GEO_ID

Aslıhan A. Erkmen / 29 Eylül 2022
Marka kimliği ve iç mekân tasarımına çok disiplinli bir yaklaşım sunan GEO_ID Kurucusu ve Yönetici Ortağı Tuğçe Rizeli Bilgi Çat Kapı konuğumuz oldu.

Çat Kapı röportajları çevrim içi olarak devam ediyor. 15 Eylül Perşembe günü gerçekleşen röportajın konuğu GEO_ID Kurucusu ve Yönetici Ortağı Mimar Tuğçe Rizeli Bilgi oldu.

Yenilikçi bir tasarım stüdyosu olan GEO_ID, GeoMIM ortaklığı ile 2013 yılında İstanbul’da kuruldu. Farklı disiplinlerden gelen yaratıcı ekip; marka kimliğinden ürün tasarımına, paketlemeden prodüksiyona, styling ve iç mekân tasarımına kadar tasarımın farklı alan ve ölçeklerinde öne çıkan özgün anlatılar geliştiriyor.

GEO_ID; her zaman yeniyi araştırarak, çağın dinamikleri ve hayat tarzlarındaki değişimleri yakından takip ederek hem çağdaş hem de ait olduğu kültürel değerleri yansıtan mekanlar tasarlamaya devam ediyor.

Petra The Flooring Co. desteğiyle gerçekleşen söyleşinin kısa başlıklarını buradan okuyabilir, tamamını ise YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Aslıhan Erkmen: Sizi biraz tanıyalım, kendinizden bahseder misiniz?

Tuğçe Rizeli Bilgi: Trabzon doğumluyum, üniversite için İstanbul’a geldim. Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nü tamamladım ve daha sonra eğitimime Politecnico Di Milano’da devam ettim. Tekrar Türkiye’ye döndüm ve bir süre mimarlık yaptıktan sonra yolum yaptığımız bir proje sebebiyle yabancı bir iç mimar grupla kesişti. O sırada iç mimarlıktan çok keyif aldım ve kariyerime bu alanda devam etmeyi seçtim. 2009 senesinden beri GeoMIM’de Mahmut Anlar ile birlikte çalışıyoruz.    

AE: Meslek hayatınız, Mahmut Anlar ile ortaklığınız nasıl gelişti? Sonrasında da ofis içi proje süreçlerinden ve ekipten bahseder misiniz?

TRB: Mahmut Anlar'ın ofisinde çalışmaya başlamıştım zaten. Kendisiyle kimyamız uyuştu, projelere bakış açımız denk geldi. Ben oradayken ofis içerisinde tasarım, proje ve uygulama ekibi ayrı olarak bir bölümleşme söz konusuydu. Uzun vadede bir şirketleştirme projesi vardı. 2013 senesinde 3 farklı alanda, 3 farklı ortakla şirketler kurduk. Ben GEO_ID’nin ortağıyım. Sadece iç mimarlık değil kurumsal kimlikte yapan, kullanıcıya 360 derece bir tasarım deneyimi sunan bir tasarım ofisi olarak projeleremize devam ediyoruz.

Çok uzun zamandır birlikte çalıştığımız için birbirimizin dilini biliyoruz ve ortak çalışmalar yapmaktan çok keyif alıyoruz. Çıkan ürünler her zaman istediğimiz gibi iyi oluyor ama birbirinden bağımsız işerimiz de oluyor biraz gelen projeye göre şekilleniyor. 

Bir proje geldiğinde ilk başta o projede yer alacak ekip onun bir hikayesini oluşturuyor. Hikayesine bir sürü şey katkıda bulunabiliyor; markanın ismi, kullanıcı, lokasyon… Hem branding ekibi, hem iç mimari ekip bu hikayeyi destekleyecek görsel bir konsept hazırlıyor. Sonra tasarım aşamasına geçiliyor. Bizim ofis biraz üniversite ortamı gibi. Herkesin kendi projesi var. Mahmut Bey ile birlikte gidişata destek veriyoruz. Çok dinamik bir ekibimiz var. 10. senemizi doldurarak birçok faklı işlerimiz oldu ve ekibin faklı ilgi alanları olması da yaptığımız projeleri besliyor.

Kapicciiiino, Foto: Emre Dörter.

AE: Projelerinizden konuşalım biraz…

TRB: GEO zamanında ağırlık olarak restoran projeleri yapılıyordu, GEO_ID ile birlikte çoklu kişilerin kullandığı mekanları tasarlıyor olduk. Sinema, spor salonu da bu mekanlara örnek olabilir ama şu anda restoran ve otel daha ağırlıklı diyebilirim. Tabi bu süreçte kullanıcı profilini iyi tanımak gerekiyor. Uzun zamandan beri içinnde olduğumuz, yakın zamanda açılacak yeni bir restoran projemiz var. Bodrum’da uzun süreli konaklama olarak nitelendirdiğimiz CAJA by Maxx Royal projesi bizim için çok önemli. Çok kısa sürede ürettik ama buna rağmen çok iyi sonuç verdi. Proje bazında olan işlerimiz var. Kapicciiiinoo’da hep bahsettiğim marka kimliğiyle öne çıkan projelerimizden. Kapiçino fincanının üstten görünen resmini mekanın farklı yerlerinde uyguladık. Bu tür projelerde sektörle özel üretimlere gidebiliyoruz.

CAJA by Maxx Royal, Foto: Emre Dörter.

Hisvahan, Foto: İbrahim Özbunar.

(…..)

Farklı üniversitelerde eğitim veren ve jüri üyelikleri yapan Tuğçe Rizeli Bilgi; mimarlık eğitimi ve sektör arasındaki ilişkiye dair fikirlerini paylaştı. Son olarak ise genç meslektaşlarımıza ve mimarlık mesleğini seçmek isteyen arkadaşlarımıza mesajını iletti.


Künye
Ofis Adı:
GEO_ID
Sahibi:
Mahmut Anlar, Tuğçe Rizeli Bilgi
Web:
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :