MİM‘in 17. bölüm konuğu Doğu Kaptan 25 Ocak 2021 tarihinde TRT2‘de izleyici ile buluştu.
Nevzat Sayın, kent ve kır yerleşkelerinin büyük ölçekli projeleriyle başlayıp, iç mekânlara varan örnekler üzerinden İtalya-Türkiye karşılaştırmalı bir mimarlık serüveni için Doğu Kaptan ile söyleşti.
25 Ocak 2021 tarihinde, saat 23.00'de TRT2‘de izleyici ile buluşan bölümün tekrarları: MİM Salı 11:00, MİM Perşembe 7:00, Cumartesi 16:45
Yapımcılığını Lacivert Film’in üstlendiği Bilgi Üniversitesi santralistanbul kampüsü Enerji Müzesi'nde çekimleri gerçekleştirilen MİM programını Nevzat Sayın hazırlayıp sunuyor. Bölüm yayını ve hafta içi devam eden tekrarlarının ardından TRT İZLE, TRT 2 youtube kanalı ve TRT Dinle kanalında yer alan programın dekoru ise tasarım ürünlerin tedarikçisi olarak 1992 yılından beri tasarım ve mimarı alanında bir Türkiye’de referans noktası olan Mozaik firmasından temin edildi.
*
Doğu Kaptan Hakkında
Doğu Kaptan, 2004 yılında Roma ‘La Sapienza’ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde lisans ve lisansüstü eğitimini tamamladı. 2000-2005 yılları arasında Türkiye, İtalya ve Belçika’da çeşitli mimarlık bürolarında çalıştı. 2005 yılında Prof. Hüseyin Kaptan ile birlikte Atelye70 Planlama ve Tasarım Grubunda çalışmaya başladı. 2009 yılında Yonca Temizkan ve Marco Lombardini ile Atelye70’in Roma ofisini kurdu. Çalışma hayatı boyunca ulusal ve uluslararası birçok yarışmalara katıldı ve ödüller aldı. Jüri üyelikleri, üniversitelerde stüdyo yürütücülüğü faaliyetlerine devam ediyor. Halen Atelye70 Planlama ve Tasarım Grubunda çalışmalarını sürdürmektedir.
Nevzat Sayın Hakkında
Nevzat Sayın 1954 yılında, Hatay’da doğdu. 1978 yılında, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü’nü bitirdi. 1980'e kadar sosyal konutlar üzerine bir yüksek lisans çalışması; 1984'e kadar usta-çırak yöntemiyle okul sonrası mimarlık eğitimi; 1986'ya kadar bilgi/görgü artırma gezileri ile ilgilendi. 1986’da farklı ölçek ve konularda mimarlık hizmeti vermek amacıyla karılımcı bir yönetim ve yürütme anlayışına sahip olan Nevzat Sayın Mimarlık Hizmetleri’ni kurdu.
Mimarlık kariyeri boyunca yurt içinde ve dışında çeşitli sergilere katıldı ve ödüller aldı. 2004'te Düşler Düşünceler İşler, 2015’te Bir Yapı Kitabı, 2019’da son on beş senelik üretimini bir araya getirdiği Düşünceler İşler yayımlandı. NSMH çatısında süren mimarlık çalışmalarının yanı sıra, Türkiye’nin farklı mimarlık okullarındaki eğitim çalışmalarının bir uzantısı olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Yüksek Lisans Programı kurucu üyesidir. Mimarlık öğrencileri için yaz okulları, seminerler, jüriler, atölye çalışmaları da mimarlık eğitimi ile ilişkisinin önemli parçaları olmaya devam etmektedir. Çalışmalarının önemli bir bölümünü mimarlığa ve sanata dair yazılar, röportajlar, sergiler ve yayınlar oluşturmaktadır.