“Geleceğin Kentlerine Bir Yolculuk Deneyimi” Beykent Üniversitesi'nde

mimarizm.com / 24 Mart 2016
YEM Yayın Söyleşiler Dizisi, Beykent Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen Ece Ceylan Baba söyleşisi ile devam ediyor.

Konuşma özeti:
Küresel dengelerin tüm dünyayı etkisi altına alması ile başlayan ve “küreselleşme” kavramının hayatlarımızın her alanında kendisini hissettirmeye başlaması 1980’li yılların başına denk gelmektedir. Küreselleşme, en çok kentleri ve kentsel yaşamları değiştirmiş, hatta bazen başkalaştırmıştır. Kentin kullanıcıları olan kentliler, değişen yaşamsal ihtiyaçlara uygun mekânlar talep etmeye başlamışlardır. 
2000’li yıllardan itibaren, kentsel dönüşüm ve temel yaşam alışkanlıklarımızdaki farklı yönelimler biz tasarımcıların, daha da ileriyi hayal etme dürtüsünü tetiklemiştir. Bu bağlamda, “ütopya” ya da “distopya” olarak tanımlanabilecek öngörüler üretilmeye başlanmış, hatta bazıları hayata geçirilmek üzere planlanmaya başlanmıştır. 

Bu konferans, fütürüstik kentsel mekânlara dair bazı kesitler sunmayı, bu hayallere dair kurgu-görseller dizisi ile küresel güçlerin birlikteliğinde kentsel dönüşüm, kentsel bellek, gelecekteki kentsel yaşamlara dair düşündürmeyi hedeflemektedir.

Ece Ceylan Baba

“Geleceğin Kentlerine Bir Yolculuk Deneyimi” başlıklı konferans, 28 Mart Pazartesi günü saat 14.30'da Beykent Üniversitesi, Ayazağa-Maslak Yerleşkesi'nde izlenebilir. 

Ece Ceylan Baba, konferansın ardından dileyen okuyucuları için YEM Yayın'dan çıkan "Loft Mimarisi ve İstanbul’daki Yansımaları" adlı kitabını imzalayacak.
 
Ece Ceylan Baba hakkında:
Ankara’da doğan Ece Ceylan Baba, ilk ve orta öğrenimini Antalya’da, lise eğitimini ise Ankara’da tamamlamıştır. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Akademisi’ndeki lisans eğitimine birincilik derecesiyle başlamış, Akademi’den yine birincilik derecesiyle mezun olmuştur. Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde doktora eğitimini tamamlamıştır. Baba, Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde yardımcı doçent doktor olarak görev yapmaktadır. Akademik alanda yüksek yapılaşma, küreselleşme ve kullanıcı katılımı, loft kavramı konularını uzmanlık alanı olarak belirlemiş olup, bu konular bağlamında araştırma ve yayınlarını sürdürmektedir. 

"Tasarım Demokrasisi ve İstanbul "adlı kitabı Eylül 2012’de, "Modernizmden Postmodernizme Geçiş Sürecinde Loft Mimarisi ve İstanbul’daki Yansımaları" adlı kitabı Nisan 2015’te YEM Yayın tarafından yayımlanmıştır. Akademik çalışmalarının yanı sıra Baba Mimarlık’ın kurucu ortağı ve Seranit Grup Başkan Yardımcısı olarak profesyonel meslek hayatına devam etmektedir.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :