Elips Tasarım Mimarlık tarafından yeniden tasarlanan BJK Nevzat Demir Tesisi, futbolcuların antrenman ve tedavi amacıyla kullandıkları, kapalı havuz ve SPA fonksiyonlarını barındıran bir sosyal merkez olarak kurgulanmış.
Konut, ticari, eğitim gibi birçok farklı alanda ödüllü projelere imza atan Feza Ökten Koca’nın kurucusu olduğu Elips Tasarım Mimarlık, BJK Nevzat Demir Tesisi’nin tasarımında, futbolcuların ihtiyaçlarına yönelik, antrenman ve tedavi amacıyla kullanabilecekleri fonksiyonel bir mekan yaratmayı hedeflemiş. Türkiye’nin en büyük spor kulüplerinden biri olan Beşiktaş Spor Kulübü’nün İstanbul Çekmeköy’de yer alan, mevcut halinde fonksiyonel olarak kullanılmayan 3 katlı ana binası içindeki 570 metrekare alana sahip Nevzat Demir Tesisi, futbolcuların kapalı havuz ve SPA ihtiyacına yönelik olarak yeniden tasarlanmış.
Tüm fonksiyonların 570 metrekarelik alana doğru sirkülasyon ve işleyişle yerleştirildiği BJK Nevzat Demir Tesisi’nde, futbolcular için havuz bölümüne kapalı havuz, jakuzi, havuz içi bisiklet, su altında koşma, şok havuzu gibi fonksiyonlar tanımlanırken; spa bölümünde buhar odası, sauna, sıcak taş yataklar, dinlenme odası ve duşlar planlanmış. Diğer bölümde ise, içinde özel jakuzi ve duşu bulunan 2 adet masaj odası, ayak bakım ve saç bakım bölümleri futbolcuların profesyonel kullanımı için oluşturulmuş.
Havuz kısmında gerekli olan 140 cm’lik derinlik mekanda yaratılan yumuşak kot geçişleriyle sağlanırken, havuz etrafındaki duvara açılan farklı boyutlardaki boşluklarla hem havuzun hem de koridorların ambiyansında ferahlık sağlanmış.
Masaj odalarında kullanılan bambu ahşap kaplamalar ve gizli ışıklarla rahatlatıcı, yumuşak bir ortam yaratmayı hedeflerken, oda içinde yaratılan kot farklılıkları ile de jakuzi için gerekli olan yükseklik sağlanmış. Masaj odalarına yerleştirilen jakuzi ve duş bölümleriyle, masajın yanı sıra, mekanın bireysel rahatlama alanı olarak kullanmasına da olanak tanınmış.
Yüzme havuzu özelliğinin yanı sıra, su içi bisikletlerin olduğu bölüm ve rainshower altında bazalt taşlarla oluşturulan antrenman alanı havuz içinde yerini alırken, havuz yanında büyük bir jakuzi de kullanıma sunulmuş. Ana havuz ve şok havuzu üzerinde yer alan farklı form ve boyutlardaki barissol aydınlatmalarla hem mekanı aydınlatmak, hem de suya verdiği yansımalarla artı değer yaratmak hedeflenmiş. Tüm mekan, fonksiyonlarına göre seramik, doğal taş ve mozaiklerle kaplanırken, masaj odalarında duvar kağıdı kullanımı tercih edilmiş. Genelde toprak tonlarında yumuşak renklere yer verilirken beton renkleri de tasarıma dahil edilmiş.
Sonuçta, 570 metrekarelik alan üzerine kurulmuş, ihtiyaçları karşılamaya yönelik, oldukça ferah ve fonksiyonel bir alan ortaya çıkmış.