"Kurmaca Mekân Kuzey Kıbrıs’ın Duygu Coğrafyası" Raflarda
mimarizm.com
/ 02 Mart 2016
Koç Üniversitesi Yayınları, antropoloji kategorisinde yayımlanan kitap, Cambridge Üniversitesi öğretim üyesi Yael Navaro’nun, KKTC'de sınırın hâlâ kapalı olduğu 1998-2003 döneminde yürüttüğü etnografik araştırmaya dayanıyor.
Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlanan "Kurmaca Mekân Kuzey Kıbrıs’ın Duygu Coğrafyası" adlı kitap, Cambridge Üniversitesi Sosyal Antropoloji Bölümü öğretim üyesi Yael Navaro’nun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde sınırın hâlâ kapalı olduğu 1998-2003 yıllarında yürüttüğü etnografik bir araştırmaya dayanıyor.
Kurmaca bir mekân nasıl yaratılır?
Navaro’nun analitik bir kategori olarak kullandığı “kurmaca” yalnızca mekân ve ülkeye değil, yönetime ve maddi pratiklere de gönderme yapıyor. Kitabın yanıtlamaya çalıştığı temel sorular arasında şunlar var: Kurmaca bir mekân nasıl yaratılır? Özellikleri nelerdir? Hangi pratiklerle oluşur? Nasıl bir hissiyatı vardır?
Hayaletimsi olanın görünür ve somut hale geldiği mekân
Kıbrıslı Türklerle yapılan görüşmelere dayanan bu çalışma, onların Kuzey Kıbrıs içindeki ve dışındaki hayatlarını ve deneyimlerini etnografik bir perspektiften açıklıyor ve Kuzey Kıbrıs’ı bir duygu coğrafyası olarak inceliyor; Kuzey Kıbrıs, hayaletimsi olanın görünür ve somut hale geldiği bir mekân olarak karşımıza çıkıyor.
Kurmaca Mekân: Kuzey Kıbrıs’ın Duygu Coğrafyası
Yazar: Yael Navaro
İngilizceden çeviren: Cem Soydemir
Yayına hazırlayan: Tuğba Yıldırım
Düzelti: Nihal Boztekin
Kitap ve kapak tasarımı: Gökçen Ergüven
Görseller: Yael Navaro
1. Baskı: İstanbul, Şubat 2015
16,5 x 24 cm
280 s.
Karton Kapak
Satın almak için tıklayınız.
İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Bu İçeriğe Yorum Yazın