AURA İstanbul Sertifika Programı Mezunları, AURA Alumni tarafından düzenlenen AURA Prizma serisinin ilk etkinliği “Yenilebilir Tasarım Yarışması” sonuçlandı.
“Mutfak ve mimarlık, tasarım, sanat arasında gastronomik bir anoloji kurmak ne derece mümkün?” sorusuyla yola çıkan ve çok disiplinli yaklaşımları ‘mutfak’ üzerinden bir araya getirmeyi hedefleyen Aura Prizma “Yenilebilir Tasarım Yarışması"; mimarlık, gastronomi ve tasarım alanlarında uzmanlardan oluşan jüri üyelerinin değerlendirmesi ile sonuçlandı.
Günlük yaşantının önemli bileşenlerinden yemeği; mimari, tasarım ve sanat kavramları üzerinden düşünmeyi ve bir tasarım aracı olarak kullanmayı amaçlayan yarışma, birbirinden farklı yaş ve meslekten katılımcının başvurusunu aldı.
Tasarım öğeleri ve yöntemlerinin yemeğin üretim sürecinde ne denli irdelendiğini esas alan jüri üyeleri, yaratıcı ve özgün yaklaşım, bağlam-biçim ilişkisi, sunum ve estetik, malzeme seçimi, ürünün yenilebilir olması, tarifin uygulanabilirliği ve tekrar edilebilirliği gibi özelliklerini değerlendirdi.
Yenilebilir Tasarım Yarışması sonucunda birincilik ve eş değer mansiyon ödülleri alan dört projenin yanı sıra; jüri değerlendirmesinde ikinci aşamaya taşınan altı projenin de bir seçki olarak AURA İstanbul’un web sitesinde yayınlanmasına karar verildi.
Zuhal Çokşenim’in ‘Yeni Dünya’ isimli projesi birinci seçilerek “MasterClass.com online eğitim platformuna 1 yıllık sınırsız erişim” ödülüne layık görüldü.
Kübra Dilikara’nın ‘Strawberry Fields Forever’,
Ömer Faruk Aksoylar’ın ‘Tomurcuk’,
Öznur Çakan ve Bengisu Boz’un ‘Sinbiyotik Enginar’ isimli projeleri eşdeğer mansiyon ödülüne uygun görüldü.
Jüri üyelerinin oy çokluğu ile ikinci değerlendirme turuna taşınmış olan; Ayça Özgün’ün ‘POCİ’, Ceydanur Yaprak’ın ‘SALT’180’, Mustafa Mert Koç’un ‘Kesit Taşı (Geode Cake)’, Müge Yılmaz ve Alexa Trilla’nın ‘MİLK’, Özge Üstündağ ve Kerem Ganiç’in ‘yemök’, Sena Ayaz ve Arif Emrecan Tunçbilek’in ‘Social Pie’isimli projelerin yarışma seçkisinde yer alması uygun görüldü.
Değerlendirme sürecine ilişkin yarışma raporu için tıklayın
Birbirinden farklı yaklaşımla ele alınmış projelerin detayları ve tariflerini incelemek için tıklayın