9. Pecha Kucha Night İstanbul'dan Caz Soslu Kapanış

mimarizm.com / 12 Mayıs 2011
Yapı-Endüstri Merkezi'nin dokuzuncusuna ev sahipliği yaptığı Pecha Kucha Night İstanbul, katılımcılarına müzik dolu bir gece yaşattı. Yaratıcı fikirler, yenilikçi projeler ve eğlenceyi bir araya getiren buluşma reklamcılık, medya, video ve performans sanatları alanında sunumlar ile ilerledi, Starbucks'ın kahve ikramı ile tatlandı ve Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü (BÜMK) Caz Korosu'nun akapella gösterisi ile sona erdi.



Yaratıcı alanlarda çalışanları ve üretenleri buluşturan bir platform olarak İstanbul şehir hayatının önemli bir parçası haline gelen Pecha Kucha Night, 12 Mayıs Perşembe akşamı yeni konular ve katılımcılar ile Yapı-Endüstri Merkezi'ndeydi. Geçtiğimiz ay Japonya'yı sarsan deprem felaketi sonrasında Japon toplumundan pek çok farklı aktörün giriştiği faaliyetleri ve yardım desteği gönderenlere ilettikleri teşekkürleri içeren bir video ile start alan gecede, sırasıyla moda tasarımcısı ve güncel sanatçı Melis Binay, Klasik Keyifler Derneği'nden Hüsam Süleymangil, Mode İstanbul'dan Gökçe Su Yoğurtçuoğlu, Japonlar Ajans'tan Çağın Türker, Galata Perform'dan Yeşim Özsoy, Box Video'dan Deniz Özgün, İKSV'den "Saray Soytarısı" Emre Erbirer ve BÜMK Caz Korosu'ndan Masis Aram Gözbek söz aldılar.

Melis Binay'ın modadan ilüstrasyona geçiş hikayesini ve üretimlerine kaynaklık eden hayata dair dertlerini dillendirdiği sunumunu, Hüsam Süleymangil'in "zamanla ve mekanla müzik üzerinden ilişki kuran" oda müziği projesi Klasik Keyifler'in geçmiş dönemdeki etkinlikleri izledi.



Bir yeni gençlik ve medya ağı organizasyonu olan Mode İstanbul bünyesinde gerçekleştirdikleri Avrupa Kültür Vakfı destekli projeleri ve yeni nesil medya yaratıcılarını ortaya çıkaran buluşmaları detaylandıran Gökçe Su Yoğurtçuoğlu'nun ardından sahne alan Çağın Türker ise, avantgarde gerilla pazarlama stratejileri güden Japonlar Ajans'ın faaliyetlerini ve kültür-sanat ile yeni bir diyalekt içinde yan yana durma motivasyonlarını paylaştı.

9. Pecha Kucha Night İstanbul kapsamında Galata Perform'dan Yeşim Özsoy, sahneden inen ve sokakla buluşan tiyatro oyunlarından ve oyun atölyelerinden örnekler verirken, Box Video kurucusu Deniz Özgün ise Türkiye müzik ve video klip endüstrisine yönelik yenilikçilik ve kalite hedeflerinin ne gibi engellere takıldığını aktardı.



İKSV'nin de dahil olduğu bir dizi kuruma sosyal medya danışmanlığı veren Emre Erbirer'in Facebook'tan Foursquare'e, daha az tanınır Delicious'tan Scoop It'e kişisel ve kurumsal sosyal medya faaliyetlerinden söz ettiği konuşmasının ardından sahneye çıkan BÜMK Caz Korosu Şefi Masis Aram Gözbek ise, koronun her geçen sene genişleyen kadrosu ile aldığı ödüllerden ve konser deneyimlerinden örnekler verdi.

Pecha Kucha Night İstanbul Vol.9, koronun kısa ancak "tadı damaklarda kalan" gösterisi ile son buldu.

Pecha-Kucha Night Hakkında

Pecha Kucha Japonca ‘fis-kos' anlamına geliyor.
Pecha Kucha Night ise yaratıcı işlerin, formaliteden uzak ve kolay bir biçimde gösterilmesini sağlayan bir sunum formatı. Pecha Kucha Night'ın başlıca amacı kısa ve öz sunumlarla ilgi seviyesini yüksek tutarak bir gece içinde birçok kişinin yaratıcı fikir, kavram, ürün ve hayallerini seyirci ile paylaşabilmesini sağlamak ve yenilikçi projeler, ilginç fikirler ve yaratıcı insanlarla tanışma fırsatı yakalamak.


İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :