MİM'in Dördüncü Bölüm Konuğu Ömer Selçuk Baz

mimarizm.com / 12 Ekim 2020
TRT2' de yayınlanan Nevzat Sayın' ın hazırlayıp sunduğu MİM programı bu hafta 4. bölüm konuğu Ömer Selçuk Baz.

Konuşulmadıkça anlaşılamayacak olanı kendisine merkez alan, konuşulmadıkça da bilinmez olarak kalacak olan konular üzerine konuşmanın en iyi yolu mimarlıkların mimarlarıyla konuşmak olmalı diyerek hazırlanan MİM geniş bir çerçevede ele aldığı mimarlığı, mimarların anlatımlarıyla sunuyor.

İzleyenlerin bir yandan hiç yadsımayacakları kadar gündelik, öte yandan mekan üzerine hiç duymadıkları kadar ince bir dili takip eden, yaşadığımız hayatın ortalamasını yükseltmek, farkındalıklarımızı arttırmak, beğenilerimizi geliştirmek, sakince anlatabilmek ve geniş bir çerçevede uzlaşmalar sağlayarak ortak akıl üretmek hedefiyle yola çıkan “MİM" 4. Bölüm Konuğu masalsı mimarlıkların başarılı anlatıcısı Ömer Selçuk Baz ile yayın hayatına devam ediyor.

Mimarlar Odası’nın her iki yılda bir düzenlediği ve bu yıl 17. dönemi gerçekleştirilen Ulusal Mimarlık Ödüllerinde Yapı Dalında Troya Müzesi ile ödüle değer bulunan Ömer Selçuk Baz 15 Ekim 2020 tarihinde, saat 20.00'da TRT2'de yayınlanacak olan MİM programıyla ekranlarda olacak.

Yapımcılığını Lacivert Film’ in üstlendiği Bilgi Üniversitesi santralistanbul kampüsü Enerji Müzesi'nde çekimleri gerçekleştirilen, MİM programını Nevzat Sayın hazırlayıp sunuyor. İlk yayının ardından hafta içi devam eden tekrarlarının ardından TRT 2 youtube kanalında ve TRT Dinle kanalında Podcast olarak da yer alan programın dekoru ise tasarım ürünlerin tedarikçisi olarak 1992 yılından beri tasarım ve mimarı alanında bir Türkiye’de referans noktası olan Mozaik firmasından temin edildi.

 

*

Ömer Selçuk Baz Hakkında

1978 yılında Almanya’nın Nürnberg şehrinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Antakya’da tamamladı. Lisans eğitimini 2002 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi’nde bitirdikten sonra, Viyana Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans çalışmalarına başladı. Öğrenciliği sırasında çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüller kazandı. Yüksek lisans çalışmalarına paralel olarak Viyana’daki Atelier Stelzhammer’de konut ve alışveriş merkezi ağırlıklı çeşitli mimari projelerde yer aldı. 2005 yılında Türkiye’de açılan T.C. Merkez Bankası Bursa Şubesi yarışmasında 1.lik ödülünü kazanarak Türkiye’de faal olarak mimarlık yapmaya başladı. İstanbul Kültür üniversitesi ve Bilgi üniversitesi Yüksek Lisans programlarında stüdyo yürüttü. Ulusal ölçekte çeşitli yarışmalarda ve ödül organizasyonlarında jürilik yaptı. T.C Merkez Bankası (1.Ödül) Troya Müzesi (1.Ödül), Riyad Cami (1.Ödül), Kapadokya Müzesi, yalın Mimarlık ekibi ile üretilen başlıca projeleridir. 2011 yılından bu yana şehir plancısı ortağı Okan Bal ile birlikte kurdukları Yalın Mimarlık çatısı altında çalışmalarına devam ediyor.

Nevzat Sayın Hakkında

Nevzat Sayın 1954 yılında, Hatay’da doğdu. 1978 yılında, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü’nü bitirdi. 1980'e kadar sosyal konutlar üzerine bir yüksek lisans çalışması; 1984'e kadar usta-çırak yöntemiyle okul sonrası mimarlık eğitimi; 1986'ya kadar bilgi/görgü artırma gezileri ile ilgilendi. 1986’da farklı ölçek ve konularda mimarlık hizmeti vermek amacıyla karılımcı bir yönetim ve yürütme anlayışına sahip olan Nevzat Sayın Mimarlık Hizmetleri’ni kurdu. Mimarlık kariyeri boyunca yurt içinde ve dışında çeşitli sergilere katıldı ve ödüller aldı. 2004'te Düşler Düşünceler İşler, 2015’te Bir Yapı Kitabı, 2019’da son on beş senelik üretimini bir araya getirdiği Düşünceler İşler yayımlandı. NSMH çatısında süren mimarlık çalışmalarının yanı sıra, Türkiye’nin farklı mimarlık okullarındaki eğitim çalışmalarının bir uzantısı olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Yüksek Lisans Programı kurucu üyesidir. Mimarlık öğrencileri için yaz okulları, seminerler, jüriler, atölye çalışmaları da mimarlık eğitimi ile ilişkisinin önemli parçaları olmaya devam etmektedir. Çalışmalarının önemli bir bölümünü mimarlığa ve sanata dair yazılar, röportajlar, sergiler ve yayınlar oluşturmaktadır.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :