“Tapınaklar ve Şehirler”

mimarizm.com / 31 Mayıs 2018
Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi kurucusu Prof. Dr. Tamer Gök, 2 Haziran'da Bodrum Mimarlık Kitaplığı'nda “Tapınaklar ve Şehirler” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek.

Akdeniz’e olan bağlılığını akademik üretiminin yanında, ziraat ve çiftlik yaşamına da taşıyarak aktif bir tarım kültürünü çevresine aşılayan Prof. Dr. Tamer Gök’ün “Tapınaklar ve Şehirler” başlıklı söyleşisi 2 Haziran Cumartesi günü saat 18:00'de Bodrum Mimarlık Kitaplığı'nda izlenebilir.

Etkinlik tüm katılımlara açıktır. 

* * *

1945 yılında Mersin’de doğan Tamer Gök, lise hayatını İstanbul Robert Koleji’nde, lisans ve yüksek lisansını Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde, doktora eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi’nde tamamlamıştır.

1971-1984 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapan Gök, 1986-1998 arasında Çukurova Üniversitesi’nde, 1998'den emekli olduğu 2012 yılına kadar da Mersin Üniversitesi’nde hizmet vermiştir. Dostları, meslektaşları ve öğrencilerinin katkılarıyla hazırlanan "Mersin’den Mimarlık Planlama Tasarım Yazıları: Tamer Gök’e Armağan" kitabı, Mersin Üniversitesi tarafından 2013 yılında yayımlanmıştır. 

Gök, Türkiye’de mimarlık fakültelerinin sayısının adeta “patladığı” ama niteliklerinin sorgulandığı bir zamanda, Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni Çukurova ve Akdeniz kültür dünyasına kök salacak verimli bir düşünsel iklimi oluşturarak kurmuştur. Diğer üniversitelerin akademik kadrolarını devşiren ya da cazip olanaklarla kendine çeken anlayışın tersine, genç bir akademik kadronun yetişip olgunlaşmasına olanak veren koşulları hazırlayıp, bunları sabırla uygulayarak bölümün kurulmasını sağlamıştır. Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin bugün idari sorumluluğunu da almış olan öğretim üyeleri, Tamer Gök’ün girişimiyle Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ortamı içinde yetişirken, buraya araştırma görevlisi olarak da hizmet vererek “eğitimci” kimliklerini oluşturmuşlardır. 2000’li yılların başından itibaren ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nden mezun olanların öğrencilik yıllarına ait anılarında, bu kadronun her zaman özel bir yeri olacaktır. 

 


Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :