Ofis kütlesinde ise çalışanların güncel ihtiyaçlarını karşılayacak sağlık kulübü, self-servis restoran, kafeterya, kuaför, terzi ve kuru temizleme fonksiyonları tesis edildi. Aynı zamanda ofis katlarındaki firmaların kullanımı için düzenlenmiş veya yapı dışından katılımcıların da kolay ulaşabileceği toplantı salonları ve bu birimin servis alanları da kule içinde ana giriş kotunda yer alacak şekilde düzenlendi.
Emsale dahil 30 kattan oluşan satılabilir / kiralanabilir ofis katları ile üç adet teknik katın yer aldığı projenin standart ofis katında; 1066 metrekare brüt, 870 metrekare kullanılabilir ofis alanı ile % 81.61 kat verimliliği sağlandı.
Projenin tamamında LEED Gold yeşil bina kritlerleri önemli parametrelerden biri oldu. Ofis kulesindeki teras bahçeleri dışındaki cepheleri çift cephe düzenlemesi yapılarak doğal havalandırma, günışığı kontrolü ve sıcak-soğuk farklarında yapının mekanik sistemine sağlayacağı enerji tasarrufu dikkate alınarak yapının LEED Gold yeşil bina sertifikası kapsamında cephe ile alakalı enerji tasarrufu sağlayacak mimari gereklilikleri yerine getirildi. Bunlara ek olarak teras bahçelerinde kontrollü doğal havalandırma şartları sağlandı.
"Yeni İstanbul Finans Merkezi alanında tasarımı ile etkileyici, fonksiyonel planlaması başarı ile çalışan, konumu ve özellikle sosyal donatı alanları ile tercih edilen ve yatırım değerlendirmesi ile örnek alınabilecek bir yapı" olarak nitelenen TAO Ofis Kulesi'nin mimari raporuna ulaşmak için tıklayınız.
Proje Künyesi
Proje Tarihi: 2011
Yer: İstanbul, Ümraniye
Toplam İnşaat Alanı: 80.000 m2
İşveren: TAO GYO
Tasarım Ekibi: Aydan Volkan, Selim Cengiç, Evren Yıldırım, Onur Arat, Erhan Yıldız
Danışman: Arzu Nuhoğlu, Ersan Barlas, ALTENSİS; Kazım Beceren, Abdurahman Kılıç, CWG
Statik Projesi: Emir Mühendislik
Mekanik Projesi: Gn Mühendislik Proje Teknik Müsavirlik Ltd. Şti.
Elektrik Projesi: ENKOM
İFM, yüzölçümüyle New York ve Londra'daki merkezleri geçecek
Türkiye'nin ilk finans merkezinin İstanbul'un Ataşehir ilçesinde kurulma kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Halk Bankası ile Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) katılımıyla merkezin planlama çalışmalarına başlandı. yapi.com.tr'de yayımlanan habere göre, İstanbul Finans Merkezi'nde üç banka ve iki kurumun yanı sıra, Emlak Konut ile üç özel kişinin arsası bulunan alanda kurulacak finans merkezinin, masterplan çalışmalarına ait maliyet, ilgili kurum ve kişiler tarafından karşılanacak.
Bakanlık koordinasyonunda gerçekleşecek projenin dünya çapında bir finans merkezi olabilmesi, merkezin kurulacağı alanda masterplan, kentsel tasarım projesi ve imar planı hazırlanması için çalışmalara başlandı. Masterplan için yerli ve yabancı gruplarla görüşmeler sürerken, yaklaşık 6 ay sürecek olan çalışmalarının ardından ihale gerçekleştirilerek inşaata başlanacak. Merkezin 3 yılda tamamlanması öngörülüyor.
İstanbul Finans Merkezi; New York'taki Rockefeller Center, Londra Uluslararası Finans Merkezi, Dubai Uluslarararası Finans Merkezi ve Hong Kong Finans Merkezi'nden daha büyük bir alana kurulacak. Türkiye'nin ilk finans merkezinin 24 saat canlı kalması amacıyla buraya otel, cafe, sanat ve eğlence merkezi gibi alanlar yapılacak. Finans merkezi, 24 saat yaşayan bir yer haline getirilecek.