Bahçeşehir Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nden "Halka Açık" Diploma Jürisi

mimarizm.com / Neslihan KÜÇÜKASLAN / 07 Haziran 2011

Yard. Doç. Dr. Ali Çiçek (sağdan beşinci) bahar dönemi diploma projesi sunumlarını izliyor


"Süreç kurşun kalem ve saman kağıdından tükenmez kalem, dolma kalem ve rapidoya doğru değişim gösterirken; Windows, Autocad ve Laserjet ile kendimizi dijital teknolojinin ortasında buluverdik".

Bu sözler, Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Çiçek'e ait… Çiçek, bir süredir "jüri" sınavlarında yeni uygulamalar deneyip, sistemi ileri taşımaya çalışıyor.



Bahçeşehir Üniversitesi'nde üç proje dönemi boyunca "dijital jüri" projesi uygulanıyor. Okulda öğrencilere yeni bakış açıları kazandırmak amacıyla her dönem yurt dışından bir üniversitenin öğrencileri ile öğretim üyeleri konuk ediliyor.

Bu dönemki mezuniyet jürisinde ise öğrenciler ile jüri heyeti arasında gerçekleşen sunumlara aileler de dahil edildi. Aile üyeleri sistem içinde kendilerine bir yer bulup, tüm dönem boyunca evin müstakbel mimarının üstüne titrediği projenin ne gibi süreçlerden geçip, nasıl sonuçlandığına tanık oldular.

Jüri sunumlarının ardından aklımıza takılan soruları yanıtlaması için mikrofonumuzu Yrd. Doç. Dr. Ali Çiçek'e uzattık.



Eğitim kapsamında "dijitalleşme" sürecini nasıl kurguladınız?


Süreç, kurşun kalem ve saman kağıdından tükenmez kalem, dolma kalem ve rapidoya doğru değişim gösterirken; Windows, Autocad ve Laserjet ile birlikte kendimizi dijital teknolojinin ortasında buluverdik. Eğitimde bilgisayarı desteklerken aslında içeriğinden pek emin değiliz; kullanamıyoruz, çünkü bilmiyoruz. Ama artık dijital ortamın dışında bir ortam yok ve dijital teknolojiyi kullanmak için ise, dijital beyinlere ihtiyaç var! Makineler sadece işlemi hızlandırır, bizse onları nasıl daha etkin kullanabileceğimizin peşindeyiz.

Bahçeşehir Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü olarak öğrencileri yaşama hazırlıyoruz. Piyasada mimarlar projelerini hep bir yönetim kuruluna ve işverene sunarlar. Öğrencilerimizden, projelerini işverene sunarmış gibi sunmalarını bekliyoruz. Uluslararası ilişkileri güçlü genç ekibimiz ile yapmaya çalıştığımız tek şey, dijital çağa ayak uydurup öğrencileri profesyonel hayata en iyi şekilde hazırlamak. Bu, kendi içimizde düzenlediğimiz üçüncü, ancak halka açık olarak gerçekleştirdiğimiz ilk "dijital jüri".


Yazının devamı için ilerleyiniz. >>>>>


İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :