“Bu İşin Sonu Yok”

mimarizm.com / 15 Ocak 2019
Kullandığı farklı malzemeler ve tekniklerle oluşturduğu kendine has sanat stiliyle tanınan Ardan Özmenoğlu , 2019 yılındaki ilk kişisel sergisi “Bu İşin Sonu Yok” ile 17 Ocak - 7 Mart 2019 tarihleri arasında Anna Laudel ’de.

"Two Pairs (Doper)", post-it notlar üzerine karışık teknik, 105x141 cm, 2018

Galerinin 3 katında yer alacak olan sergide, Ardan Özmenoğlu’nun mekanın sunduğu mimari özellikleri ve binanın tarihi dokusunu dikkate alarak ürettiği, imzası haline gelen yeni Post-it çalışmalarının yanısıra cam heykelleri ve neon işleri yer alıyor.

Eserlerinde küresel popüler kültür ve Türk kültürüne ait ifade ve imgeleri konu alan Özmenoğlu, “Bu İşin Sonu Yok” isimli sergisinde yine alışılmış kalıpların dışında özgün, orijinal fikirleriyle farklı medyumları buluşturuyor. Kullanılan malzemeden ziyade, malzemenin kullanım biçimine odaklanan sanatçı, duygularını en yalın haliyle eserlerine yansıtıyor.

"Maça Kral", silk printing on post-it notes, 60x42 cm, 2018

Osmanlı padişahlarından tarihin önemli kadın sultanlarına uzanan hikâyeleri, oyun kâğıtlarına çevirdiği resimleri aracılığıyla aktaran Özmenoğlu’nun bu sergi için özel olarak ürettiği çalışmalarında kullandığı malzemeler ve renkler ön plana çıkıyor.

Sanatçının Post-it notlarla ürettiği resimlerine, cam katmanlı heykelleri eşlik ederken; neon çalışmaları, bugünün kültürünü yaratan yaşam anlayışını yansıtıyor. Sanatseverlerin karşısına heyecan verici bir seçki ile çıkmaya hazırlanan sanatçının “Bu İşin Sonu Yok” isimli kişisel sergisi 17 Ocak Perşembe günü açılacak ve 7 Mart 2019 tarihine kadar Anna Laudel ’de görülebilecek.

"4 Vale" mixed technique on post-it notes, 90x128 cm, 2018

Ardan Özmenoğlu ’nun seçili çalışmaları ayrıca, 21-24 Şubat 2019 tarihleri arasında Almanya’da gerçekleşecek Art Karlsruhe’de Anna Laudel standında sergilenecek.

*

Ardan Özmenoğlu hakkında
1979 yılında Ankara’da doğan Ardan Özmenoğlu, lisans ve lisansüstü eğitimini Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde tamamladı. Eserleri esas olarak, özgün baskı tekniklerini farklı materyal yüzeylerinde kullanarak oluşturduğu mekana özgü enstalasyonlar, resimler ve bu teknikle buluşturduğu transparan cam heykeller oluşturmaktadır. Berkeley Kala Art Enstitüsü, Berlin; Ateliergemeinschaft Milchhof e.V. ’de, Belçika; Frans Masereel Sanat Merkezi’nde, Kulturkontakt Austria, Viyana’da ve Glasstress Murano, Venedik’te davetli sanatçı olarak çalıştı.

Özmenoğlu eserlerinde Türk ve küresel popüler kültüre ait ifade ve imgeleri altüst edişi ile tanınıyor. Özellikle Post-it notlar, neon ve cam kullanarak ürettiği eserlerinde, malzemenin beraberinde getirdiği anlam yükü ile beraber; kültürel tarih ve gündelik hayatın üst üste bindiği özel bir dil geliştiriyor. Özmenoğlu, iletişim ve teknoloji hızıyla tanımlanan çağımızda, anlam ve referans bolluğunun kaygan zemininde, işaretler ve imgeler arasından yaptığı slalom ile Türkiye güncel sanatında benzersiz bir çizgi tutturuyor.

Sanat eserleri dünya çapında gösterilen sanatçı İstanbul Yeniköy’de anneannesinden kalan stüdyosunda yaşamını ve üretimini sürdürmektedir.


İlişkili Haberler
Etiketler
Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.
Bu İçeriğe Yorum Yazın
Ad Soyad
E-posta
Yorum
Kalan karakter :