Mimarlar Derneği 1927 tarafından düzenlenen "Yeşil Kentlere Doğru, İzmir Ekoloji Mimarlık ve Yarışmalar Üzerine" başlıklı çevrimiçi etkinlik 2 Kasım Salı günü saat 19:30'da gerçekleşecek.
Etkinlik Hakkında
İzmir’de kentleşme sonucu ortaya çıkan olumsuzlukları gidermek, kır ile kentin birbirini besleyen binlerce yıllık döngüsünü güçlendirmek üzere oluşturulan İzmir Yeşil Altyapı Stratejisi, ekolojik koridorlar, bu doğrultuda düzenlenen çalışmalar, kentsel tasarım ve mimari proje yarışmaları, gelecek projeksiyonları üzerine bir söyleşi.
Ferdi Akarsu ve Ebru Kandilci tarafından çevrim içi yapılacak olan “Yeşil Kentlere Doğru: İzmir, Ekoloji, Mimarlık ve Yarışmalar Üzerine” etkinliği, 2 Kasım Salı günü saat 19.30'da gerçekleşecek.
Mimarlar Derneği 1927 Youtube hesabında eş zamanlı olarak yayınlanacak etkinlik linki;
ZOOM Bağlantısı: https://zoom.us/j/2168948632
ZOOM Meeting ID: 216 894 8632
Ayrıntılı bilgi için tıklayın
*
Sürdürülebilirlik Uzmanı Ferdi Akarsu Hakkında
Uzun yıllardır ulusal ve uluslararası çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve kamu kuruluşunda çevresel ve sektörel sürdürülebilirlik alanında çalışmalar yürütüyor. Akarsu aynı zamanda nesli tehlike altındaki türler ve tehdit altındaki doğal alanlar üzerine çalışan ve uzmanlığını kuşlar üzerine yapmış bir ornitolog. Ulusal ve uluslararası birçok platformda sürdürülebilir turizm ile birlikte doğa araştırmaları, kültür ve biyo-kültür, kent ekosistemleri, kentler için dirençlilik, ekolojik prensipler ve ekoturizm konuları üzerine çalışmaları ve çok sayıda makalesi bulunmakta. Turna kitabı, Atlas Dergisi ve Hürriyet Seyahat’teki yazılarından tanıdığımız Ferdi Akarsu, 2020 yılında yayınladığı “Yeşil - Sürdürülebilir Yaşam ve İklim” kitabı ile sürdürülebilirlik ve küresel ısınma konusunu ele alıyor. İnsanın gündelik faaliyetlerinde, kentsel uygulamalarında ve sektörel üretimlerinde sürdürülebilirliğe yönelik yöntemleri araştırmak ve bu yolla insanı doğaya ve doğayı insana yaklaştırmak, Akarsu’nun kuşlar ile birlikte en büyük tutkusu.
Y. Mimar Ebru Kandilci Köran Hakkında
1996 yılında Dokuz Eylül Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. 1999 yılında ise İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsünde Mimari Tasarımda Yaratıcılık ve Ulusal Mimarlık Yarışmaları üstüne yürüttüğü tezi ile yüksek lisansını tamamladı. Öğrencilik yılları olan 1992 senesinden bu yana çok farklı uzmanlaşmış mimarlık ofislerinde mesleki deneyimini, tasarım ve uygulama pratiğini geliştirme çabasında oldu. 2010 senesinde kendi mimarlık ofisini kurarak doğa ve tarihi zenginlikleri koruma esaslı mesleki tasarım çalışmalarına devam etti, mimari proje yarışmalarına katıldı. Sürdürülebilir Mimari, Yeşil Mimari, Pasif Etkin Yapılar, Ekoloji ve Mimari, Yeşil Bina Sertifika Sistemleri gibi konular özelinde Ulusal ve Uluslararası pek çok eğitim, sertifika ve kurs programlarını tamamladı. İzmir Mimarlar Odası Ekolojik Yapılar Komisyonu'nda yer aldı halen de Mimarlar Odası Enerji Etkin Yapılar Komisyonu'nda görev almaktadır. Doğaya sahip çıkan tasarım odaklı mimari etkinliğine, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı, Proje Tasarım ve Geliştirme Şube Müdürü olarak devam etmektedir.