ATÖLYE Akademi tarafından organize edilen "Kolaylaştırıcılık Buluşmaları" deneyimli kolaylaştırıcıları, yeni uygulayıcıları ve bu alana ilgisi olan insanları bir araya getiriyor.
Kurumlar için strateji, tasarım ve teknoloji odaklı yaratıcı danışmanlık ve tasarım hizmetleri sunan ATÖLYE’nin bünyesindeki Akademi ekibi, günümüzün önemli yetkinliklerinden biri olan “kolaylaştırıcılık (fasilitasyon)” alanında buluşmalar düzenliyor.
Tasarladığı eğitim programlarıyla bireylerin ve takımların yaratıcı potansiyellerini ortaya çıkarmalarını teşvik etmeyi amaçlayan ATÖLYE Akademi, her ay düzenlediği Kolaylaştırıcılık Buluşmaları ile deneyimli kolaylaştırıcıları, yeni uygulayıcıları ve bu alana ilgisi olan insanları bir araya getiriyor.
Etkinliklerin yoğun ilgi gördüğünü belirten ATÖLYE Akademi Direktörü Mert Çetinkaya, “son yıllarda farklı disiplin ve yetkinliklerden insanların birlikte iş yapma pratiklerinin artması kolaylaştırıcılık yaklaşımına duyulan ihtiyacı ön plana çıkardı. Belli bir amaç için bir araya gelmiş bireyleri destekleyerek onların öğrenme, keşfetme ve uygulama süreçlerine katılımcı bir şekilde rehberlik etmeyi ifade eden “kolaylaştırıcılık,” önümüzdeki 10 yıla damga vuracak temel kabiliyetlerden biri olacak. 2020 yılı boyunca düzenlediğimiz 12 buluşmaya 1500’ün üzerinde katılım oldu, bu yıl da ücretsiz olarak düzenleyeceğimiz etkinliklere kolaylaştırıcılığa gönül veren herkesi bekliyoruz.” dedi.
Bu toplantılarda katılımcılar deneyimli kolaylaştırıcılarla birlikte çeşitli konular üzerinde derinleşme imkanı buldular. Yaratılan çemberlerde ele alınan konular arasında; öz-şefkat farkındalığı, farklı kültürel bağlamlarda etkili olabilme becerisi olarak tanımlanan "kültürel zeka,” empati veya duygudaş olma, karar verme becerilerini geliştirme ve sanal ortamda kolaylaştırıcılık yöntemleri gibi farklı temalar yer aldı.
Serinin her çift sayılı etkinliğini ATÖLYE Akademi’nin koç ve kolaylaştırıcı ağından bir uzman kolaylaştırırken, tek sayılı buluşmaları kolaylaştırıcılık buluşmaları ağından gönüllüler tasarlayıp kolaylaştırıyor.
Serinin bir sonraki etkinliğine katılmak için tıklayın
*
ATÖLYE Hakkında
Kurumlara; strateji, tasarım, mimarlık ve teknoloji odaklı yaratıcı danışmanlık ve tasarım hizmetleri sunan ATÖLYE, içinde bir Stratejik Tasarım Stüdyosu, bir Yaratıcı Platform ve bireysel ve kurumsal dönüşüme odaklı bir Akademi bulunduran, ilerici ve araştırmacı bir organizasyon. ATÖLYE, sistem odaklı düşünme, sürdürülebilirlik ve mimari tasarım alanlarında deneyimli bir tasarımcı olan Engin Ayaz ile matematik, çevre bilimleri ve disiplinlerarası tasarım eğitimi alan sosyal girişimci, sistem tasarımcısı ve stratejist Kerem Alper tarafından 2013 yılında kuruldu.
ATÖLYE’nin Stratejik Tasarım Stüdyosu 50 kişilik çekirdek ekibiyle; eğitim, teknoloji, finans, telekomünikasyon ve sosyal etki gibi alanlarda çetrefilli sorunlar için çözümler geliştiriyor. ATÖLYE’nin Yaratıcı Platform’u, çeşitli becerilere sahip 150’nin üzerinde disiplinlerarası profesyoneli “komünite” adı altında bir araya getirerek mümkün olan en geniş çerçevede yaratıcı etkileşimlerin gerçekleşmesine alan açarak bu sistemin belkemiğini oluşturuyor.
ATÖLYE bünyesindeki Akademi ise tasarladığı eğitim programlarıyla bireylerin ve takımların yaratıcı potansiyellerini ortaya çıkarmalarını teşvik ederek yenilikçi ürün ve hizmetler tasarlamaları yönünde onları geliştiriyor. Bireylere ve organizasyonlara yaratıcı liderlik, radikal işbirlikleri ve sistemik tasarım alanlarında yetkinlikler ve yeni düşünme şekilleri kazandırmak üzere kurulan ATÖLYE Akademi, kurumlara özel olarak sunduğu sanal öğrenme deneyimleri, programlar ve tasarım sprintleri aracılığıyla bireyleri kendi kurumunda birer değişim öncüsüne dönüştürmeyi hedefliyor.
ATÖLYE aynı zamanda ekonomileri ve toplumları harekete geçirecek yaratıcılığa kaynak oluşturmak amacıyla kurulan “kyu Collective”in de bir üyesi. kyu Collective, bünyesinde IDEO, SYPartners, Sid Lee, BEWorks, Godfrey Dadich gibi her biri alanında öncü yaratıcı kurumlar barındıran uluslararası bir organizasyon.
ATÖLYE, 2014 yılında Stanford Üniversitesi d.school tarafından en etkili proje olarak değerlendirilirken, 2016 yılında Monocle Dergisi tarafından sektörünün lideri yaratıcı bir platform olarak tanımlandı.