Durumdan yakınmak yerine çözüme katkı sağlamak gerek diyen bir grup mimar akademisyenin ve profesyonelin kurduğu AURA-İstanbul, Şubat 2017 itibariyle Beşiktaş’taki merkezinde faaliyetlerine başladı.
üstte: Emre Zeytinoğlu, Cumartesi Aura'sında ders verirken
Çağdaş sorunları ele alırken çeşitli uzmanlık alanlarının işbirliği içinde çözüm üretmelerinin gerekliliğine inanan İstanbul Mimarlık ve Şehircilik Araştırmaları Akademisi | AURA-İstanbul, bu doğrultuda uluslararası düzeyde faaliyet göstermek üzere yapılanmış kâr amacı gütmeyen bir kuruluş. Akademi, öncelikle mimarlık ve şehir planlama olmak üzere farklı alanlardan gelen katılımcıları 17 haftalık yoğun programına kabul ediyor.
Profesyonellere yönelik sertifika programı
AURA-İstanbul’un öncelikli amacı, çağın getirdiği küresel ve karmaşık olguların dünya kentleri ve özellikle İstanbul üzerinde oluşturduğu ağır baskıyı ve bundan doğan sorunları anlamak. İkinci bir hedefi de sertifika programı aracılığıyla ilgili alanların mezunlarını akademik ve profesyonel hayata hazırlayacak araştırma ve eğitim ortamını sağlamak. Son olarak, burada üretilecek araştırma ve tasarım projeleri ile bir İstanbul veritabanı oluşturulmasına katkıda bulunmak.
AURA araştırmacıları
“İstanbul’a sahip çıkacak çevrelerin sayısını artırmayı umuyoruz”
AURA-İstanbul Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Kurtul Erkmen, İstanbul gibi tarihsel kökleri olan dev bir metropolün kültür mirası açısından yönetilmesinin güçlüklerinden söz ederek “Tespit ettiğimiz gelişme alanları üzerinde eğitim, seminer ve konferansları çeşitlendirerek İstanbul’a sahip çıkacak çevrelerin sayısını artırmayı umuyoruz” dedi.
Akademinin programında yer alan seminerler ve iki haftada bir düzenlenen konferanslarda, farklı disiplinlerden alanının önde gelen isimleri ders veriyor.
Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.