Sağlık Yapılarında Akıllı Yaklaşımlar

mimarizm.com / 21 Ocak 2021
Yapı Medya İletişim’in ABB Türkiye desteğiyle başlattığı Mimarinin Gelecek Duyusu – Future Sense of Architecture çevrimiçi buluşmalarının üçüncüsü 28 Ocak 2020 Perşembe günü “Sağlık Yapılarında Akıllı Yaklaşımlar” başlığıyla gerçekleşecek.

ABB Türkiye desteğiyle daha akıllı bir gelecek ve sürdürülebilirlik arakesitinde globalde ve Türkiye’de değişen ihtiyaçlar ve mimari tasarım reflekslerini ortaya koymak amacıyla düzenlenmeye başlanan Mimarinin Gelecek Duyusu - Future Sense of Architecture etkinlik serisinin ilk buluşması globalde tanınan Türkiyeli mimarlık pratikleri ve Kengo Kuma’nın katılımıyla Haziran ayında gerçekleşmişti. Tasarım dünyasının genç aktörlerinin ağırlandığı çevrimiçi buluşmalarının devamı niteliğindeki FSA-X’te YOO Mimarlık Tasarım Direktörü Seda Bilir Aksu ve ABB Türkiye ekibinden Gamze Kızılin ve Çağatay Alpçetin ile çalışma mekanlarının geleceği konuşuldu. 

28 Ocak 2021, Perşembe günü saat 17:00’da gerçekleşecek yılın ilk buluşması “Sağlık Yapılarında Akıllı Yaklaşımlar” başlığıyla Nurullah Kaya’nın moderatörlüğünde, uzun yıllardır sağlık yapıları üzerindeki deneyimi ile slasharchitects ve bu tipolojiye uygun malzeme ve mobilya üzerine yoğunlaşan slashhealtcare markalarının kurucusu Şule Ertürk, ABB Türkiye - Elektrifikasyon – Teknik Tanıtım ve Dizayn Yöneticisi Alper Çelebi ve ABB Türkiye – Elektrifikasyon - Akıllı Bina Ürünleri İş Bölümü Ürün Pazarlama Uzmanı Gamze Kızılin’in katılımıyla gerçekleşecek ve mimarizm Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak.

2020 yılında tüm dünyada köklü değişimlere neden olan pandemi, sağlık yapılarının tasarımında farklı çözümlere ihtiyaç olduğunu ortaya çıkardı. Değişen operasyonel süreçler, mesafeler ve mekan örgütlenmesinin yanısıra sağlık yapısı yatırımlarında güncel ihtiyaçları karşılayan malzeme ve teknoloji arayışı hız kazandı. Sağlık yapıları özelinde gerçekleşecek söyleşide “Mekan tasarımında değişen ihtiyaçlar nelerdir?" ve “Tasarımcı/üretici gözüyle bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?” soruları etrafında şekillenen bir paylaşım platformu olması, akıllı binalar ve sürdürülebilir gelecek bağlamında değişen ihtiyaçlara tasarımcı ve üretici gözüyle deneyimlerinin derlenmesi hedefleniyor. 

28 Ocak 2021 Perşembe günü saat 17:00’da canlı yayınlanacak söyleşi için tıklayın

 

*

Şule Ertürk Hakkında

Şule Ertürk, lisans eğitimini İstanbul'da Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Mimarlık Bölümü'nde tamamladı. Daha sonra aynı üniversitede Bilgisayar Destekli Tasarım alanında yüksek lisans eğitimine başladı ve araştırmasını Paris'teki École Spéciale d’Architecture'da Parametrik Tasarım alanında sürdürdü. Tez projesi için tasarım aşamalarının çoğuna entegre edilebilecek bir model geliştirdi. Bu çalışma esas olarak kentsel tasarımda bilgisayar destekli araçları hedeflemekte ve “Hesaplamalı Kentsel Tasarım” adını taşıyor. Şule Ertürk'ün profesyonel kariyeri çeşitli ölçeklerde çalışan farklı mimarlık ofislerinde başladı. Daha sonra Paris'te konsept geliştirme ve ileri modelleme konularında uzmanlaştığı tasarım departmanında Ateliers Jean Nouvel'de çalışmaya başladı. Paris'te kaldığı süre boyunca "Ecole Speciale d’Architecture" te Hesaplamalı Tasarım dersleri verdi ve çeşitli jüri üyeliği yaptı. Ayrıca, hem İstanbul hem de Paris'teki çeşitli okul ve ofislerde “Parametrik Araçlar” ve “İleri Modelleme” üzerine çok sayıda atölye çalışması yaptı. Akademik kariyeri boyunca Yıldız Teknik Üniversitesi'nde tasarım stüdyolarında yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalıştı ve Bilgi Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde “Mezuniyet Sonrası Mesleki Yaşam” üzerine çeşitli dersler verdi. 2013 yılında slasharchitects kurucusu olarak çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalara katıldı ve o zamandan beri birçok ödül kazandı. 2017'de Slash Architects, IF Design Award ve Architizer A + Award'a ek olarak The Farm 38 30 Cheese Factory Building ile prestijli WAF (World Architectural Festival) Ödülü'nü aldı. Aynı yıl Şule Ertürk, Arkitera Genç Mimar Ödülü'nü aldı. 

*

Nurullah Kaya Hakkında

Nurullah Kaya, 2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden ve 2019 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Uluslararası Mimarlık Tasarımı Yüksek Lisans Programı'ndan (IMIAD) mezun oldu. Yüksek lisansı süresinde SUPSI - Güney İsviçre Uygulamalı Bilimler ve Sanatlar Üniversitesi’nde eğitim aldı ve Hindistan Ahmedabad CEPT Üniversitesi’nde Samvad programına katıldı. Kariyerinin ilk dönemlerinde IKEA ve Samsung gibi global firmalarla tasarım ve iletişim odaklı pozisyonlarda edindiği tecrübenin ardından Yapı-Endüstri Merkezi’nde etkinlik ve iletişim projeleri üzerinde çalışmaya başladı. Bu süreçte EKODesign Konferansı ve Konut Konferansı gibi önemli etkinliklerin organizasyonunda yer aldı ve ArchiPrix-TR ve PROSteel gibi öğrenci yarışmalarında raportör olarak çalıştı. 2014-2018 yılları arasında kurumsal endüstriyel şirketlerde mimari pazarlama planlama ve iş geliştirme süreçlerinde görev aldı. 2019-2021 yılları arasında Yapı Medya İletişim ve PNR.istanbul Networking & Research Platform'da etkinlik ve iletişim süreçlerini yönetti. 2021 Ocak ayından bu yana tasarım ofisleri ve üreticilere serbest olarak iletişim danışmanlığı vermekte ayrıca yoga ve mimarlık pratikleri üzerinden kendi pratik alanını geliştirmeye devam etmektedir.

*

Alper Çelebi Hakkında

Alper Çelebi, 2007 yılında İTÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü lisans programını tamamlamıştır. Bahçeşehir Üniversitesi'nde MBA yüksek lisans derecesine sahiptir. 2012 yılında katıldığı ABB Elektrik firmasının Elektrifikasyon Bölümü’nde halen proje firmaları, mimarlar ve kamu kuruluşlarına destek veren Teknik Tanıtım ve Dizayn departmanının yöneticiliğini yapmaktadır.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :