bir platform sunuyor.


Antoine Peters'ın 'Building'de sergilenen çalışması


SALON/İstanbul
atölye çalışması; tasarımcılar, zanaatkarlar, öğrenciler ve endüstriyi buluşturmayı hedeflerken, genç tasarımcıların uzun vadeli işbirlikleri kurabilmelerini ve yeni zanaat biçimleri keşfedebilmelerini amaçlıyor.


Borre Akkersdijk ve Friso Dijkstra'nın Mavra Cafe'deki işi


Atölyeye katılan 10 Hollanda asıllı tasarımcının İstanbul'dan ilham alan tasarımların yanı sıra Hatice Gökçe, Ümit Ünal, Günseli Türkay gibi önemli Türk moda tasarımcılarının çalışmasının da yer alacağı sergi, Pera - Karaköy hattında yer alan seçili mekanlarda, 13 Ekim - 12 Aralık 2012 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. SALON/İstanbul sergisi , İstanbul Tasarım Bienali'nin ardından Amsterdam'da ziyarete açılacak.


Noman'ın Adahan Otel'de sergilenen işi.


10 tasarımcı 10 farklı mekan

SALON/İstanbul Atölyesi'ne katılan Hollandalı tasarımcılar Mattijs van Bergen, Pauline van Dongen, Vroonland, Desiree Hammen, Hyun Yeu, Jonghlabel, Antoine Peters, Borre Akkersdijk, Noman ve Reinier Bosch'un, İstanbul'dan ilham alınarak yarattıkları eserler, İstanbul'un tarihi ve mimari dokusunun hissedildiği Adahan Otel, Fransız Geçidi İş Merkezi, Tütün Deposu gibi alternatif mekanlarda sergileniyor.


Hyun Yeu

İşbirliğiyle ilgili bilgi veren ROMAN Tasarım Direktörü Suzan Toplusoy; "Öğrencileri, tasarımcıları, zanaatkarları ve profesyonelleri bir araya getiren SALON/İstanbul atölye çalışmasına sponsor olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. ROMAN olarak sponsorluktan çok bir 'işbirliği' olarak gördüğümüz bu projede, SALON/ bünyesindeki genç tasarımcıları ilgi alanlarına göre zanaatkarlar ve Türk endüstrisiyle buluşturmayı hedefledik." dedi.

SALON/ Amsterdam'ın kurucuları Manon Schaap ve Gijs Stork ise; "SALON/ olarak, bize İstanbul Tasarım Bienali'ne dahil olma şansını verdiği için İKSV'ye teşekkür ederiz. ROMAN'a ise, SALON/ atölye çalışmasında bize verdiği destekten ve işbirliğinden ötürü gönülden teşekkür ederiz. Umarız herkes tasarım, moda, sanat ve kültürler arası etkileşime farklı bir perspektiften yaklaşan atölyenin sonucunda ortaya çıkan, İstanbul Tasarım Bienali'nin teması olan ‘kusurlu' çalışmalardan keyif alır." açıklamasında bulundu.


SALON/Amsterdam tasarımcıları hakkında ayrıntılı bilgi için ilerleyiniz. >>>>>


İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :