MİM‘in 26 Temmuz 2021 saat 23:00'da TRT2'de yayınlanacak 43. bölümünde Nevzat Sayın, Prof.Dr.Deniz İncedayı ile söyleşiyor.
MİM‘in 43. Bölümünde Nevzat Sayın 67 yıl önce kurulan Mimarlar Odası’nın ilk kadın genel başkanı olan Prof.Dr.Deniz İncedayı ile toplumsal ve fiziksel çevre bağlamında mimarlık konuşmaları için bir araya geliyor. MİM Deniz İncedayı bölümü 26 Temmuz 2021 tarihinde saat 23.00'de TRT2‘de izleyici ile buluşacak.
Yapımcılığını Lacivert Film’in üstlendiği Bilgi Üniversitesi santralistanbul kampüsü Enerji Müzesi'nde çekimleri gerçekleştirilen MİM programını Nevzat Sayın hazırlayıp sunuyor. Bölüm yayını ve hafta içi devam eden tekrarlarının ardından TRT İZLE, TRT 2 youtube kanalı ve TRT Dinle kanalında yer alan programın dekoru ise tasarım ürünlerin tedarikçisi olarak 1992 yılından beri tasarım ve mimarı alanında bir Türkiye’de referans noktası olan Mozaik firmasından temin edildi.
*
Deniz İncedayı Hakkında
Prof. Dr. Deniz İncedayı, 1979’da İstanbul Alman Lisesinden, 1986’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümünden mezun oldu.
1995 yılında doktora çalışmasını tamamladı. MSGSÜ Mimarlık Bölümü, Bina Bilgisi Anabilim Dalında 2003 yılında Doçent, 2009 yılında Profesör kadrosuna atandı. Halen, MSGSÜ, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümünde görev yapmaktadır.
Öğretim üyeliğinin ve akademik çalışmalarının yanı sıra, Rektör Yardımcılığı, Senato üyeliği, Mimarlık Bölüm Başkanlığı, Enstitü Müdür Yardımcılığı, Bilim Dalı ve Anabilim Dalı Başkanlıkları vb. gibi çok sayıda idari görevler yürütmüştür.
TMMOB Mimarlar Odasında yönetim kurullarında, çeşitli komisyon ve kurullarda görev aldı. 2010-2014 yılları arasında Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2020’den bu yana ise Mimarlar Odası Genel Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir.
Uluslararası alanda, Uluslararası Mimarlar Birliği’nde (UIA) Başkan Yardımcılığı, Konsey Üyeliği, UNESCO-UIA Eğitim Komisyonu ve Validasyon Konseyi üyeliği ile,
“Küresel Sürdürülebilir Mimarlık Ödülleri” daimi Jüri Üyeliği, Avrupa Mimarlar Konseyi (ACE) Eğitim Komisyonu üyeliği ve çok sayıda komite ve konsey üyelikleri, jüri üyelikleri ile validasyon heyeti başkanlıkları bulunmaktadır.
Çalışmaları arasında, EAAE (Avrupa Mimarlık Okulları Birliği) “Mimarlık Eğitimi Üzerine Yazılar” başlıklı yarışmada Mansiyon ödülü, yurt içinde yayımlanmış kitap çalışmaları, editörlükleri ile uluslararası alanda kitap bölümü yazarlıkları, çok sayıda bilimsel makale, bildiri ve araştırma projeleri bulunmaktadır.
Mimari tasarım alanında yayımlanmış uygulamaları, müellif ve/veya danışman olarak yürüttüğü çalışmaları mevcuttur.
Yabancı dilleri; Almanca (iyi), İngilizce (iyi) İtalyanca (temel) dır.