Ali Artun ile "Bir Modernizm Tarihi" 2

mimarizm.com / 03 Ocak 2025
Ali Artun ile "Bir Modernizm Tarihi" Seminer Dizisi ikinci oturumu "Sanat Oyunu ve Güzellik Hissiyatı/Fikri" başlığıyla 4 Ocak 2025 tarihinde gerçekleşecek.

İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi - AURA İstanbul, Türkiye’nin en saygın düşünürlerinden, uzun yıllardır sanat ve kültür üzerine yaptığı çalışmalarıyla tanınan Ali Artun'u altı seminerden oluşan "Bir Modernizm Tarihi" başlıklı yepyeni bir seminer dizisi ile ağırlıyor.

Sanat tarihi, kültür eleştirisi ve modernizm üzerine derin çalışmalarıyla tanınan Ali Artun, akademik ve entelektüel birikimiyle Türkiye’nin sanat ve kültür alanındaki en önemli isimlerinden biridir. Uzun yıllar boyunca İletişim Yayınları’nın SanatHayat serisinin editörlüğünü üstlenmiş, sanat ve modernizme dair sayısız değerli eseri okuyucuyla buluşturmuştur. Artun’un çalışmaları, modernizmin farklı boyutlarını sanat ve toplum ilişkisi bağlamında ele alırken, derin bir eleştirel bakış sunar. Yazıları, sanat ve modernizm üzerine düşünen herkese yeni ufuklar açmaktadır.

İkinci Seminer: "Sanat Oyunu ve Güzellik Hissiyatı/Fikri"

Bir Modernizm Tarihi seminer dizisinin ikinci oturumunda"Sanat Oyunu ve Güzellik Hissiyatı/Fikri" üzerine Ali Artun'un rehberliğinde derinlemesine bir inceleme yapılacak.

Stoneline'ın desteğiyle düzenlenen seminer disizine katılım herkese açık ve ücretsizdir. Kontenjan sınırlıdır.

4 Ocak 2025 tarihinde, 10.30-12.00 saatleri arasında gerçekleşecek etkinliğe kayıt için tıklayın

Seminer dizisinin ilk oturumu AURA İstanbul YouTube kanalından izlenebilir.

 

*

Ali Artun Hakkında

1972’de Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Mimarlar Odası’nda bilim ve teknoloji konuları ile mimar ve mühendislerin toplumsal konumları üzerine araştırmalar yürüttü, çeşitli makalelerin yanı sıra Fordizmin ve Mühendisin Dönüşümü adlı kitabı yazdı. 1980’den sonra Ankara Çağdaş Sahne Kültür Merkezi’ni yönetti ve burada 500 Yıllık Bilmece programı çerçevesinde sanat tarihi, edebiyat ve müzikle ilgili etkinlikler düzenledi. 1984’te Galeri Nev’in kuruluşuna katıldı. Bu tarihten başlayarak galerinin Ankara’daki sergilerini düzenledi ve aralarında Resme Bakan Yazılar, Arslan-Defterler ve Tiraje: Zamanların Hafızası’nın da bulunduğu 100’ü aşkın Galeri Nev yayınının editörlüğünü yaptı. Galeri sergilerinden başka Ankara’da Cobra ve 1950-2000, Kopenhag’da Ben Bir Başkası, İstanbul’da Mübin Orhon: Sainsbury Koleksiyonu sergilerini hazırladı. Sanart’ın kuruluşunda ve yönetiminde görev aldı. Marmara ve Yıldız üniversiteleri güzel sanatlar fakülteleri ile İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde sanat tarihi dersleri verdi. 2000 yılından bu yana, kültürel eleştiri alanında eserlerin derlendiği “Sanathayat” dizisini yönetiyor. Ayrıca, kurucusu olduğu e-skop internet dergisinin editörlüğünü sürdürüyor. Son yayınlanan kitapları: Modernliğin Sınırında Sanat: Eleştiri, Özerklik, Siyaset (2006), Müze ve Modernlik (2006), Çağdaş Sanatın Örgütlenmesi (2011), Sanatın İktidarı: 1917 Devrimi, Avangard Sanat ve Müzecilik (2015); Mümkün Olmayan Müze: Müzeler Ne Gösteriyor? (2017), Dada Kılavuz, 1913-1923 Münih, Zürih, Berlin, Paris (Nur Altınyıldız Artun ile birlikte, 2018); Modernizm Kavramı ve Türkiye’de Modernist Sanatın Doğuşu (2020); Hayalperest Mimarlık/Özgür Aletlerin Mimarlığı (2023); Mimarlığın Aklı (2024).


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :