Tabanlıoğlu Mimarlık, tasarım dünyasının önde gelen yayını The Design Story tarafından, ‘Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında gösterildi.
Atatürk Kültür Merkezi
Türkiye’nin uluslararası mimarlık arenasındaki önemli markalarından kabul edilen Tabanlıoğlu Mimarlık, hayata geçirdiği projeleri ile mimarlık dünyasının beğenisini kazanmaya devam ediyor. Ortadoğu’da tasarım yapan mimarların ve bölgede son dönemde gerçekleşen binaların değerlendirildiği birçok yarışmada ödüle layık görülen Tabanlıoğlu Mimarlık, son olarak Ortadoğu mimarlık dünyasının en iyilerini bir araya getiren The Desing Story tarafından, 'Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında gösterildi.
Özellikle Türkiye’de ürettikleri mimarlık ile Ortadoğu mimarlık dünyasının vizyonuna katkı sağlayan Tabanlıoğlu Mimarlık, “yer”in özgünlüğünü ve “gereksinimlerin” bireyselliğini göz önünde bulunduran mimari anlayışıyla; yenilikçi, verimli ve ekonomik olarak uygulanabilir tasarım alternatifleri geliştiriyor.
Ağırlıklı olarak Türkiye, MENA ve BDT Ülkelerinde 120'e yakın mimarla faaliyet gösteren Tabanlıoğlu Mimarlık, olumlu bir kentsel etki yaratan projeleriyle hem yerel hem de uluslararası kullanıcıları/ziyaretçileri cezbeden yüksek kaliteli kentsel alanlar tasarlıyor.
20. yüzyıl yapısını 21. yüzyıla taşıyan AKM projesi
Mimarlığın, yaşam kalitesini arttırma potansiyeli ile, başta İstanbul olmak üzere birçok farklı şehirde projeler üreten Tabanlıoğlu Mimarlık’ın projeleri kentsel gelişime ivme kazandırmış, olumlu örnekler oluşturmuş ve bu yapılar bulundukları bölgelerin imgesi haline gelmiş durumda.
Projelerin birçoğu ilk olmaları kaydıyla, özendirici, yönlendirici özelliklerinin yanı sıra, mimari ve sosyal bağlamda ait oldukları dönemi ve yeri yansıtmaktadır.
Tabanlıoğlu Mimarlık son üretimi olan yeni AKM projesinde de yapının mimari estetiğinde değişiklik yapmadan, bir 20. yüzyıl yapısını 21. yüzyıla taşırken; kentlinin yapıya ve özünde kültür ve sanat faaliyetlerine daha kolay erişimini sağlamayı, çağdaş mimari düzenlemeler ile etkinlik mekanlarının niteliğini geliştirmeyi, yapıyı kullanan sanatçı ve diğer çalışanlar için çağdaş bir ortam temin ederek, güncel sanat ve kültür programlarına uygun hale getirmeyi amaçlamıştır.