Heritage İstanbul 2020

mimarizm.com / 12 Mart 2020
Covid-19 pandemi koşullarının neden olduğu olumsuz şartlar nedeniyle ertelenen, Heritage İstanbul; Restorasyon, Arkeoloji, Müzecilik Teknolojileri Fuar ve Konferansı'nın yeni tarihi 23 - 25 Haziran 2021 olarak belirlendi.

Kültürel miras alanında, sektörün aktörleri ile ortak dil geliştirmek, değerleri paylaşmak, geleceği tasarlamak, iletişimi arttırmak, katılımcılığı sağlamak amacıyla düzenlenen fuar, yeni nesil müzecilik teknolojilerini, sıra dışı kazıları, arkeoloji ve restorasyon alanındaki yenilikleri ziyaretçilerinin beğenisine sunuyor. Bu yıl 5.’si düzenlenen Heritage İstanbul, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle gerçekleşiyor.

Tema: Somut Olmayan Kültürel Miras

Bu yıl somut olmayan kültürel miras alanının vurgulanacağı Heritage İstanbul, sözlü geleneklerden, gösteri sanatlarından, toplumsal uygulamalardan, ritüellerden, el sanatları geleneğinden farklı ve güzel örnekler sunacak. Teknoloji ile müze ziyaretçilerinin devamlı kullanıcı haline dönüştüğü günümüzde, müzecilik teknolojilerinin en yeni örnekleri ziyaretçilere ilginç deneyimler yaşatacak.

Ülkemizin tarihi, sanatsal ve kültürel mirasını gelecek nesillere taşımak amacıyla düzenlenen ve sektör katılımcılarına iletişim ve networking sağlayacak olan Heritage İstanbul, fuara eş zamanlı olarak düzenlenen konferans kapsamında birbirinden değerli konuşmacıları ağırlayacak. Arkeolog, restoratör, konservatör, mimar ve müzeciler; kültür endüstrisine katkılarını ve sıra dışı hikâyelerini anlatacak. Konuşmacılar arasında; İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin sergileme tasarımını yeniden yapan Mimar Boris Micka, Lübnan Ulusal UNESCO Komitesi Üyesi olan Trablus Belediyesi Başk. Vekili ve Kültürel Miras Komitesi Başkanı Khaled Tadmuri, Restorasyon Uzmanı ve Mimarlık Tarihçisi Mimar Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, Prof. Dr. İclal Dinçer, Smithsonian Institude Sanat ve Müzecilik Direktörü Paul Michael Taylor, Atatürk Kültür Merkezi Mimari Projesinin Tasarımcısı Mimar Murat Tabanlıoğlu, Mimar Cengiz Bektaş, İtalyan Restorasyon Birliği Assorestaura, 10. Yılını kutlayacak Baksı Müzesi'nden Hüsamettin Koçan yer alacak. Konferanslardaki 100’ün üzerindeki konuşmacıların yanı sıra Heritage İstanbul Danışmanlarından Nezih Başgelen moderatörlüğünde; son zamanlarda yapılan sıra dışı kazılar, yeni bulgular anlatılacak. Haluk Polat, An Vokal Grubu Projesi seyirciyi, Anadolu’nun ortak sesi ve titreşimine doğru bir yolculuğa çıkaracak.

Heritage İstanbul kapsamında, arkeoloji teknolojileri, arkeoparklar, açık hava müzecilik hizmetleri, arkeolojide dijital belgeleme, 3D sanal ortam teknolojileri, deneysel arkeoloji, restorasyon projeleri, uygulamalarla ilgili kuruluşlar, nano teknoloji, müzecilik ve kütüphanecilik teknolojileri, müze mekanı ve sergileme tasarımı projeleri, aydınlatma ve güvenlik sistemleri, müzelerde görsel medya ve sanat teknolojileri, mobil müze uygulamalar, sanal gerçeklik (VR) ve arttırılmış gerçeklik (AR) örnekleri sunulacak.

Müzecilik sektörünün oyuncuları için önemli bir pazar ve uluslararası buluşma noktası olan fuar, B2B toplantılarının verimli bir şekilde yapılmasını sağlayacak.

Arkeoloji, Müzecilik Teknolojileri Fuar & Konferansı Heritage İstanbul, dünyada mevcut COVID -19 virüs salgını ve oluşturulan tedbir kararları gereği aynı fuar alanında gerçekleşmek üzere 23 - 25 Haziran tarihine ertelenmiştir.

Detaylı bilgi ve konferans programı için tıklayın


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :