“Gri Değil Siyah: Ankara Rocks!” başlıklı söyleşi 21 Mart Salı günü 19.30'da Mimarlar Derneği 1927'de gerçekleşecek.
Mimarlar Derneği 1927'nin düzenlediği, Ufuk Önen, Aycan Yücel, Andreas Treske, Gülden Treske ve Neslihan Atcan-Altan tarafından yüz yüze gerçekleştirilecek “Gri Değil Siyah: Ankara Rocks!” başlıklı söyleşide 21 Mart Salı günü (bugün) saat 19.30'da başlayacak.
Etkinlik ayrıca Mimarlar Derneği 1927 Youtube ve ZOOM hesabından eş zamanlı olarak yayınlanacaktır.
SUNUM HAKKINDA
"Gri Değil Siyah: Ankara Rocks!", Ankara ve rock müzik arasındaki bağı, 70’li yıllardan, 90’lı yılların ortasına kadar uzanan bir dönem üzerinden kurgulayarak, o dönemi kendi müzik grubu Hazy Hill ile ilk elden deneyimlemiş Ufuk Önen’in perspektifinden seyirciye anlatan bir şehir-müzik belgeseli. Film, Yönetmen Ufuk Önen’in gözünden Ankara ile Ankaralı bir grup rock müzisyenininin arasındaki aşk-nefret ilişkisini, şehrin bu alt kültür üzerindeki yapıcı ve yıkıcı etkilerini ve bahsi geçen müzisyenlerin Ankara’da, Ankara ile var olma çabalarını gözler önüne seriyor.
*
UFUK ÖNEN HAKKINDA
Türkiye, Avrupa ve Kuzey Amerika tabanlı 200’den fazla görsel-işitsel projede besteci, ses tasarımcısı ve ses kayıt mühendisi olarak çalışmış, konser/sinema ses sistemleri ve elektroakustik alanlarında 300’den fazla proje/salon/sistem için danışmanlık yapmıştır. Alanında ilk Türkçe kaynak olan "Ses Kayıt ve Müzik Teknolojileri" adlı kitabın yazarıdır. Merkezi New York’ta bulunan AES (Audio Engineering Society) üyesidir; 2017-2019 yılları arasında yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerini yürütmüştür. Hazy Hill grubunun vokalisti ve gitaristidir. "Gri Değil, Siyah: Ankara Rocks!" adlı uzun metraj belgeselin yönetmenidir. Bilkent Üniversitesi’nde ses tasarım ve görsel-işitsel proje dersleri vermektedir.
AYCAN YÜCEL HAKKINDA
Aycan Yücel film editörü, sanatçı, tasarımcı ve eğitimcidir. Çeşitli kısa film ile belgesellerin ve uzun metrajlı Gri Değil, Siyah: Ankara Rocks! belgesel filminin kurgusunu yapmıştır. Eserleri İstanbul Tasarım Bienali'nde sergilenmiştir. ATMM’de (Müzik ve Medya için Ses Teknolojileri Uluslararası Konferansı) komite üyeliği yapmıştır. Okul öncesi çocuklar ve zihinsel engellilerle ritim ve hareket kurslarında çalışmaktadır. Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümü mezunudur.
ANDREAS TRESKE HAKKINDA
Medya sanatçısı ve film yapımcısı kimlikleriyle tanınan Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölüm Başkanı Andreas Treske, Münih Sinema ve Televizyon Üniversitesi mezunudur. Etkileşimli medya enstalasyonlarıyla uluslararası sergilerde yer aldı, filmleri Cannes, Berlin ve Venedik gibi prestijli festivallerde gösterildi. The Inner Life of Video Spheres ve Video Theory: Online Video Aesthetics or the Afterlife of Video başlıklı kitapların yazarıdır. Video Vortex ve CILECT üyesidir. Sinema, belgesel, kısa film prodüksiyonu, video sanatı ve dijital medya alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.
GÜLDEN TRESKE HAKKINDA
İstanbul’da doğdu. En uzun Ankara olmak üzere değişik şehirlerde yaşadı. ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünde lisans, ODTÜ Felsefe Bölümü’nde “Etik” yüksek lisans eğitimi yaptı. Kamudan emekli. İki öykü kitabı ile film ve senaryo çalışmaları, dergi, gazete yazıları var. 1999 yılı başlangıcından bu yana Uluslararası Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivalinde aktif olarak görev aldı. Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümünde yarı zamanlı olarak senaryo dersi verdi.
NESLİHAN ATCAN-ALTAN HAKKINDA
1974 Ankara doğumlu. ODTÜ İngilizce Öğretmenliği lisans ve Çankaya Üniversitesi İngiliz Edebiyatı ve Kültür Çalışmaları yüksek lisans programı mezunu. Farklı alanlarda çevirmenlik ve "Dergy" isimli dijital platformda müzik, sinema gibi konularda yazarlık yapıyor. "Gri Değil Siyah: Ankara Rocks!" belgeselinin yazarlarından biri.