2019’un En Kullanışlı Mobil Mimarlık Uygulamaları

mimarizm.com / 29 Ocak 2019
Mimarların, peyzaj tasarımcılarının, iç mimarların, şehir plancılarının ve hatta inşaat mühendislerinin verimliliğini artırmak için geliştirilmiş 2019’un en çok tercih edilen mobil mimarlık uygulamalarına mutlaka göz atın.

Mimarlar, giderek bilgisayarda daha fazla zaman harcamaya başladılar. Neyseki bu hızlı tempoda onların yardımına koşmak için sürekli geliştirilen mobil mimarlık uygulamaları var.

Mobil mimarlık aplikasyonları çok çalışmak yerine zamanı verimli kullanarak daha üretken bir biçimde çalışmamıza yardımcı olabilir. İşte 2019’da sahip olunması gereken mimari uygulamalar… 

1. iRhino 3D (iOS)

3D dizüstü bilgisayarlarınızı taşımaktan bıktınız mı?  IRino 3D uygulaması zahmetsizce kaydırma ve yakınlaştırma yapmanızı sağlıyor. Arayüz kullanımı ise çok kolay. En iyi tarafı ise Rhino modellerinin; web siteleri, Google Drive, Dropbox, e-posta ekleri veya iTunes gibi birçok farklı kaynaktan rahatlıkla yüklenebilmesi. 

İndirmek için Rhino3d

2. MagicPlan (iOS / Android)

Bu en pratik mimari uygulamalardan biridir. Bir odayı ölçmek mi istiyorsunuz? Uygulamanın sihri bu noktada çalışmaya başlar. Bu uygulama, odalarınızı ölçmek, kat planları oluşturmak ve işin tahmini bitiş süresini  belirlemek için kameranızı kullanır. Daha sonra, bunları kolayca dışa aktarabilir ve düzenlemeleri yapabilirsiniz. En iyi kısmı ise ücretsiz olması! 

İndirmek için  Google Play veya  iTunes

3. Construction Master Pro (iOS/Android/Windows)

Mimarlara matematik hesaplamalarında yardımcı olmak için geliştirilmiş bir uygulamadır. Alanlar ve hacimler gibi hesaplamalarda size yardımcı olur. Ayrıca, insanı fiziksel bir hesap makinesi taşımaktan da kurtarıyor. Şantiyede veya ofiste yapılan hataları azaltmaya yardımcı olabilir. Uygulama aynı zamanda, mekanda ne kadar alçıpan kullanılması gerektiğinden tutun da merdiven lay-out’larına kadar her türlü konuda bilgi verebiliyor. 

İndirmek için Construction Master Pro App

4. Morpholio Trace (iOS)

Beyin fırtınası yaptığınız sırada kendinizi umutsuzca bir aydınger kağıdı ararken buluyor musunuz? Bu uygulama sayesinde herhangi bir eskiz kağıdına ihtiyacınız kalmayabilir. İstediğiniz yerde, istediğiniz düzenlemeyi yapabilir; ftoğraflarınızın  ya da planların üzerine rahatlıkla eskiz çizebilirsiniz. Hem de alttaki çizimlerin ya da fotoğrafın güvende ve sağlam kaldığından emin olarak. Ekiple fikir paylaşımında bulunmak için de ideal bir uygulama, üstelik ücretsiz.  

İndirmek için  iTunes

5. Harvest (iOS/Android)

Hiç kimse zaman yönetiminin çoğu mimar için büyük bir zorluk olduğunu inkar edemez. Bu uygulama taslak hazırlamak ya da tasarlamakla ilgili olmamakla birlikte, zaman ayarlama ve saptama konusunda en iyisi. Ayrıca, dosyaları diğer uygulamalarla senkronize etme seçeneği ile faturalandırma ve bütçelemeye yardımcı oluyor.

İndirmek için Harvest

6. Leafsnap (iOS)

Sadece yaprağına bakarak bir bitkiyi tanıyan bir peyzaj mimarlığı uygulamasından bahsediyoruz! Bu uygulama bir bitki hakkında hızlıca bilgi edinmek isteyenler için çok kullanışlı olabilir. Neyse ki, sadece tür adından bahsetmiyor. Leafsnap sadece meyvelerin ve çiçeklerin genel özellikleri hakkında değil aynı zamanda kabuğu hakkında da bilgi verir. Sonuç olarak, rastgele karşılaştığınız herhangi bir bitki hakkında istediğiniz anda bilgi edinebileceksiniz. 

İndirmek için  iTunes

7. Sun Seeker (iOS/Android)

Alan analizi yapmak için geliştirilmiş bir uygulama. Sun Seeker, içindeki sanal pusula sayesinde mimarların gün içinde güneşin konumunu, açısını belirlemesine yardımcı oluyor. Bunun için, uygulama etkileşimli bir 3D görüntüleyici kullanıyor . Bu, binanın alacağı güneş ışığı miktarını hemen belirlemenizi sağlıyor.

İndirmek için  Google Play ve iTunes

8. AutoCAD 360 and Autodesk FormIt 360 (iOS/Android)

Mimarlar çizimlerinize bazen o kadar bağlanırlar ki onları her zaman yanlarında isterler. Bu Autodesk uygulaması bu konuda tam bir cankurtaran. AutoCAD ve Revit dosyalarınıza nerede olursanız olun erişmenizi sağlar. Bir müşterinizdeyken dosyaları işaretleyebilir ve onları ekiple paylaşabilirsiniz. Daha sonra, işe geri döndüğünüzde işi kolayca güncelleyebilirsiniz. Bu kesinlikle sahip olunması  gereken temel mimari uygulamalardan biri.

İndirmek için Autodesk

9. Planimeter (iOS/Android)

Planimetre, zamanınızı ve enerjinizi koruyan bir harita cetvel aracıdır. Alan, mesafe, çevre ve açıları ölçmek için bunu her yerde kullanabilirsiniz. Ek olarak, arazinin koordinatlarını ölçmek için size yardımcı olacak bir GPS izleme aracı da var uygulamada. Peyzaj tasarımcıları, şehir planlamacıları ve inşaat mühendisleri için ideal bir uygulama. 

İndirmek için Planimeter

10. Penultimate (iOS)

Her ne kadar bu mimari uygulama son derece basit görünse de, muhtemelen en çok kullandığınız uygulama olacak. Temel olarak, not defteriniz ya da eskiz defteriniz yerine geçebilir. 
Fikirlerinizi organize etmek için ideal olduğu gibi diğer uygulamalarla da senkronize edilebilir. Örneğin, dosyalarınızı Evernote hesabınız ile senkronize ederek onları istediğiniz zaman, istediğiniz yerde görüntüleyip paylaşabilirsiniz.

İndirmek için iTunes

Bu haber Arch20'den derlenmiştir. 


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :