Dünyanın etkili galerilerini, koleksiyonerleri ve tasarımcılarını bir araya getiren Design Miami’de, tasarım dünyasının özel davetlileri Tabanlıoğlu’nun tasarladığı Flamingo Lounge’da ağırlandı.
Design Miami Flamingo Lounge’u davet üzerine tasarladıklarını dile getiren Murat Tabanlıoğlu, “Lounge için ana tasarım çerçevemiz alanın orantıları ve mekânsal nitelikleri ile birlikte; Miami, Florida ve ABD'nin çevresel verileri oldu” dedi.
Tabanlıoğlu Mimarlık olarak kısa bir süre önce New York’ta ofis açtıklarını ve ABD’deki varlıklarını ifade etmenin bir adımı olarak Design Miami’de yer aldıklarını vurgulayan Melkan Gürsel ise, “Flamingo Lounge’un tasarımı modern mimarlığa dayalı yaklaşımımızı ifade etmek için bir fırsat oldu. Miami Vice dahil, Hollywood'un izleri de içinde olmak üzere, kişisel Miami algımız tasarımda etkili oldu” dedi.
Tasarım kültürünü paylaşmak üzere dünyanın en etkili koleksiyonerlerini, galerilerini, tasarımcılarını, küratörlerini ve eleştirmenlerini, her yıl Aralık ayı başında Miami’de, bir festival ortamında bir araya getiren Design Miami’de özel davetliler bu yıl Tabanlıoğlu Mimarlık’ın tasarladığı Flamingo Lounge’da ağırlandı.
30 Kasım - 4 Aralık arasında on ikincisi gerçekleşen, tasarım dünyasından geniş bir uluslararası katılımcı yelpazesine hitap eden Design Miami’ye Tabanlıoğlu Mimarlık Collectors Lounge'ı tasarlamak ve gerçekleştirmek üzere davet edildi. Tabanlıoğlu Mimarlık bu prestijli uluslararası tasarım etkinliğinde tropikal Miami'nin özünü “Flamingo Lounge / Flamingo Salonu” adıyla tasarımına yansıttı. Tabanlıoğlu, tematik tasarımıyla, bu alanda fuar süresi boyunca uluslararası alanda en etkin tasarımcıları, küratörleri, galeri sahipleri ve koleksiyonerleri ağırladı.
100 metrekarelik bu buluşma alanı boyunca kullanılan tek renk şeker pembesi ve mobilyalardan, duvarlara ve zemine, her eleman özel döküm reçine malzemeden elde edildi. Flamingo Lounge'un estetiğine, kült film yönetmeni John Waters'ın ihtişamlı debdebesinden, Mies Van Der Rohe'nin süsten ziyade yarar gayesi güden minimalizmine ve Gaetano Pesce'nin renkli akışkanlığına kadar bir dizi farklı kaynak esin verdi. Tabanlıoğlu Mimarlık’ın kendine has bir algıyla, Miami tarzı ve kültürü değerlendirmesini, keskin bir soyutlamayla ancak aynı zamanda oyunlu bir yaklaşımla tasarımına taşıdığı “koleksiyonerler salonu”, mimarların modernist yaklaşımını vurguluyor.
Uzun dikdörtgen formundaki mekânda, her biri ayrı bir mobilya parçasıyla temsil edilen 4 farklı bölüm bulunuyor. Oturma, dayanma, servis verme gibi işlevlere karşılık gelen, farklı yükseklik ve formlarda temel geometrik karakterlerden oluşan bölmelerin biri dairesel kapalı, diğeri tek tek ünitelerden oluşan iki oturma alanı; ayrıca, kare bir bar ve bistro olarak kullanılacak elemanlarla oluşturulan bir diğer açık alan art arda gelerek Lounge’un ana strüktürünü kuruyor.