E Bebek Genel Müdürlük Bürosu

mimarizm.com / 21 Aralık 2016
Tasarlanan bu büro mekânının, firma kimliği - faaliyet alanı ve kullanıcı profili ile örtüştürülmesi ve bütünleştirilmesi temel tasarım problematiği olarak belirlenmiş; dolayısı ile mekâna, aidiyet hissi kazandırılması hedeflenmiştir.

E Bebek Genel Müdürlük bürosu, 2.250 m²'lik büro alanı ile İstanbul, Bostancı’da yer almaktadır. Toplam 200 kişilik personel kadrosuna sahip büronun, oldukça kompakt ve yoğun bir ihtiyaç programı doğrultusunda tasarlanan mekânları; bu yoğunluğu azaltmak için genel anlamda açık büro kurgusunda planlanmıştır. Firmanın faaliyet gösterdiği iş sektörü; 0-4 yaş arası bebek ve çocuk ürünlerinin satışının yapıldığı, kendilerine ait mağazalar zincirinin yönetim ve organizasyonundan oluşmaktadır. Bu noktadan hareketle oluşturulan iç mekânın kavramsal kurgusu, büronun genel karakteri ve yaptıkları iş ile örtüşecek bir konseptte tasarlanmıştır.

Tasarım kurgusu doğrultusunda saflık ve temizliği temsil eden beyaz rengin ağırlıklı olarak kullanıldığı ve bebek oyuncaklarından esinlenilerek, farklı amaçlar doğrultusunda tasarlanan mimari öğeler mekânı domine etmektedir. Örneğin giriş holünde dev boyutlu bir abaküs duvarı tasarlanmış ve büronun farklı zamanlardaki temalarına göre üzerine farklı yazılar yazılması planlanmıştır. Bu sayede büro personelinin de mekânın ruhunu biçimlendirmeye katkı sağladığı, interaktif bir duvar oluşturulmuştur. Ek olarak büronun merkezinde planlanan sosyal alanlar grubu içerisinde yine dev boyutlu legolardan oluşan hem bölücü, hem de puf görevi gören hareketli bir duvar oluşturulmuştur.

Büronun bir başka dikkat çeken özelliği ise açık büro içerisinde kalan dolaşım alanındaki kolonların birer iç bahçe niteliğindeki çiçek havuzlarına dönüştürülmesidir. Bu sayede hem açık büronun yarattığı monotonluk hissi kırılmış, hem de farklı çiçek düzenlemeleri ile hoş bir büro ambiyansı oluşturulmuştur. 

Genel anlamda, tasarlanan bu büro mekânının, firma kimliği - faaliyet alanı ve kullanıcı profili ile örtüştürülmesi ve bütünleştirilmesi temel tasarım problematiği olarak belirlenmiş; dolayısı ile mekâna, aidiyet hissi kazandırılması hedeflenmiştir.


Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :