Autoban 10. Yaşını Monografi ile Kutluyor

mimarizm.com / 12 Mart 2014

Seyhan Özdemir ve Sefer Çağlar tarafından kurulan İstanbul merkezli tasarım stüdyosu Autoban, ilk 10 yılını, Alman yayınevi Gestalten'den çıkan monografi niteliğindeki bir kitap ile kutluyor.



Tasarım yolculuğunda ilk 10 yılı geride bırakan ve bu sürece sayısız yaratıcı mekan ve ürün tasarımı sığdıran Autoban'ın ilk kitabı; sanat, mimari, tasarım, fotoğraf ve tipografi üzerine yayımlandıkları kitaplar ile tanınan Alman yayınevi Gestalten 'den çıktı.

Autoban'ın ilk 10 yılında ele aldığı projeleri, çarpıcı fotoğraflar ve detaylı planlar eşliğinde sayfalarına taşıyan "Autoban: Form. Function. Experience." uluslararası pek çok ödülü bulunan tasarım stüdyosu için yeni bir dönüm noktası olmanın yanı sıra, yaratıcı endüstriler için de ilham kaynağı oluşturuyor.

Kitap içeriğinde toplanan orijinal, yenilikçi ve ilham veren restoran, otel, ev, ofis ve mağaza tasarımları, Autoban'ın yaşadığımız ve sürekli iletişim halinde halinde olduğumuz şehirli mekanlara çağdaş ve global yaklaşımını sergilerken; kültürel farklılıklarla beslenen ve zengin malzemeler ile şekillenen özgün tasarım dilinin de altını çiziyor.


Autoban'ın yaratım süreçleri ve tasarım felsefesine dair detaylı ipuçları veren monografi niteliğindeki kitabın editörlüğü Robert Klanten tarafından yapılırken; yazıları SALT Araştırma ve Programlar Direktörü Vasıf Kortun, küratör ve kültür konusunda uzman tarihçi Deniz Erduman Çalış ile tasarım editörüleri Marie Le Fort ve Shonquis Morena tarafından kaleme alındı.






Gestalten tarafından basılan "Autoban: Form. Function. Experience." başta Avrupa ve Amerika olmak üzere, dünya genelinde 100'den fazla noktada satışta.

Satın almak için tıklayınız


*


Autoban hakkında:

Autoban, 10 yılı aşkın süredir yaratıcı endüstri içerisinde ürün, iç mimari ve mimari tasarımı kapsayan multi-disipliner bir yaklaşımla tasarımlar üreten bir stüdyodur. 2003 yılında Seyhan Özdemir ve Sefer Çağlar tarafından kurulan stüdyo, kurguladıkları ‘hikayeler' doğrultusunda tasarladıkları mekanlarda kullanıcılara eşsiz deneyimler sunar. Gerek tasarlanan fiziksel mekan ve ürünler, gerekse tüm bunların yarattıkları duygusal algı itibariyle, insanların hayatlarına artı değer katmayı hedefleyen Autoban, tasarım yaklaşımlarını "boşluğu şekillendirmek" olarak özetlemektedir.



Tasarım sürecinde öncelikle mekanın kültürünü anlamaya odaklanarak, söz konusu mekanla ilişkilendirilebilecek bir hikaye anlatma yöntemini seçen Autoban, ele aldığı projeleri film yönetmeni gibi tüm detayları ile işleyerek,
mekanı katmanlar ya da mekan içinde mekanlar yaratarak şekillendiren bir tasarım yaklaşımı izler. Zanaatin ön plana çıktığı ve malzemenin kapasitesini ortaya koyan Autoban tasarımları, kullanıcısına hayal kurdurmak ve yeni deneyimler yaşatmayı amaçlayan tasarımlardır. Autoban'ın çağdaş tasarım anlayışıyla ele aldığı projeler İstanbul'un yanı sıra Madrid ve Hong Kong gibi şehirlerde de karşımıza çıkmaktadır. Autoban imzası taşıyan mobilya ve aydınlatma ürünleri ise, Portekiz menşeli ve İngiltere merkezli De La Espada tarafından üretim ve dağıtımı yapılarak, dünya genelinde 50'den fazla noktada müşterileri ile buluşmaktadır.

Autoban, Türkiye ve yurt dışında devam eden otel, restaurant-bar, mağaza ve ofis projelerinin yanı sıra, yakın zamanda Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de hizmete açılacak yeni Heydar Aliyev Uluslararası Havalimanı terminalinin iç mimari projesini üstlenmiştir.


İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :