Akıllı Binalar ve Mimarlığın Gelecek Duyusu

mimarizm.com / 18 Haziran 2020
ABB Türkiye tarafından, Yapı Medya İletişim organizasyonuyla düzenlenen “Future Sense of Architecture’’ başlıklı konferans; Ali Hızıroğlu, Begüm Yazgan, Kerem Yazgan ve Kengo Kuma’nın katılımıyla 23 Haziran Salı günü çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

yapi.com.tr ve mimarizm.com dijital mecraları ve düzenlediği etkinlikler kapsamında yarattığı tartışma ortamı ile mimarlık ve tasarım ekosisteminin gelişimine katkı koymayı hedefleyen Yapı Medya İletişim, pandemi günlerinde dijital platformlar üzerinden etkileşim alanları sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda; endüstriyel dijitalleşmenin geleceğini yazmak ve değer yaratmak için akıllı binalar ve enerji sistemleri alanında teknolojik atılımların öncüsü ABB Türkiye desteğiyle 23 Haziran 2020, Salı günü 13:15-15:30 saatleri arasında gerçekleşecek “Future Sense of Architecture” çevrimiçi konferansta, “akıllı bina” kavramının teknolojik, çevresel ve tasarım boyutları ile ele alındığı oturumlarda mimarlık pratiklerini bir araya getirecek.

Daha akıllı bir gelecek ve sürdürülebilirlik etkileşim arakesitinde; yapı sektöründe değişen ihtiyaçlar, gelecek projeksiyonları ve mimari tasarım pratiklerinin bu süreçte öngörülerinin masaya yatırılacağı Future Sense Of Architecture - Webinar on Smart Buildings, Yapı Medya İletişim organizasyonu ve ABB Türkiye’nin desteğiyle mimarlık pratiğini globale taşıyan Türk mimarlar ve günümüzün en önemli çağdaş Japon mimarlarından Kengo Kuma’nın katılımıyla İngilizce dilinde çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

ABB Global Elektrifikasyon&Akıllı Binalar Pazarlama İletişimi Yöneticisi Olaf Stutzenberger’in, ABB tarafından globalde inşaat sektörünün gelecek eğilimlerine dair yapılan araştırma raporlarının sunumunun ardından gerçekleşecek panelde, Türkiye’de ve dünyanın farklı bölgelerinde mimarlık pratiğini sürdüren Türk mimarlar öngörülerini paylaşacak. “Architects’ Insight on Smarter Future: Challenges, Potentials, Concepts” (Daha Akıllı Bir Geleceğe Dair Mimarların Öngörüleri: Zorluklar, Potansiyeller, Fikirler) başlıklı panel Yapı Medya İletişim Etkinlik ve İletişim Yöneticisi Mimar Nurullah Kaya moderasyonu ile ERA Mimarlık Tasarımcı ve Ortağı Ali Hızıroğlu, Yazgan Design Kurucu Ortakları Dr. Begüm Yazgan ve Dr. Kerem Yazgan, ABB Türkiye Akıllı Binalar Ürün Pazarlama Direktörü Bülent Erdoğan ve ABB Global Elektrifikasyon&Akıllı Binalar Pazarlama İletişimi Yöneticisi Olaf Stutzenberger’in katılımıyla gerçekleşecek.

Konferans; tasarımlarında yerel malzemelere özen göstermesiyle ve geleneksel Japon mimarisinin günümüze uyarlamasıyla tanınan, Japonya’nın son dönemde yetiştirdiği en büyük mimarlardan biri olan Kengo Kuma’nın “Back to Nature” başlıklı anahtar konuşmasıyla sona erecek. Kuma sunumunda, Eskişehir’de hayata geçirilen ABB otomasyon sistemlerinin kullanıldığı Odunpazarı Modern Müze’nin (OMM) tasarım sürecinde deneyimlerine ve projeleri üzerinden pandemi sonrası dönemde akıllı ve sürdürülebilir mimariye dair öngörülerini paylaşacak.

23 Haziran 2020, Salı günü 13:15-15:30 saatleri arasında İngilizce olarak yapılacak etkinliğin programı: 

• 13:15 - 13:40 Future Trends with ABB
Olaf Stutzenberger - Global Marketing Communication Manager- Electrification, Smart Buildings - ABB

• 13:40 - 15:00 Architects’ Insight on Smarter Future: Challenges, Potentials, Concepts
Moderator: Nurullah Kaya
- Architect, Events and Communication Manager - Yapı Medya Communication
Ali Hızıroğlu – M.Sc. Architect, Partner, Designer  - ERA Planning Architecture
Begüm Yazgan - Architect PhD, Managing Partner - Yazgan Design
Bülent Erdoğan - Product Marketing Director - Smart Buildings - ABB Turkey
Kerem Yazgan - Architect PHD, Managing Partner - Yazgan Design
Olaf Stutzenberger - Global Marketing Communication Manager-Electrification - Smart Buildings - ABB

• 15:00 - 15:30 Back to Nature
Kengo Kuma - Founder - Kengo Kuma and Associates

Etkinliğe kayıt olmak için tıklayın. Kayıt sonrası iletilecek bilgiler üzerinden konferans izlenebilecektir.

İletişim: etkinlik@yapimedya.comwww.yapimedya.com

 

//

SMART BUILDINGS AND FUTURE SENSE OF ARCHITECTURE

Future Sense of Architecture - Smart Buildings Webinar to be held by organization of Yapı Medya Communication and contribution of ABB in June 23, 2020 between 13:15-15:30 and will foster comprehensive discussions on smarter future and sustainability from point of architectural design and will draw attention to “smart building design” with its internationally recognized speakers and headlines. In the webinar; changing needs in the construction industry, future projections and future insight of architectural practises will be discussed by globally known Turkish architects and will cover keynote speech of today's most important contemporary Japanese architect Kengo Kuma.

Yapı Medya İletişim, which aims to contribute to the development of the architecture and design ecosystem with its discussion environment created within the scope of yapi.com.tr, mimarizm.com digital channels and events, continues to offer interaction grounds through digital platforms during the pandemic days. In this context; with contribution of ABB the pioneer technology developer in the field of industrial digitalization, smart buildings and enerrgy systems, it will bring together architectural practices in the sessions on "smart building" with technological, environmental and design dimensions in Future Sense of Architecture - Smart Building Webinar on June 23, 2020 - Tuesday between 13:15-15:30 (EST).

The webinar will start with presentation of ABB Global Electrification & Smart Buildings which will coverthe a research report on the future trends of the global construction sector. In the panel discussion following the presentation, the future trends will be discussed in local and global scale with participation of Turkish architectural practice which operates in Turkey and in global. Panel titled “Architects' Insight on Smarter Future: Challenges, Potentials, Concepts” will be moderated by Yapı Media Communication Event and Communication Manager, Architect, Nurullah Kaya and will be held with participation of ERA Architecture Designer and Partner M.Sc. Architect Ali Hızıroğlu, Co-founders of Yazgan Design PhD. Architect, Begüm Yazgan and PhD. Architect Kerem Yazgan, Turkey ABB Smart Building Product Marketing Director Bulent Erdogan and ABB Global Electrification & Smart Building Marketing Communications Manager Olaf Stutzenberger.

Conference will end up with one of the recognized Japanese contemporary architects in who is known for his attention to local materials in his designs and the adaptation of traditional Japanese architecture to the present, Kengo Kuma & Associates Founder Kengo Kuma’s keynote speech titled as “Back to Nature”. Kuma will share his future predictions about smart and sustainable architecture in the post-pandemic period through hiss design philosophy and  projects such as Odunpazarı Modern Museum (OMM) in Eskişehir, Turkey, which is implemented ABB automation systems in.

Registration form: http://www.yapimedya.com/etkinlik/future-sense-of-architecture

Contact:etkinlik@yapimedya.com / www.yapimedya.com

 

*

Ali Hızıroğlu hakkında | Yüksek Mimar / Ortak, Tasarımcı - ERA Planning Architecture
Saint Joseph Lisesi'ni bitirdi. Paris’te mansiyon ile mezun olduğu Ecole Spéciale d'Architecture'da tasarım atölyesi asistanlığını yürüttü. Columbia Üniversitesi'nde mimari ve kentsel tasarım yüksek lisansını tamamladı. New York'tan Türkiye'ye dönmesinin ardından 2003’ten itibaren ERA'da çalışmaya başladı. Bireysel mimari çözümlerdense ekip çalışmasıyla, işbirliği içinde geliştirilen bir mimari yaklaşımı benimsedi ve şirket kültürüne kazandırdı. ERA’da tasarım odaklı mimari proje süreçlerinde yer almasının yanı sıra bu projelerin şantiyelerinde uygulamaya ilişkin deneyim kazandı. Garanti Teknoloji Kampüsü, Zorlu Center, İstanbul Teknopark gibi büyük ölçekli, karma programlı ve kompleks geometrilere sahip projelerin tasarım süreçlerini yönetti. 2007’de ERA’nın Çin’deki deneyimlerinin başlangıcını teşkil eden Shenyang Starmall Plaza projesi ile Dünya Mimarlık Festivali WAF’ta finale kaldı. Halen ERA’nın İstanbul ve kuruluşundan itibaren aktif rol üstlendiği Pekin ofislerinde mimari ve kentsel tasarım alanlarında çalışmalarını sürdürüyor.

Bülent Erdoğan hakkında | Ürün Pazarlama Direktörü , Akıllı Binalar -  ABB Türkiye
1996 yılından bu yana lokal ve global şirketlerde çoğunlukla elektrik sektöründe satış ve pazarlama alanında çalışmalarına devam ettiren Bülent Erdoğan, ABB'de Türkiye ve Stan Ülkelerinden sorumlu Akıllı Binalar İş Kolu Ürün Pazarlama Direktörü olarak görev yapmaktadır.

Begüm Yazgan hakkında | Dr. Mimar / Kurucu Ortak - Yazgan Design
1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden lisans derecesini aldı. 1995 yılından 1998 yılına kadar çeşitli mimarlık ofislerinde yurtiçi ve yurtdışı konutlar, banka, otel ve üniversite yerleşkesi gibi projelerde görev aldı. 1998 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde yüksek lisans yaptı. 1998 yılından 2003 yılına kadar ODTÜ Mimarlık Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Bölümün Peyzaj Tasarımı Stüdyosu'nda ve Döner Sermaye Ofisi'nde görev aldı. 2001 yılında Japonya'da Tokyo Teknoloji Enstitüsü'nde burslu olarak doktora araştırması yaptı ve ders verdi.

2006 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden doktora derecesini aldı. Üniversitede tamamladığı "Savaş Sonrası Sistemci Ekoloji ve 1960'lardan itibaren Mimarlıkta Çevre Bilinçli yaklaşımlar" başlıklı doktora tezi, 2007 yılında ODTÜ çapında "Yılın En İyi Tezi" seçildi. Tezin konusu, 1960'lardan sonra ekoloji biliminde yer almaya başlayan sistemci yaklaşımının, günümüz mimari pratiklerine etkisi üzerinedir. Halen eşi Dr. Mimar Kerem Yazgan ile birlikte 2003 yılında kurduğu Yazgan Tasarım Mimarlık ofisinde mimarlık hayatını sürdürmektedir. Sahip olduğu teorik altyapı ve akademik deneyimlerini ofisteki pratiklerine yansıtmaya önem vermektedir. Ayrıca ODTÜ Peyzaj Tasarımı stüdyosunda yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders vermektedir.

Kengo Kuma hakkında | Mimar, Profesör, Kurucu - Kengo Kuma and Associates
Kengo Kuma 1954 yılında doğdu. 1990 yılında Kengo Kuma & Associates kurmadan önce, şu anda profesör olarak eğitim verdiği Tokyo Üniversitesi'nden Mimarlık Yüksek Lisans derecesi aldı. 1964 Tokyo Olimpiyatları için inşa edilen Kenzo Tange’in Yoyogi Ulusal Spor Salonu'ndan ilham alan Kengo Kuma, genç yaşta mimarlık yapmaya karar verdi ve daha sonra Hiroshi Hara ve Yoshichika Uchida altında çalıştığı Tokyo Üniversitesi'nde Mimarlık programına girdi. Lisansüstü çalışmaları sırasında, çeşitli köyleri ve yerleşimleri keşfederek, eşsiz bir güç ve güzelliği gözlemleyerek Sahra'da bir araştırma gezisi yaptı. New York'taki Columbia Üniversitesi'nde Misafir Öğretim Üyesi olarak çalıştıktan sonra Tokyo'daki ofisini kurdu. O zamandan beri Kengo Kuma & Associates yirmiden fazla ülkede mimari yapılar tasarladı ve Japonya Mimari Enstitüsü Ödülü, Doğa Ruhu Ahşap Mimari Ödülü (Finlandiya) ve Uluslararası Taş Mimari Ödülü (İtalya) dahil olmak üzere prestijli ödüller aldı. Kengo Kuma & Associates, kültürel ve çevresel bağlamda çevresi ile doğal olarak birleşerek, nazik, insan ölçekli binalar öneren bir mimari tasarlamayı amaçlamaktadır. Ofis sürekli olarak beton ve çeliğin yerini alacak yeni malzemeler ve sanayi sonrası bir toplumda mimarlık için yeni bir yaklaşım arayışı içindedir.

