Eti de Evi de Bizim!

mimarizm.com / 10 Şubat 2014

Malzemesi itibariyle "Eti senin kemiği benim" sözünü akla getiren 'Meat House', mimarlık ve sentetik biyolojiyi harmanlayan, kelimenin tam manasıyla 'deneysel' bir mimari proje önerisi...


Açık ağ ekolojisi üzerinden kentlerde akıllı tasarımı teşvik etmeyi amaçlayan Terreform ONE'ın "In Vitro Meat Habitat" (Tüpte Et Habitatı) adlı sıradışı proje önerisi, organik meskenler oluşturmak üzere 3D baskılı ekstrüde domuz hücrelerinin üretilmesine dayanıyor.  



Meat House, render 


Tasarım, bilim, mühendislik ve sentetik biyoloji disiplinlerinin etkileşiminden ilham alan Terreform ONE, laboratuvar ortamında ürettiği Meat House (Et ev)'in kurbansız bir barınak olmasını amaçladı. Organik mesken hayat bulurken, duyusu olan hiçbir canlı zarar görmedi.



Meat House, kuşbakışı görünüm


Meat House, plan



Projede maya, bakteri ve mantar gibi organizmaları canlı tutmak için sodyum benzoat'tan faydalanılırken, malzeme olarak ayrıca kolajen tozu, ksantan sakızı, mannitol, kırmızı boya, sodyum pirofosfat ve geri dönüşümlü PET plastik yapı iskelesi kullanıldı. 

İşlenmiş domuz eti veya uzun raf ömrüne sahip boğumlu domuz derisinden üretilen dayanıklı prototipin orijinal boyutu ise 27.9 cm x 7.6 cm x 17.8 cm...



Meat Wall (et duvar), kesit. Büyük görsel için tıklayınız.



Proje Ekibi:

Mitchell Joachim, Eric Tan, Oliver Medvedik, Maria Aiolova


Projenin detaylarını Terreform ONE kurucu ortağı Mitchell Joachim'den dinlemek isteyenler, 20 Şubat Perşembe günü Geberit tarafından Yapı-Endüstri Merkezi (YEM)'de gerçekleşecek "Evinizi Yetiştirin" konferansına katılabilirler.


İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :