VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi'nin kültür ve kongre yapılarını ele alacak 4. kitabı için başvurular başladı.
Farklı yapı türlerini eksen alarak, Türkiye çağdaş mimarlık ortamını belgelemeyi, tartışmayı ve yeni çalışmalar için zemin oluşturmayı hedefleyen VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi (VÇMD)'nin 4. kitabı için çalışmalar başladı.
VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD)'nin hayata geçirdiği ve bugüne kadar ticari, turizm ve rekreasyon, eğitim yapılarının ele alındığı proje kapsamında hazırlanacak yeni kitap, 2000 yılından sonra inşa edilen kültür ve kongre yapılarına odaklanacak. Başvurular, 16 Haziran 2014 Pazartesi gününe kadar VitrACagdasMimarlikDizisi.com adresindeki başvuru formu doldurularak yapılacak.
Kitapta, Türkiye'deki mimarların yurtiçi ve yurtdışı çalışmalarının yanında, yabancı mimarların Türkiye'de hayata geçirdiği projelere yer verilecek. Mimarlar Odası üyesi mimarlar; kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan müze, konser salonu, sergi mekânı, sinema, tiyatro gibi yapıların yanı sıra, toplantı ve kongre merkezleri projeleriyle, kitapta yer almak üzere başvuruda bulunabilecek.
VitrA ve TSMD'nin görevlendirdiği Seçici Kurul tarafından belirlenecek 50 proje kitaplaştırılırken, başvuran ve kriterlere uygun olan projelerin tamamı, internet sitesinden geniş kitlelerle paylaşılacak.
VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi hakkında:
VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği'nin işbirliğiyle hayata geçirilen VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi, farklı yapı türlerini eksen alarak, Türkiye çağdaş mimarlık ortamını belgelemeyi, tartışmayı ve yeni çalışmalar için zemin oluşturmayı hedefliyor. Proje kapsamında, 2000 sonrası Türkiye'deki mimari yaklaşımların tipolojiler üzerinden aktarılması amaçlanıyor. Her yıl bir yapı tipi belirlenerek, 50 projelik seçkiye yer veren bir kitap yayımlanıyor. Ayrıca, yapı tipi ya da etrafındaki kavramlara dokunan içerikte bir sergi hazırlanıyor. Panel, film gösterimi, gezi gibi etkinliklerle zenginleştirilerek yıla yayılan proje; profesyonellerden akademisyen ve öğrencilere kadar, mimarlıkla ilgili herkesin üretim yapmasına olanak tanıyan bir platform sunuyor.