Türkiye ve yurtdışından profesyonelleri ve öğrencileri mimarlık, tasarım, toplum ile ilgili meseleler üzerine tartışmak üzere bir araya getiren GAD Foundation, Dünya Mimarlık Festivali - WAF'a "New City Forms by Domesticity" adlı sergi ile katılıyor. Serginin odağında yer alan "Waffle Structure" projesi, biyomimikri parametreleri ile şekillenen, gelecek merkezli bir kentsel yerleşim modeli sunuyor.
Son dönemde yeni mekanı ve organizasyonel yapısı ile yoğun bir üretim sürecine geçen GAD Foundation (GAD Vakfı), 16-18 Kasım 2016 tarihleri arasında Berlin'de gerçekleşecek olan World Architecture Festival (WAF)'a "New City Forms by Domesticity" adlı özel bir sergi ile katılıyor.
Vakıf bünyesinde gerçekleştirilen deneysel bir öğrenci atölyesinin sonucunda üretilen ve serginin merkezinde yer alan "Waffle Structure" adlı proje, biyomimikri parametreleri tarafından tanımlanan geleceğin mimari mekanı ve kentsel yerleşimi üzerine bir fikir önerisi.
Projenin ön araştırma aşaması da yine biyomimikri parametreleri ışığında şekillenmiş. Gelecek merkezli yapı sisteminin araştırılması ile başlayan çalışma, teknolojinin olanaklarından faydalanan ve kesintisiz bir sistemde birleşebilen mimari bir yerleşim kültürünün tasarlanması ile son bulmuş. Projenin amacı ise, bu mimari yerleşim kültürüne bilgi sağlayan gelecek merkezli strüktürler ve parametreler hakkındaki anlayışımızı geliştirmek şeklinde tanımlanıyor.
Waffle Structure, gelecekteki mimarlık 'euphoria'sını (aşırı neşe hali); mağara, gökyüzü, deniz veya yamaç gibi farklı alanlardaki yaşam biçimlerini simüle ederek betimliyor. Potansiyel yapıyı ve bağlantıları, bireysel bileşenden projenin genel davranışına kadar, minimum ve maksimum düzeylere çıkarma olanağı tanıyan yenilikçi araştırma yöntemleri, strüktürün tasarım sürecinde ana oyuncu olarak ön plana çıkıyor.
GAD Foundation'ın amaçları arasında şu başlıklar yer alıyor:
Mimarlık, inşaat, mühendislik ve enstalasyon kültürünü geliştirmek; bu konuda farkındalık yaratmak,
Belgesel değerleri korumak ve bu doğrultuda gerekli organizasyonları yapmak,
Türkiye'deki mimarlık ve sanat üretimini uluslararası ölçekte tanıtmak,
Mimarlar arasındaki dayanışmayı artırmak,
Gerçekleştirilen çalışmaları eğitim ve uygulamalar yoluyla ödüllendirmek,
Mimari yaratıcılığı artırmak amacıyla yol gösterici çalışmalar yürütmek,
İnsanları mimarlık konusunda bilgilendirmek,
Eğitim kurumlarında ileri eğitim sistemlerini mümkün kılan çalışmalara katkıda bulunmak,
Başarılı öğrencilerin eğitimlerine destek olacak her türlü katkıda bulunmak,
Yerel ve uluslararası akademik, sanatsal, kültürel etkinlikler düzenlemek veya bunlara katılmak.
Ayrıntılı bilgi için tıklayın.