Selçuk Artut, digitalSSM Mekanında

mimarizm.com / 17 Mayıs 2019
Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin dijital arşiv platformu digitalSSM, 23 Mayıs günü Selçuk Artut’un “Bilgi Çağı - Teknolojik Sanat Eserlerinin Geleceğe Taşınması” adlı konuşmasına ev sahipliği yapıyor.

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin dijital arşiv platformu digitalSSM’nin fiziksel mekânı, etkinliklerine Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi ve sanatçı Selçuk Artut'un “Bilgi Çağı - Teknolojik Sanat Eserlerinin Geleceğe Taşınması" konulu konuşmasıyla devam ediyor. 

Selçuk Artut’un 23 Mayıs Perşembe günü saat 14:00’da gerçekleştireceği konuşmasında, teknoloji içeren eserler üreten bir sanatçı olarak karşılaştığı durumlardan ve üretim pratiklerinden yola çıkarak, sanat eserlerinin geleceğe taşınması konusunu ele alacak. Teknolojiyle bağlantılı tüm alanlarda olduğu gibi, günümüz sanatında da sanat eserlerini geleceğe taşıma yöntemlerinin doğurduğu sorulara konferansta cevap arayacak Artut; sürekli gelişmekte olan teknoloji karşısında, üretilen güncel eserlerin tutarlı bir biçimde korunabilmelerine dair birtakım prensiplerin belirlenebilmesi için oldukça kapsamlı ve disiplinler arası bir çalışmanın yapılması gerekliliğini de irdeleyecek. 

Her ay yeni bir konuyla alanında uzman bir konuşmacıyı ağırlayan digitalSSM etkinliklerinde daha önce; Hacettepe Üniversitesi Bilgi Belge Yönetimi Bölümü’nden Prof. Dr. Yaşar Tonta’nın “Kültürel Miras Yönetiminde Bellek Kurumlarının Rolü” ve Londra’da bilgi yönetimi alanında serbest danışmanlık yapan İlkay Holt’un, “Açık Kültür, Paylaşılabilir İçerik ve Standartlar” adlı konferansları düzenlendi.

Kayıt için tıklayın.

 

*

Selçuk Artut hakkında

Selçuk Artut’un sanatsal araştırmaları ve üretimleri insan-teknoloji ilişkisinin teorik ve pratik boyutlarına odaklanır. Artut’un çalışmaları Dystopie Sound Art Festival (Berlin, 2018), Moving Image NY (New York, 2015), Art13 London (Londra, 2013), ICA London (Londra, 2012), Art Hong Kong (Hong Kong, 2011),10. İstanbul Bienali’nde  (İstanbul, 2007) sergilenmiş ve Artsy, Creative Applications, CoDesign, Visual Complexity, CNN GO gibi mecralarda yer almıştır. Sanatçı, Medya ve İletişim üzerine doktorasını İsviçre’deki European Graduate School’da tamamlamıştır. Şu anda, Ses ve Etkileşim dersleri verdiği Sabancı Üniversitesi’nde Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı programını yürütmektedir. 1998 yılından beri üyesi olduğu post-rock avangard müzik grubu Replikas ile birçok albüm çıkarmıştır. 2016 yılında RAW isimli canlı kodlama yöntemi ile işler üreten, ses-görüntü performansı grubunu kurmuştur ve dünyanın çeşitli kentlerinde performanslar vermeye devam etmektedir.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :