Teması ”Yıkmadan Kente Katmak: Tarihi Yapıların Yeniden Kullanımı” olarak belirlenen Emre Madran'ın İzinde "Edep Ya Hu" Buluşmaları-9, ileri bir tarihe ertelendi. Belirlenen tarih yeniden duyurulacaktır.
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, doğal ve kültürel varlıkların korunmasında büyük katkılar sunmuş olan mimar Emre Madran’ı, aramızdan ayrılışının 9.uncu yıl dönümünde anısına düzenleyeceği sempozyum ile anacak. Sempozyum ileri bir tarihe ertelenerek, belirlenen tarih yeniden duyurulacaktır.
Her yıl 26 Eylül’de gelenekselleşen Emre Madran İzinde “Edep Ya Hu” Buluşmaları’nın bu yılki teması ”Yıkmadan Kente Katmak: Tarihi Yapıların Yeniden Kullanımı” olarak belirlendi.
Mimarlar Odası Konferans Salonu’nda açılış konuşmalarının ardından, Özgün Özçakır’ın “Yeniden Kullanarak Yıkmadan Kente Katmak: Tarihi Yapılara Müdahalede Farklı Yaklaşımlar” başlıklı çerçeve sunuşuyla başlayacak sempozyum iki oturumdan oluşacak.
Tarihi yapıların yeniden kullanımının farklı boyutlarıyla ele alınacağı “Yeniden Kullanımın Mekânsal, Sosyal, Ekolojik ve Ekonomik Boyutları” başlıklı ilk oturum, yapıları yıkmadan kente katmanın sağlayacağı olanakların hem yıkım tartışmalarıyla hem de yarışma süreçleriyle gündemde olan 100.Yıl Çarşısı özelinde irdeleneceği “Yıkım ve Yeniden Kullanım Arasında Bir Yapı: 100. Yıl Çarşısı” başlıklı ikinci oturumla devam edecek.
Son olarak A. Güliz Bilgin Altınöz’ün genel değerlendirmesi eşliğinde “Yıkmadan Kente Katmak Mümkün mü?” sorusuna yanıt aranacak tartışma bölümünün sonunda, 2022 yılı Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülleri'ne layık görülen isimler açıklanacak.
EMRE MADRAN’IN İZİNDE “EDEP YA HU” BULUŞMALARI-9
TEMA 2022: “Yıkmadan Kente Katmak: Tarihi Yapıların Yeniden Kullanımı”
PROGRAM
12.30-13.00: AÇILIŞ KONUŞMALARI
Nihal Evirgen, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri
Tezcan Karakuş Candan, TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı
Orçun Madran, Madran ailesi adına
Emre Madran’a saygıyla, Belgesel gösterimi
13.00-13.30: ÇERÇEVE SUNUŞ
Yeniden Kullanarak Yıkmadan Kente Katmak: Tarihi Yapılara Müdahalede Farklı Yaklaşımlar: Özgün Özçakır
13.30-15.15 OTURUM I | Yeniden Kullanımın Mekânsal, Sosyal, Ekolojik ve Ekonomik Boyutları
Oturum Başkanı: Pınar Aykaç
Yeniden Kullanımın Kamusal Boyutu: Tarihi Hatay Meclisi Binası ve Çevresinin Dönüşüm Süreci: Mert Nezih Rifaioğlu, Müjde Nur Rifaioğlu (MNR Mimarlık)
Tescilli ve Tescilli Olmayan İki Yapı Üzerinden Yeniden Kullanım: Yapı Kredi Kültür Sanat ve İş Bankası Müze: Mehmet Kütükçüoğlu, Ertuğ Uçar, Ece Ünübol (TEĞET Mimarlık)
Kültürel Mirası Koruma Sürecinde Yaşam Döngüsü Değerlendirme Çalışmaları: Deniz Üçer
15.15-15.45 ARA
15.45-17.30 OTURUM II | Yıkım ve Yeniden Kullanım Arasında Bir Yapı: 100. Yıl Çarşısı
Oturum Başkanı: Nuray Bayraktar
Meslek Odalarının Yıkımlara Karşı Mücadelesi ve 100.Yıl Çarşısı: Tezcan Karakuş Candan, Ceren İlter
Modern Mimarlık Mirası Olarak 100.Yıl Çarşısı: T. Elvan Altan
100.Yıl Çarşısı ve Yakın Çevresi Fikir Projesi Yarışması Süreç ve Sonuçlarının Değerlendirmesi: Cem Dedekargınoğlu, Miray Kısaer
17.30-18.30 TARTIŞMA | Yıkmadan Kente Katmak Mümkün mü?
Genel Değerlendirme: A. Güliz Bilgin Altınöz
18.30 Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödüllerinin Açıklanması