Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama A.Ş. tarafından, yaratıcı ve genç fikirlerle alüminyum sektörünün gelişimini desteklemek üzere geleneksel hale getirilen Alüminyum 2007 (Alu2007) yarışmasının dördüncüsü sonuçlandı. Üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen Alüminyum 2007 Öğrenci Proje Yarışması 'nın bu yılki temasını 'açık hava gösterileri için hareketli / sökülüp takılabilir sahne tasarımı ve sahnenin yer alacağı etkinlik alanının düzenlenmesi' oluşturuyordu.
Toplam 41 projenin katıldığı yarışmada öğrenciler, projelendirecekleri etkinlik alanı için şehir seçiminde serbest bırakıldılar. Bunun yanı sıra, hazırlanan projelerin kullanımına yönelik senaryosu da, sahne ve sahne hazırlık mekanları (makyaj, Wc, duş gibi hizmetleri sağlayacak sanatçı odaları, prova odası, kostüm odası, dinlenme odası) gibi işlevsel olanaklar çerçevesinde hazırlandı.
Danışman Jüri Üyeliğini KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen'in yaptığı Alüminyum 2007 Öğrenci Proje Yarışması'nın asil jürisinde ise, Doç. Dr. Arda İnceoğlu, Doç. Dr. Ayhan Usta, Y. Mimar Cem Altınöz, Y. Mimar Kaya Arıkoğlu, Prof Dr. Mustafa Kandil, Y. Mimar Ragıp Buluç ve Y. Mimar Yakup Hazan bir araya geldi. Arş. Gör. Derya Elmalı Şen, Arş. Gör. Fatih Şahin ve Arş. Gör. Reyhan Midilli Sarı'nın raportörlüğünü yaptığı yarışmanın ödül töreni, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mimarlık Bölümü Erdem Aksoy Deneysel Tasarım Laboratuarı'nda gerçekleştirildi. Yarışmaya katılan projelerin de sergilendiği ödül töreninde bir konuşma yapan Çuhadaroğlu Holding Genel Müdürü Kenan Aracı , yaratıcı genç fikirlerle sektörün gelişimini ve alüminyum teknolojisinin yaygın olarak kullanılmasını sağlamak amacıyla düzenledikleri yarışmaya üniversitelerin ve öğrencilerin gösterdiği ilgiden dolayı memnun olduklarını belirtti.
Genç mimarlar dünyayı değiştirecek
Jüri adına bir açıklama yapan Y. Mimar Ragıp Buluç , " 'Geleceği tanımlamak için geçmişi bilmek gerekir' derler. Fakat bu tarihin altında ezilin, kültür kurbanı olun anlamına gelmemelidir. Genç olmak serbest olmak demektir. Din, ülke farklılığı ile kendini köşeye sıkıştırmadan, para kazanma derdi ile karar vermeden sadece yaptığı işin sevgisiyle enerji alan yeni nesil mimar ve tasarımcılar, geleceğin toplumunu yaratacaklar, dünyayı değiştirecekler, insanoğlunun evrimine biraz da olsun katkıda bulunacaklardır" ifadeleri kullandı.
KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ise, öğrencilerin büyük özenle hazırladıkları projeleri değerlendirirken bir hayli zorlandıklarını belirterek, ortaya çıkan eserlerin yarınlar için umut verici olduğunu ifade etti.
Dereceye Girenler
Jüri üyelerinin değerlendirmelerine göre ödül alan proje sahipleri şöyle:
1.Ödül: Ahmet İrfan Ertiş, Zeynep Ceren Erdinç, Emre Can Korkmaz (İTÜ) : 4.000 YTL.
2.Ödül: Onur Akın, Mehmet Yiğit Öztürk, Ufuk Pehlivan (YTÜ) : 3.000 YTL
3.Ödül: N. Alper Pehlivan, Nurgül Yardım, Selin Baştuğ (ODTÜ) : 2.000 YTL
Mansiyonlar:
Alişan Özpolat, Burçin Akcan, Müge İnci (YTÜ) : 1.000 YTL
Neslihan Parmaksızoğlu, Onurcan Çakır (İstanbul Teknik Üniversitesi) : 1.000 YTL.
Doruk Karagöz, Yasemin Loşer (İTÜ) : 1.000 YTL.
Seyra Yüksel, Gülden Doğan (İTÜ) : 1.000 YTL.
Salih Evirgen, Ümit Soyden, Çetin Ayık (KTÜ) : 1.000 YTL.
Teyfik Lider Parlakyıldız, Burcu İbaş (KTÜ) : 1.000 YTL.
Ahmet Erdem Tüzün, Selin Şentürk (İTÜ) : 1.000 YTL.
Berin Chatzi Chousein, Çiğdem Çakmaklı, Müge Kruşa, Dicle B Özdemir (ODTÜ) : 1.000 YTL.