2-10 Kasım 2023 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanan 34. Ankara Film Festivali’nin Afiş Tasarım Yarışması sona erdi.
34. Ankara Film Festivali, 2 - 10 Kasım tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenecek festivalin 'Afiş Tasarım Yarışması' sona erdi.
Afiş Tasarım Yarışması'na 205 eser başvurdu
Festivalin gelenekselleşen Afiş Tasarım Yarışması'na bu yıl 205 eser başvurdu. Başvurular Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi G.S.F. Görsel İletişim Tasarım Bölümü’nden Prof. Çiğdem Demir, Hacettepe Üniversitesi G.S.F. Grafik Bölümü’nden Prof. Özden Pektaş Turgut, Başkent Üniversitesi G.S.T.M.F. Grafik Tasarımı Bölümü’nden Doç. Halime Türkkan, Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’nden Öğr. Gör. Kayahan Kaya ve Sanat Yönetmeni Murat Dorkip ile Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Başkanı İrfan Demirkol’un yer aldığı jüri tarafından değerlendirildi. Jüri, ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden mezun, animasyon filmleri bulunan Zeynep Sıla Demircioğlu’nun tasarımını festivalin afişi olarak belirledi.
Jüri; Demircioğlu’nun tasarımını; ‘Tasarımın sahip olduğu farklı, yenilikçi ve özgün görsel düzenlemesinin yanı sıra film festivali ruhunu yansıtabilen, her kesimden izleyicinin merakını cezbederek, izleyicinin ilgisini festivale yönlendirebilir nitelikte etkili bir iletişim diline sahip olması ile öne çıkan çalışma,’ olarak nitelendirdi.
Ayrıca; Seçici kurulun ortak kararıyla, afiş tasarım yarışmasına katılan; Melike Subaşı, Özge Ergüney, Mustafa Demirel, Oğuz Kağan Özkan, Ömer Çam, Beyza Çetin, Şadi Yücel Kesel, Nisa Gökgöz, Tuna Genç, Emine Ceren Bulut ‘a ait on afiş tasarımı ise festival süresince sergilenmek üzere etkinlik komitesine önerildi.
*
Zeynep Sıla Demircioğlu Hakkında
1991 yılında Lefkoşa`da doğdu. ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü’nden mezun olduktan sonra animasyona yöneldi. Ankara Üniversitesi İletişim fakültesindeki yüksek lisansının ardından Hamburg`a taşındı. Film üzerine ikinci yüksek lisansını yaptı. Eğitimi sırasında Hamburg`da pek çok kültür merkeziyle birlikte çalıştı. Göçmenlere ve kadınlara yönelik animasyon atölyeleri verdi. Yönetmenin stop motion ve 2boyutlu dijital tekniklerinde olmak üzere dört kısa animasyon filmi ve Buluntu adında fanzini bulunmaktadır.