Mimarlık Tarihçisi ve Ressam Susie Hodge’un kaleme aldığı, Antik Mısır’dan bugüne mimarlık tarihini 50 önemli yapıyla inceleyen Mimarlığın Kısa Öyküsü, hep kitap logosuyla 5 Kasım tarihinde raflarda yer alacak.
Sanatın Kısa Öyküsü, 50 Art Ideas (50 Sanat Fikri), How to Survive Modern Art (Modern Sanattan Nasıl Sağ Çıkarız?), Why Your Five Year Old Could Not Have Done That: Modern Art Explained (Neden Beş Yaşındaki Çocuğunuz Bunu Yapamadı: Açıklamalı Modern Sanat) ve 50 Art Nouveau Works of Art You Should Know (Bilmeniz Gereken 50 Art Nouveau Eser) gibi çoksatar kitapların yazarı, mimarlık tarihçisi ve ressam Susie Hodge bu kez Mimarlığın Kısa Öyküsü ile okurlarıyla buluşuyor.
Piramitlerden katedrallere, tapınaklardan gökdelenlere ve metro istasyonlarına kadar mimarlık tarihinin 50 önemli yapısını inceleyen Mimarlığın Kısa Öyküsü, bu yapıların kimin tarafından yapıldığını, yapımında hangi malzeme ve tekniklerin kullanıldığını ayrıntısıyla inceliyor. Mimarlığın neden geliştiğini, yeniliklere kimlerin katkıda bulunduğunu ve bu yeniliklerin hangi coğrafyalarda, hangi kültürlerin etkisi altında gerçekleştiğini de ortaya koyan kitap, Antik Mısır’dan bugüne mimarlık tarihine rehber oluyor.
Mimarlık dünyasının büyüleyici, heybetli dünyasına eşsiz bir giriş olan Mimarlığın Kısa Öyküsü, 5 Kasım tarihinden itibaren hep kitap logosuyla raflarda yer alacak.
*
hep kitap Hakkında
Kitap kokusunu hep sevdik. Yayıncı olduk. Yıllarca Türkiye’nin önde gelen yayınevlerinde bazen beraber, bazen ayrı ayrı okuduk, seçtik, yayımladık. Sonra bir gün bir araya geldik. Ne yapmak için? Türkiye’ye yepyeni bir yayınevi kazandırmak, şimdiye kadar yapılmamışı yapmak, yapılmışa da hep farklı bir açıdan bakmak için. Dünya çapında işler yapmak için. Severek okuduklarımızı, gün geçtikçe daha artacağına inandığımız okurlarımıza ulaştırmak için. Türkiye’den genç ve taze sesleri sayfalara dökmek, dünyanın çeşitli coğrafyalarından duyulması gereken sesleri hep duyurmak hedefimiz. Gündemi yaratan, günü yakalayan kitapları sunmak… Titiz, özenli, tertemiz bir çalışma anlayışıyla… Metinden görsele, kapaktan tanıtıma kadar aynı özeni hep korumak. hep kitabı ön plana almak. Kurgu ya da kurgu dışı… Edebiyat, sanat ya da yemek… hep hayat… Yetişkin, çocuk ya da genç… Bu alanların tümünde en iyi kitapları hep biz yayımlayalım istiyoruz. O yüzden hep kitap düşünen bir ekip kurduk. Okudukça hep çocuk, hep genç kalan bir ekip bu… İsmimizi de o yüzden hep kitap koyduk.