Kerem Yazgan hakkında | Dr. Mimar / Kurucu Ortak - Yazgan Design
1969'da Ankara'da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden 1993 yılında lisans derecesini aldı. 1996 yılına kadar Ankara'daki çeşitli mimarlık ofislerinde çalıştı ve mimari proje yarışmalarına katıldı. 1996'da bir ulusal mimari proje yarışmasında kazanılan birincilik derecesi ile ilk ofisini kurdu. 1997 yılında ODTÜ Mimarlık Bölümü'nden yüksek lisans derecesini aldı. Yüksek lisans tezi ile "ODTÜ Parlar Vakfı En İyi Tez Ödülü"nü kazandı. 1993'ten bu yana katıldığı proje yarışmalarında çeşitli ödüller aldı. Yaptığı uygulamalar ve yarışmalar birçok ilde sergilendi ve çeşitli dergilerde yayınlandı. 1997 yılından 2007 yılına kadar ODTÜ Mimarlık Bölümü'nde yarı-zamanlı öğretim görevlisi olarak dördüncü sınıf stüdyo derslerine katıldı. ODTÜ Mimarlık Bölümü'nden doktora derecesini aldığı 2003 yılında, eşi Dr. Mimar Begüm Yazgan ile "Yazgan Tasarım Mimarlık" adında ikinci ofisini kurdu. "Mimarlıkta Dizaynografi" isimli doktora tezi, mimari tasarım süreçlerindeki esnek sistemler ve eylemler üzerine araştırmalarını kapsamaktadır. Tasarım yaklaşımı, teorik çalışmalar ve pratikteki uygulamaları birleştirmek ile proje sürecini esnek sistemler aracılığıyla kurgulamak üzerine kuruludur. Bu anlayışla "tasarım eyleminin tasarımı" ya da “ilişki tasarımı” olarak adlandırdığı üretim biçimleri üzerine araştırmalarını sürdürerek birçok proje gerçekleştirmiştir. 24 yıllık bir bilgi birikiminin ürünü olan bu araştırmalar, “tasarım” odağından, bilgi bazlı, bütüncül, ortak çalışma ile üretilen “proje” süreçlerinin tasarımına doğru evrilerek, 2016 yılında kurulan ‘‘Smart Project’ adlı, mimari proje üretim teorisi ve pratiğini, geniş anlamda proje kültürünü geliştirmeyi ve bilgi üretmeyi amaçlayan bir platform ile yeni bir yön kazanmıştır.

Nurullah Kaya hakkında | Mimar / Etkinlik ve İletişim Yöneticisi - Yapı Medya İletişim
2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden, 2019 yılında ise İstanbul Teknik Üniversitesi İç Mimari Tasarım Uluslararası Yüksek Lisans Programı’ndan mezun oldu. Yüksek lisans programı kapsamında İsviçre’de The University of Applied Sciences and Arts of Southern Switzerland (SUPSI)’de eğitim gördü ve Ahmedabad  CEPT Üniversitesi’nin Samvad programına katıldı. Profesyonel hayatının ilk dönemlerinde IKEA ve Samsung gibi global firmalarda tasarım ve iletişim odaklı pozisyonlarda çalışmalarının ardından 2014 yılında Yapı-Endüstri Merkezi’nde iletişim ve mimarlık kültürü üzerine üretimlerine başladı. Bu süre zarfında EKODesign ve Konut Konferansı gibi Türkiye’nin önemli etkinliklerinin organizasyon süreçlerinde yer aldı, ArchiPrix-TR, ProSteel gibi öğrenci yarışmalarının raportörlüğünü yaptı. 2014 – 2018 yılları arasında kurumsal endüstriyel firmalarda mimari pazarlama iletişimi ve iş geliştirme süreçlerinde yer aldı. 2019’dan bu yana Yapı Medya İletişim bünyesinde yarı zamanlı olarak iletişim ve etkinlik süreçlerini yürütmekte aynı zamanda tasarım ofislerine serbest olarak iletişim danışmanlığı vermektedir.

Olaf Stutzenberger hakkında | Global Elektrifikasyon&Akıllı Binalar Pazarlama İletişimi Yöneticisi - ABB
Otomasyon ve Elektronik Mühendisi Olaf Stutzenberger, çalışmalarına sistem geliştiricisi olarak başlamış ve ABB  öncesinde endüstriyel uygulamalar alanında doğrudan satış süreçlerinde çalışmıştır. 20 yılı aşkın süredir ABB bünyesinde satış ve pazarlama üzerine farklı pozisyonlarda ve yapı tasarımı projelerinde yer almakta ve beş yıldan bu yana Akıllı Bina Çözümleri için Global Pazarlama İletişim Yöneticisi olarak görev yapmaktadır.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :