MİM'in Yeni Konuğu Cevdet Erek

mimarizm.com / 31 Mayıs 2021
31 Mayıs Pazartesi saat 23:00'da TRT2'de izleyici ile buluşacak Nevzat Sayın'ın hazırlayıp sunduğu MİM'in 35. bölüm konuğu Cevdet Erek.

MİM'in 35. Bölümünde Nevzat Sayın, kendi merakları üzerinden fikirleri tahrik edecek şeyler yaparak mekânın şiirsel ve politik çağrışımlarını mimari ve ses aracılığıylla keşfetmeyi deneyen Cevdet Erek ile söyleşiyor. MİM Cevdet Erek bölümü 31 Mayıs 2021 tarihinde, saat 23.00'de TRT2‘de izleyici ile buluşacak.

Yapımcılığını Lacivert Film’ in üstlendiği Bilgi Üniversitesi santralistanbul kampüsü Enerji Müzesi'nde çekimleri gerçekleştirilen MİM programını Nevzat Sayın hazırlayıp sunuyor. Bölüm yayını ve hafta içi devam eden tekrarlarının ardından TRT İZLE, TRT 2 youtube kanalı ve TRT Dinle kanalında yer alan programın dekoru ise tasarım ürünlerin tedarikçisi olarak 1992 yılından beri tasarım ve mimarı alanında bir Türkiye’de referans noktası olan Mozaik firmasından temin edildi.

 

*

Cevdet Erek Hakkında

1974te İstanbulda doğan Cevdet Erek, 1999 yılında Mimar Sinan Üniversitesinde tamamladığı Mimarlık eğitimi sırasında çeşitli mimari ofislerde ve Nekropsi müzik grubunda çalıştı. 2002de İTÜ Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (MIAM)nde Ses Mühendisliği ve Tasarımı yüksek lisans eğitiminin ardından aynı kurumda araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2004-2005 yıllarında Amsterdamdaki Rijksakademiede Misafir Sanatçı olarak bulundu.

Mekâna özgü yapıtlarını Kunsthalle Basel, Art Institute Chicago, San Fransisco Museum of Modern Art, MAXXI, Arter, SALT gibi kurumlar ve Documenta, İstanbul Bienali, Sidney Bienali gibi periyodik etkinlikler için üretti ve sergiledi. “ÇIN” (57. Venedik Bienali Türkiye Pavyonu), Bergama Stereo” (Hamburger Bahnhof Museum, Berlin) ve Bergama Stereotip” (Arter, Istanbul) gibi son dönem çalışmalarında sesli mimari düzenlemeler üzerinden tarihsel dönemler arasında ilişkiler kurmak üzerine yoğunlaştı. 2018 yılında radyo sanatının 100 yılını konu edinen ve HKW (Berlin), Tinguely Museum (Basel) ile Bauhaus Üniversitesi (Weimar)nde sergilenen Radiophonic Spaces” sergisinin tasarımcılığını üstlendi. “SSS – Sahil Sahnesi Sesi” (BAS, 2008), Room of Rhythms 1” (Walther König, 2012), Az Boş Belki” (Revolver/Artist, 2015) isimli kitapları yayımlandı.

2011den beri İTÜ TMDK ve MİAM bünyesinde dersler vermekte, çeşitli ulusal ve uluslarası üniversitelerde seminer, atölye ve jüri çalışmalarına katılmaktadır.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :