"Kültürel Örf ve Adetlerimiz" Lübnan'da Gösterimde

mimarizm.com / 20 Kasım 2015
SAHA Derneği, “Home Works 7” forumu için Türkiye'den sanatçıların üretimlerine prodüksiyon desteği veriyor.  Kültürel örf ve adetler üzerine çokdisiplinli sergiler, konuşmalar, gösterimler, yayınlar ve performanslar içeren forum Lübnan'da gerçekleşiyor.

SAHA Derneği, Lübnan Plastik Sanatlar Derneği Ashkal Alwan tarafından 11–24 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenen “Home Works 7”ye davet edilen İnci Eviner, Suna Kafadar, Aykan Safoğlu ve Ali Taptık’ın üretimlerine prodüksiyon desteği veriyor. 

Kültürel örf ve adetler üzerine çokdisiplinli sergiler, konuşmalar, gösterimler, yayınlar ve performanslar içeren forumun küratörlüğünü, Frie Leysen, Bassam El Baroni ve Christine Tohme üstleniyor.

Forumda sipariş üzerine gerçekleştirilen projelerden, Marwan Rechmaoui, Ghassan Zard, Dictaphone Group ve Natascha Sadr Haghighian’ın eserleri, 24 Kasım 2015 tarihine kadar gösterimde kalacak.

"What Hope Looks Like After Hope" (On Constructive Alienation) ve "On Water, Rosemary and Mercury" adlı sergiler ise 10 Aralık 2015’e kadar devam edecek.


  
Ashkal Alwan hakkında:
Lübnan Plastik Sanatlar Derneği Ashkal Alwan, Beyrut merkezli kâr amacı gütmeyen bir organizasyon. Kurum 18 yılı aşkın süredir, disiplinler ve medya üzerinden yaratıcı ve entellektüel çabanın üretimini, kolaylaştırılmasını ve dolaşımını sağlıyor. Home Works Forum, Ashkal Alwan’ın programları dahilinde, Lübnan ve yurtdışındaki küratörlerin projelerinden oluşan kültürel pratikler üzerine düzenleniyor. Bu kapsamda, sanatçı kitapları ve basılı işlerin yayımlanması, misafir sanatçı programları ve video prodüksiyonu ile gösterim programlarını içeren Video Works düzenleniyor. Ashkal Alwan, Beyrut’ta sanat eğitimi ve üretimi için kullandığı 2.000 m²’lik mekânı Home Workspace’i 2011 yılında kullanıma açtı.
 
SAHA Derneği hakkında: 
Kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olarak, çağdaş sanatı destekleme amacında birleşen bir grup sanatsever tarafından 2011 yılında kuruldu. Dernek, Türkiye çağdaş sanatının tanınırlığını ve bilinirliğini artırmak amacıyla, bu doğrultudaki projelere karşılıksız destek veriyor. Evrensel değerlere saygılı ve demokratik duruşuyla, Türkiye çağdaş sanatı için özgür bir “saha” oluşturulmasını misyon ediniyor.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :