RIBA + VitrA ile Mimar Sohbetleri: Mimar Craig Dykers

mimarizm.com / 13 Kasım 2024
Ağa Han Mimarlık Ödülü sahibi Snøhetta’nın Kurucu Ortağı Craig Dykers, RIBA + VitrA ile Mimar Sohbetleri kapsamında 27 Kasım günü İstanbul'da.

Mimarlık kültürünün gelişimine katkıda bulunma hedefiyle 2018 yılından bu yana RIBA (İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü) işbirliğiyle mimar sohbetleri gerçekleştiren VitrA, etkinlik serisinin 7. yılını kasım ayında Londra ve İstanbul’da düzenlediği etkinliklerle karşılıyor. Mimarlığın olumlu kentsel ve toplumsal değişimin katalizörü olarak keşfedilmesi amacıyla önde gelen tasarımcı ve mimarları ağırlayan RIBA+VitrA ile Mimar Sohbetleri’nin İstanbul’daki 5. Buluşması, 27 Kasım Çarşamba günü 19:00’da yapılacak.

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki etkinlikte, Snøhetta’nın Kurucu Ortağı Craig Dykers, “Living Buildings, Thoughtful Landscapes (Yaşayan Binalar, Özenle Tasarlanmış Peyzajlar)” başlıklı bir konuşma yapacak. Amerikan Mimarlar Enstitüsü (AIA) ve Kraliyet Sanat Topluluğu (RSA) Üyesi Craig Dykers’ın, Theodore Roosevelt Başkanlık Kütüphanesi gibi projeleri konu alan ilham verici sohbeti eşliğinde katılımcılar, mimarlık ve peyzajın insan, bitki ve hayvanların doğasıyla uyumunu ve tasarımın çevremizdeki dünyayla ilişkimizi nasıl güçlendirebileceğini keşfedecek.

 Theodore Roosevelt Başkanlık Kütüphanesi

RIBA + VitrA ile Mimar Sohbetleri kapsamında İstanbul’daki etkinliklerde 18 Nisan 2019’da Studio Libeskind’den Daniel Libeskind, 3 Mart 2020’de UN Studio’dan Ben van Berkel, 26 Şubat 2021’de Heneghan Peng Architects’den Róisín Heneghan ve Shih-Fu Peng, 1 Temmuz 2021’de SOM’dan Kent Jackson ülkemize konuk oldu. Pandemi dönemi ikisi online gerçekleşen RIBA + VitrA ile Mimar Sohbetleri'nin, İstanbul’daki 5. konuğu ise Snohetta Kurucu Ortağı Craig Dykers olacak.

Etkinliğe kayıt olmak için tıklayın

*

Craig Edward Dykers Hakkında

Mimar, AIA Üyesi, RIBA Uluslararası Üyesi, RSA Üyesi Craig Dykers, 1989 yılında sağlık, biyolojik çeşitlilik ve sürdürülebilirliğin yanı sıra, toplulukları güçlendirmeye odaklanan entegre bir mimarlık, peyzaj mimarisi ve tasarım şirketi olan Snøhetta’nın kurucu ortakları arasında yer aldı. Merkezi Amerika’nın New York ve Norveç’in Oslo kentinde yer alan şirketin, dünya çapında beş ayrı ofisi daha bulunuyor. 

Craig Dykers, Mısır’daki İskenderiye Kütüphanesi, Norveç’teki Oslo Operası, San Francisco Modern Sanat Müzesi, yeni Joslyn Sanat Müzesi ve Calgary Merkez Kütüphanesi gibi birçok önemli projeyi yönetti. Devam eden projeleri arasında Theodore Roosevelt Başkanlık Kütüphanesi, Ford Motor Şirketi Tasarım Kampüsü, Meksika’daki Doğa Bilimleri Müzesi gibi birçok ulusal ve uluslararası proje bulunuyor. 

Snøhetta, İskenderiye Kütüphanesi için Ağa Han Mimarlık Ödülü, Oslo Operası için Mies van der Rohe Ödülü ve 2020 Cooper Hewitt Ulusal Tasarım Ödülü dahil olmak üzere, birçok ödüle layık görüldü. Wall Street Journal ve Fast Company tarafından dünyanın en yenilikçi ilk 10 şirketi arasında gösterilen Snøhetta, süreç boyunca, insanlar ve mekanlarla samimi bir ilişki kurarak ilham kaynağı olma yönündeki derin ilgisini korudu. 

Craig Dykers, Avrupa, Asya ve Amerika'da dersler verdi ve birçok sanatçıyla işbirliği yaptı. Farklı perspektifler aracılığıyla tasarımın olumlu etkisine odaklanmaya devam etti. Oslo’da 16 yıl yaşadıktan sonra, 2005 yılından bu yana Brooklyn’de ikamet ediyor.

RIBA Hakkında

İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü (Royal Institute of British Architects - RIBA), mimarlıkta mükemmelliği hedefleyen küresel bir profesyonel üyelik organıdır. Dönemin önce gelen mimarları tarafından 1834 yılında kurulan RIBA, 40 bini aşkın üyesiyle Birleşik Krallık çapında mimarlar odasının görevlerini yerine getiriyor. Ülke çapında ofisleri bulunan RIBA’nın Londra’daki 1930’lardan kalma merkez binasında; kitabevi, kafe, galeri ve konferans salonu da yer alıyor. Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni (UNGC) imzalayan RIBA; daha iyi bina ve mekanlar, daha güçlü topluluklar ve sürdürülebilir bir çevre sağlamak için üyelerine ve topluma hizmet ediyor.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :