İstanbul Tasarım Bienali'nde Hazırlıklar Sürüyor

mimarizm.com / 23 Ağustos 2012

Atölye Çalışmaları izleyiciyle buluşuyor

İstanbul Tasarım Bienali'nin ön etkinlikleri kapsamında 22-27 Mart tarihlerinde, Türkiye'deki tasarım eğitimini ön plana çıkarmak, kurumları, öğrencileri ve sanayi temsilcilerini tasarımcılarla buluşturmak amacıyla, bienalin "Kusurluluk" (Imperfection) teması çerçevesinde bir dizi atölye çalışması gerçekleştirildi. Eş zamanlı olarak 9 farklı mekânda yürütülen 12 atölye çalışmasında, toplam 250'ye yakın üniversite öğrencisi, 30'a yakın uluslararası tasarımcı ve çeşitli firmalarla çalışma olanağı buldu. Atölye çalışmalarında tasarlanan ürünler ve projeler, bienalle eş zamanlı olarak farklı mekânlarda sergilenecek.

- İstanbul merkezli proje "Made in Şişhane" ve Köln merkezli Alman girişimi "Design Quartier Ehrenfeld" tarafından yürütülen "More Than Design" atölyesi kapsamında, Şişhane ve Galata bölgesinde yer alan çaycı dükkânıı, okul, meydan, otel gibi mekânların her biri için özel aydınlatma üniteleri ve mobilyalar tasarlandı. Bu ürünler, çalışma sürecini aktaran film, kitapçık ve posterlerle birlikte, Galata sokaklarındaki çeşitli mekânlarda sergilenecek.


 "Made in Şişhane" atölyesinden

- Uluslararası alanda öğrencilere yönelik tasarım ve mimarlık atölyeleri düzenleyen Domaine de Boisbuchet ile gerçekleştirilen işbirliği kapsamında, kendi alanlarında uzmanlaşmış beş tasarımcının yürüttüğü beş farklı atölye çalışması gerçekleştirildi.

VitrA sponsorluğunda, İngiliz kil tasarımcısı Max Lamb'in önderliğinde gerçekleştirilen "Kil Fabrikası" temalı atölye çalışmasında öğrencilerin ürettiği kalem kutusu, peçetelik, mumluk, sütlük, kase, küllük, Türk kahvesi fincanı ve cezvesi, aydınlatma ünitesi, sosluk, lavanta dövücü ve yemek tabağı gibi 1500 adet obje , VitrA'nın Nişantaşı mağazasında sergilenecek.

- Taylandlı ürün ve mobilya tasarımcısı Anon Pairot öncülüğünde ve Matraş sponsorluğunda gerçekleştirilen "Deri Tasarımı" atölyesi kapsamında üretilen ve toplam 48 parçadan oluşan 3 farklı koleksiyon , Matraş'ın Nişantaşı mağazasında sergilenecek.

- Faslı tasarımcı ve mimar Amina Agueznay'ın önderliğinde gerçekleştirilen Takı Tasarımı Atölyesi'nde, karton, kâğıt, ip gibi tamamen doğal ve günlük malzemeler kullanılarak üretilen takıların sergisi, Mimarlar Odası'nda yer alacak.


 Amina Agueznay'ın yürütücülüğündeki "Takı Tasarım Atölyesi" 
 
Nef sponsorluğunda, tasarımcı Luis Urculo tarafından yürütülen Mimarlık Atölyesi ve Marc Bretillot'nun yürüttüğü Yemek Tasarımı Atölyesi 'nin çalışmaları da sergilenen projeler arasında yer alacak.

- Kentsel tasarım ve kent mekânlarında farkındalık yaratma konusunda uzmanlaşan TAG Platform'un liderliğinde ve Koray Şirketler Topluluğu sponsorluğunda gerçekleştirilen "Herkes için Tasarım" atölyesinde, sokaklar ve insanların, kentle ve kentteki tasarım problemleriyle olan ilişkileri ele alındı. Karaköy bölgesini hedefleyen çalışmalarda, günlük kullanıcıların karşılaştığı engelleri ele alan, bank kapmaca, yumurta taşıma, otobüs barfiksi gibi esprili oyunlar içeren Karaköy Olimpiyatları Kampanyası hazırlandı. Tüm bu çalışmalar bienal süresince Mimarlar Odası'nda sergilenecek.

- Sürdürülebilir Yaşam İçin Tasarım ve İnovasyon Girişimi tarafından düzenlenen "Temel İhtiyaçlar İçin Tasarım" atölyesinde ise, günümüz tüketim toplumunun temel ihtiyaçlarının tanımlanması ve karşılanmasında tasarımın rolü irdelendi. Bu atölyeye ait çalışmalar da Mimarlar Odası'nda ziyaretçilere sunulacak.


 Yapı-Endüstri Merkezi'nde, Material ConneXion İstanbul ev sahipliğinde gerçekleşen SALON/Amsterdam atölyesi

- Sergilenecek diğer projeler arasında, farklı malzemelerin tasarımı konusunda uzmanlaşan SALON/Amsterdam tarafından ROMAN Hazır Giyim sponsorluğunda yapılan atölye çalışması; Vestel sponsorluğunda, hem Vestel Tasarım Ekibi tarafından gerçekleştirilen "Tasarımda Özelleştirme" atölyesi kapsamında üretilen ve beyaz eşyadan televizyona kadar uzanan bir dizi ürün tasarımı, hem de endüstriyel tasarımcı Stephan Burks yürütücülüğünde gerçekleştirilen atölye çalışması ve İstanbul Tasarım Bienali ekibi tarafından, Coca-Cola sponsorluğunda gerçekleştirilen "Geri Dönüşümlü Malzemelerle Mutlu Tasarımlar" başlıklı atölye çalışmasında tasarlanan objeler yer alıyor.

Sonraki sayfada: Yaratıcı Film Kuşağı Programı ve diğer etkinlikler >>>>>


İlişkili Haberler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :