9. Betonik Fikirler Proje Yarışması Sonuçlandı

mimarizm.com / 24 Mayıs 2018
Akçansa tarafından ‘Ses Getiren Bir Fikir Ver’ mottosuyla gerçekleştirilen 9. Betonik Fikirler Proje Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. 146 üniversitenin başvurduğu yarışmada, İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri birinci olurken, ikinciliği Karabük Üniversitesi, üçüncülüğü ise Selçuk Üniversitesi öğrencileri kazandı.

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Betonik Fikirler Proje Yarışması, Türkiye’nin dört bir yanındaki 146 üniversiteden öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Bu yıl kendi rekorunu kırarak gerçekleşen Betonik Fikirler’in ödül töreni, ünlü radyocu Geveze’nin sunumuyla Sabancı Center’da yapıldı. Törene, Sabancı Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanı Hakan Timur, Akçansa Genel Müdürü Şahap Sarıer’in yanı sıra Betonik Fikirler Proje Yarışması jüri üyeleri, Akçansa çalışanları, iş ortakları ve finalist öğrenciler katıldı.

Jüri değerlendirmesi sonucunda 9. Betonik Fikirler Yarışması’nın birinciliğini, İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinin Terleyen Beton Grubu aldı. İkinciliği Karabük Üniversitesi’nden Algrega alırken, Selçuk Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Bir Torba Hayat yarışmayı üçüncü olarak tamamladı. 

Birinci grup üyelerine MacBook Air, ikinci grup üyelerine iPad Pro, üçüncü grup üyelerine ise Apple Watch hediye edildi.

Gençlerin gündeminde sürdürülebilirlik var

Birincilik ödülünü alan Terleyen Beton Grubu, doğada hayatta kalmak için rüzgardan su elde etme becerisine sahip canlılardan ilham alarak betonu yeniden yorumladı. Bu sayede yeni bir fonksiyon kazanan beton, aerodinamik bir yapıya kavuşarak havadaki nemi suya dönüştürebilmekte ve suyun yeniden kullanımını sağlamakta.

Timur: “Gençlere yatırım yapmak en önemli sorumluluğumuz”

Sabancı Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanı Hakan Timur, üniversite-sanayi iş birliğinin önemine değinerek “Betonik Fikirler Proje Yarışması’nın ilk yılından bugüne artan bir katılım olduğunu görüyoruz. Yarışamaya başvuran üniversiteler ve üniversite çeşitliliği Betonik Fikirler Yarışması’nın çıkış amacına ulaştığını açıkça gösteriyor. Betonun, çimentonun farklı alanlarının neler olacağını görmek anlamak için yola çıkmış olabiliriz; fakat görüyoruz ki zaman içinde üniversite-sanayi iş birliğine ışık tutmak, genç arkadaşların çalışmalarını desteklemek, fikirleri almak anlamında da yol kat edildi. ‘Yeni Neslin Sabancısı’ mottosuyla harekete geçtiğimiz dönemde, şirketlerimizi, yeni nesil arkadaşlarımızın çalışmak isteyeceği ortam haline getirmeye çalışıyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençleri iş dünyasında aramızda görmekten, onların dünyayı yakından takip eden, yenilikçi ve vizyoner bakış açılarından beslenmekten büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz.” dedi.

Sarıer: “Hep birlikte yeni bir rekora imza attık”

Şahap Sarıer
Akçansa’nın genç yeteneklere büyük önem verdiğini belirten Akçansa Genel Müdürü Şahap Sarıer ise “Betonik Fikirler Proje Yarışması’na yapılan başvurular her geçen yıl çığ gibi katlanarak büyüyor. Bu yıl ‘Ses Getiren Bir Fikir Ver’ temasını işlediğimiz yarışmamıza tam 679 grup başvurusu yapıldı. Bu, tüm zamanların en yüksek grup başvuru sayısı oldu. 2010 yılında 16 üniversite ve 64 öğrenci başvurusu ile başladığımız süreçte bugün 1500’e yakın başvuru aldık. Bu ilgi bize gösteriyor ki, fikrine önem verilmesini isteyen, çevresindeki sorunları fark eden, geleceği için endişelenen ve bunu düzeltmek için istek duyan gençlerimiz var.” diye konuştu.

Akçansa, Betonik Fikirler Proje Yarışması jüri üyeleri adına TOÇEV’e destekte bulundu.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :