Tasarımcı Beomseok Chae, yapım malzemelerinden ilham alarak ürettiği ve “mimarlığın mikroskobik gözlemi” olarak tariflediği mobilya koleksiyonunda çelik kirişler ve iskele strüktüründen faydalanıyor.
Fotoğraflar: Beomseok Chae
Tamamlanmış binalardan ziyade mimarinin parçası olan malzeme ve süreçlere odaklanan Beomseok Chae, mobilyaların şantiye sahnelerinden esinlendiğini belirtiyor. Ona göre hemen her gün bir şantiye alanının yanından geçiyoruz ve bu manzara pek çok kentli için çok doğal ve tanıdık bir hal alıyor.
Ürün tasarımı ve mimari arakesitinde, mobilyaların da binaların da belirli bir yükü dağıtabilen bir strüktüre sahip olduğunu vurgulayan Chae, aradaki tek farkın yük miktarı olduğunu aktarıyor. Mobilyalarda estetik detayların birleşimi, inşa süreci, parçaların boyutları küçülür, ama süreç hemen hemen benzer şekilde işler.
Tasarımcının bu fikirden hareketle oluşturduğu koleksiyon dört parçadan meydana geliyor: kiriş taburesi, iskele tezgâhı, polikarbonat sandalye ve polikarbonat raf. Tabure, iki çelik “I” kirişin, ağırlığı desteklediği temel yapısını kullanıyor. Tabure, iskeleli çelik kirişlerden, borulardan ve güvenlik ağlarından yapılıyor. Son olarak, sandalye ve raf, basit vidalarla birbirine bağlanan; ek yerlerinde alüminyum kaplamalı çift katmanlı polikarbonat bulunan plakalardan oluşuyor.
Haber designboom’dan çevrilerek derlenmiştir.