Woodlife Sempozyumu 9-11 Kasım tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleşerek Türkiye’den ve İsveç’ten sektör paydaşlarını bir araya getirecek.
Woodlife Sempozyumu; İsveç Enstitüsü, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu, İsveç Büyükelçiliği tarafından ahşap mimari üzerinden sürdürülebilir kalkınma ve iklimsel etkinin azaltılması konusunda farkındalık yaratmak amacıyla; şehir planlama, mimarlık ve tasarım alanlarından profesyonelleri bir araya getiren bir platform olan Woodlife Sweden in Turkey programının ana etkinliği. 9-11 Kasım 2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek sempozyum kapsamında Türkiye ve İsveç’ten profesyoneller, ahşap mimariyi tartışmak, sürdürülebilir tasarımı teşvik etmek ve bu alanda Türkiye ve İsveç arasındaki diyalogu geliştirmek üzere paneller, söyleşiler, etkinlikler ve network alanlarında bir araya gelecek. Sempozyum Fişekhane, Hemel, Nippon Paint, Novawood, Spax ve Technowood’un destekleriyle hayata geçiriliyor.
Sempozyumda; 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi’nin hedefleri paralelinde, yenilenebilir bir malzeme olarak ahşabın kilit bir role sahip olduğu inşaat sektöründe beklenen değişimlere ve bu sürecin paydaşları olan yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerin çalışmalarına yer verilecek. Üç günlük tartışma ve fikir alışverişi programı yenilenebilir bir kaynak olarak ahşap, tasarım ve uygulamaların döngüsel özellikleri ve ahşap binalarda görülen teknolojik yenilikler gibi konulara odaklanacak.
Sempozyum kapsamında, mimarlar, tasarımcılar, öğrenciler, üniversiteler, tarihçiler, ahşap ve yapı endüstrileri, belediyeler, şehir plancıları ve karar vericiler için İsveç, Türkiye ve dünyanın birçok yerinden konuk konuşmacıların yer alacağı paneller, anahtar konuşmalar ve sunumlar yer alacak. Hopin platformunda gerçekleşecek dijital etkinliklerin yanında İstanbul ve Ankara’da düzenlenecek atölyeler, saha ziyaretleri, orman gezileri ve film gösterimleri düzenlenecek.
WOODLIFE Sempozyumu paralel etkinlikleri ise, ahşabı hem teorik, hem de pratik olarak deneyimlemek üzere üniversite öğrencilerini bir araya getiriyor. “Wood Urbanwalk” Ankara’daki ahşap odaklı mimari mirasın keşfedilmesini amaçlıyor. “Wood Workshop”, sempozyumdaki öğretileri fiziksel bir üretime dönüştürmek için kullanmak üzerine sürecek olan kolektif bir tasarım sürecini kapsıyor. “Wood Workshop: International Talks” ise, katılımcıların ARKNAT, EASA ve MEDS gibi globaldeki benzer uluslararası workshopların moderatörleri ve katılımcıları ile iletişime geçeceği bir deneyimi içeriyor. Bu kapsamda, workshoplardan elde edilen bilgi ve tecrübelerin paylaşımı ile bir diyalog ekosistemi yaratılması amaçlanıyor.
Mert Eyiler, Salamander; Selim Süme ve Mema arşivi
Bostanlı Footbridge, Sunset Lounge by Evren Basbug; ZM Yasa Architectural Photography
Sempozyum katılımcıları arasında başta İsveç ve Türkiye olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinden, alanlarında gerçekleştirdikleri nitelikli çalışmaları ile öne çıkan isimler yer alıyor. Waugh Tiselton Architects’ten Kirsten Haggart, Wingårdhs’tan Gert Wingårdh, Joakim Lyth anahtar konuşmacı olarak sunum yapacak. Bunun yanısıra, Şanal Arc Kurucu Ortağı Mimar Murat Şanal, Studio Evren Başbuğ’un Kurucusu Mimar Evren Başbuğ, MeMA + London Kurucusu Mimar Mert Eyiler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Mimar Esra Turan Tombak ve Centre for Natural Material Innovation üyesi mimar Yelda Gin Türkiye’den katılacak konuşmacılar arasında.
Etkinlik dilinin İngilizce olduğu sempozyum, herkesin katılımına açık ve ücretsiz. Sempozyuma katılım için tıklayın